Homepage stad Tongeren

 • Avondmarkt
  markt
  woensdag 24 mei 2017 van 18 tot 22 uur (ter vervanging van de donderdagmarkt)
  Vele winkels houden hun deuren open tot 20.00 uur
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 25 mei (Hemelvaart) en vrijdag 26 mei 2017 (brugdag). Het sociaal huis De Semper en het recyclagepark zijn wel open op vrijdag 26 mei. Toerisme Tongeren is open op donderdag 25 en vrijdag 26 mei 2017.
 • Baloise Belgium Tour
  Baloise Belgium Tour
  Zondag 28 mei 2017 is Tongeren voor de tweede keer de gaststad van de slotetappe van de Baloise Belgium Tour.
 • Tweedaagse antiekmarkt
  tweedaagse antiekmarkt - klein
  Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 is er de tweedaagse antiekmarkt met nocturne.
 • Het Teseum verjaart
  Teseum
  zaterdag 3 en zondag 4 juni
  Eén jaar op de teller van het Teseum. Dat vieren we met een feestweekend. Bezoek tijdens dit weekend het Teseum voor 3 euro (in plaats van 6 euro). Je pikt meteen het openingsweekend van de expo ‘ReCraft’ mee.
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Houben
  Linda Houben uit Rijkel wint als tweede een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij elektronicazaak Auva (T-Forum) te Tongeren.
 • Bevolkingsonderzoek kanker
  gezonde gemeente
  Een vroege opsporing van borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker verhoogt de kans op genezing. De Vlaamse overheid organiseert daarom preventieve bevolkingsonderzoeken. Misschien was u eerder al uitgenodigd om hieraan deel te nemen.
 • Memorial Frans Schoubben
  Memorial Frans Schoubben - klein
  Zaterdag 20 mei 2017 tekent elke wielerliefhebber uit de regio present voor de jaarlijkse klassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic. De vertrekplaats is Sportoase Eburons Dome. U kunt kiezen uit een parcours van 60, 80, 100, 140, 160 of 200 km. Duidelijke wegwijzers en een selectief parcours op de langere afstanden (met een twintigtal hellingen op het langste traject) maken deze klassieker bijzonder aantrekkelijk.
 • Openbaar onderzoek meest kwetsbare waardevolle bossen (MKWB)
  bos - klein
  Nog tot en met vrijdag 14 juli 2017 loopt het openbaar onderzoek betreft de ontwerpkaart van de meest waardevolle bossen (MKWB), ook wel zonevreemde bossen genoemd. Organisatie van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) in naam van de Vlaamse overheid.
 • Kruidenworkshop
  Kruidenpluktuintjes
  Op donderdag 29 juni 2017 vertelt herboriste Daniëlle Houbrechts u alles over kruiden in de tuin, in de keuken en in de geneeskunde. Samen maken we lekker vers kruidenzout, maar ook kruidensuiker, -olie en -azijn. Om mee naar huis te nemen.
 • Gedeelte Vermeulenstraat afgesloten
  werk in uitvoering
  Vanaf 29 mei t.e.m. 9 juni 2017 is het gedeelte van de Vermeulenstraat zijde Maastrichterstraat afgesloten. Het pand gelegen Maastrichterstraat 16-18 wordt afgebroken en er wordt een werfzone ingericht op de Vermeulenstraat. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang langs de werfinrichting. De woningen van de Vermeulenstraat blijven bereikbaar via zijde Sint-Maternuswal.
 • Centrum afgesloten
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 15 mei 2017 worden sommige straten in het centrum afgesloten: op maandag 15 mei Hemelingenstraat, van maandag 15 mei t.e.m. vrijdag 19 mei Hondsstraat, vrijdag 12 mei en maandag 15 mei gedeelte Corversstraat en van dinsdag 16 mei t.e.m. vrijdag 31 mei Wijngaardstraat.
 • Pliniuszwembad opent op zondag 14 mei
  zwemmen grabbelaar
  Vanaf zondag 14 mei 2017 kan er in het weekend weer gezwommen worden in openlucht (enkel op zaterdag en zondag van 10 tot 20 uur). Vanaf vrijdag 23 juni is het zwembad elke dag open, en dat tot met met zondag 10 september 2017.
 • Start inschrijvingen zomerkampen
  kleuterwerking Pasen
  Op maandag 15 mei 2017 starten de inschrijvingen voor de zomerkampen. Het Kinderparadijs en de jeugddienst werken vanaf nu samen. Hierdoor is de wijze van inschrijven lichtjes gewijzigd. Heeft u vragen? Kom dan gerust naar onze infonamiddag op zaterdag 13 mei van 12u30 tot 14u30 op de jeugddienst (de Schiervelstraat 17/1). Vanaf maandag kunt u met al uw vragen op afspraak (ook na 17u00) bij het Kinderparadijs (012 80 02 61) of vanaf 8u30 tot 17u00 doorlopend bij de jeugddienst terecht.
 • Win een speelplein voor onze gemeente
  win een speelplein
  Tussen 1 en 31 mei 2017 zamelen we zoveel mogelijk gebruikte batterijen in om kans te maken op een splinternieuwe milieuvriendelijke speeltuin voor onze gemeente. Draag je batterijtje bij en breng ze binnen in een Bebat inzamelpunt (supermarkt, containerpark,...).
 • Folklori Shqiptar
  Folklori shqiptar
  Op zondag 14 mei 2017 organiseert Iliria vzw de eerste editie van Folklori Shqiptar. Folklore is een belangrijk aspect van de Albanese culturele identiteit. Folklori Shqiptar is een modern, jeugdig en kleurrijk festival dat volksdans en -muziek, traditionele spelen en de Balkankeuken aan een breed publiek wil tonen.
 • Sofie wint 500 euro met ambi.pas
  Sofie Daniëls
  Sofie Daniëls wint als eerste een 'Terrasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Opwaarderen graven oudstrijders
  kerkhof Tongeren centrum
  In augustus start de opwaardering van de graven van de oudstrijders op het kerkhof Tongeren-Centrum (Driekruisenstraat).De bovengrondse grafstenen en kruisen worden verwijderd en er komen grasmatten omzoomd met een boordsteen. De huidige kruisjes worden vervangen door kleine ‘gedenksteentjes’ op deze boordsteen, met daarop de geboorte- en overlijdensdatum van de overledene.

 • Muzikaal talent gezocht
  muzikaal talent
  Voor het gelegenheidskoor op 11 juli 2017 zijn we nog op zoek naar muzikale mensen. Zingt u graag en wil u het gelegenheidskoor versterken? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten.
 • Militaire oefeningen op 15 en 16 mei
  militaire oefeningen
  Op maandag 15 en dinsdag 16 mei 2017 vinden er militaire oefeningen plaats op Tongers grondgebied: Tongeren en Berg. Het betreft 24 manschappen en 2 wielervoertuigen. Zij doen een kaartleesoefening.
 • Nachtvorst berokkent grote schade - aangifte landbouwschade
  vorstschade_bloesem
  De vriestemperaturen in de nacht van 19 op 20 april hebben zware gevolgen gehad voor de fruitteelt. De landbouwers/fruittelers/siertelers die schade hebben geleden onder de koude weersomstandigheden worden opgeroepen vóór 10 juni een aangifte te doen bij het stadsbestuur. De commissie tot het vaststellen van schade aan gewassen zal dan worden samengeroepen om de schade vast te stellen.
 • Tongers Nieuw Theater brengt 'Frühlingserwachen'
  Affiche TNT
  Voorstellingen op 5, 6, 7, 8, 11, 12 en 13 mei 2017
  Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat nog loopt tot en met 29 oktober 2017. Het festival draait rond het thema 'tijd' en kreeg daarom de naam 'MoMeNT'. Met 'Frühlingserwachen' van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
 • Milou wint 500 euro met ambi.pas
  Milou Gielen
  Mevrouw Milou Gielen uit Vechmaal wint als vierde een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Intermezzo, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een 'Terrasbudget' winnen.
 • MoMeNT
  moment - klein
  Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat nog loopt tot en met 29 oktober 2017. Het festival draait rond het thema ‘tijd’ en kreeg daarom de naam ‘MoMeNT’.
 • Ronde van Limburg
  Ronde van Limburg
  Zondag 11 juni 2017 is Tongeren in de ban van de fiets. Start en aankomst van de 'Ronde van Limburg' liggen in het hart van onze stad. Het wordt weer een spannende hoogdag voor de wielerliefhebbers.
 • Asfalteringswerken
  werk in uitvoering
  In de week van 8 mei 2017 worden er asfalteringswerken uitgevoerd in volgende straten: Meulemanslaan, Honnestraat, Godgavestraat, Kleinstraat, Wijkstraat, Winhofstraat en Ambiorixstraat.
 • “Zo Dichtblij” : fijn je hier weer te zien
  Zo Dichtblij - klein
  Doe nog tot 3 juni 2017 mee met 'Zo Dichtblij'. Wie winkelt bij een deelnemende handelaar in Tongeren wordt beloond met een tombolalot waarmee lokale prijzen te winnen zijn met 3 hoofdprijzen van 500 euro. Telkens je een lot registreert op zodichtblij.be, krijg je een praktische tip mee rond één van de 6 transitie-thema's.
 • Is uw dak geschikt voor zonne-energie? Raadpleeg de Zonnekaart
  zonnepanelen
  Via de online Zonnekaart komt u te weten hoe uw dak scoort voor zonne-energie. U moet enkel uw adres intikken en de Zonnekaart toont u of uw dak geschikt is voor zonne-energie en geeft u een inschatting van prijs en opbrengst.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei 2017 (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht. Toerisme Tongeren is wel open van 09.30 tot 17.00 uur.
 • Tungri Run
  tungri run 2 - klein.jpg
  Maandag 1 mei 2017 is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van Tongeren-centrum verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse TUNGRIRUN.
 • Evermarusfeesten in Rutten
  Evermarusfeesten
  Op maandag 1 mei 2017 voeren de inwoners van Rutten naar jaarlijkse gewoonte het mysteriespel van de marteldood van de heilige Evermarus (rond 700 na Christus) op. Die dag zakken duizenden bedevaarders en toeristen naar Rutten af. Alleen onder de Franse Revolutie en tijdens de twee wereldoorlogen werd het mysteriespel niet opgevoerd.
 • Eerste wol- en naaiatelier
  wol- en naaiatelier
  Vorig weekend (zaterdag 22 april) opende Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stich, een wol- en naaiatelier, in de Maastrichterstraat 4. Zij is de derde winnaar van de actie 'Grijp je kans'.
 • Antoine en Marie-Josée winnen 500 euro met ambi.pas
  Marie-Josée
  De heer Antoine en mevrouw Marie-Josée winnen als derde een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij kledingzaak Brax, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Engels
  Mevrouw Monique Engels wint als tweede een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek Vestis, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • B-Classic festival
  B-classic
  20 tot en met 29 april
  Het unieke ‘pressure cooking’-concept van B-Classic is intussen aan zijn vijfde editie toe. Voor de nieuwkomers zetten we graag nog eens de basisingrediënten op een rijtje.
 • Nocturne expo 'Timeless Beauty'
  Timeless Beauty - logo
  Op vrijdag 21 april 2017 organiseert de stad Tongeren in samenwerking met de provincie Limburg en het Gallo-Romeins Museum een gratis nocturne voor Tongenaren. Er zijn bezoeken voorzien van 18-20 uur en van 20-22 uur. Inschrijven kan via www.ikkomvrijdagavond.be
 • Erfgoeddag - zondag 23 april
  Erfgoeddag - klein
  Zorg in Tongeren met allerlei gratis activiteiten in de Gasthuiskapel, de bibliotheek en WZC Aurora.
 • Ilse wint 500 euro met ambi.pas
  Ilse Neven
  Mevrouw Ilse Neven uit Vlijtingen wint als eerste een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij herenkledingzaak Daniëls Tailors, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Buitenspeeldag - 19 april 2017
  buitenspeeldag - klein
  Kom op woensdag 19 april 2017 mee buiten spelen en sporten! Geen excuus om binnen te blijven, want dan is het weer Buitenspeeldag!
 • Actie hondenpoep
  hondenpoep - klein
  In de maand april worden politie en gemeenschapswachten ingezet om preventief en sensibiliserend op te treden rond overlast van hondenpoep en loslopende honden. Aandachtspunt hierbij is de hondenbaasjes ook bewust maken van het feit dat hondenpoepzakjes niet in de rioolputjes mogen geworpen worden.
 • Timeless beauty weekend - 22 en 23 april
  timeless beauty weekend - klein
  Tijdloos mooi in één weekend? Het kan in Tongeren. Naar aanleiding van de expo 'Timeless Beauty' zetten het Gallo-Romeins museum en de eerste stad van België schoonheid centraal.
 • Infomoment windmolenproject Vreren
  windmolen
  dinsdag 18 april 2017 van 16 tot 19.30 uur in feestzaal Kaiserhof te Mal
  Storm en Eneco, twee windmolenparkontwikkelaars, hebben plannen om een windpark van vier windturbines te realiseren ten oosten van Vreren.Voor de start van het openbaar onderzoek willen Storm en Eneco de omwonenden uitnodigen om deze plannen in detail toe te lichten en mogelijke vragen over het project te beantwoorden.Iedereen is welkom op het infomoment. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van Storm en Eneco.
 • Ingrid wint 500 euro met ambi.pas
  Ingrid Lenaerts
  Mevrouw Ingrid Lenaerts uit Koninksem wint als vierde een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Coffeeshop Me Gusta, Julianus Shopping te Tongeren.
 • Bloemen voor de bijtjes
  bloemen voor de bijtjes
  In Tongeren verliezen we de bloemetjes en de bijtjes niet uit het oog. Vanaf 18 april kunt u gratis zaadmengsels afhalen bij de milieudienst.
 • Stoepenplan Tongeren
  werk in uitvoering
  Tongeren investeert jaarlijks 500.000 euro voor de aanleg en vernieuwing van voetpaden. We geven u graag een overzicht van de huidige planning.
 • Wegenwerken in Tongeren
  werk in uitvoering
  Elk voorjaar worden er in Tongeren herstellingswerken aan het wegdek uitgevoerd. We geven u graag een overzicht van de wegen waar er in 2017 zal gewerkt worden aan de verbetering van het wegdek.
 • Openbaar onderzoek onteigening en onteigeningsplan zuidelijke rand Ambiorixkazerne
  praetorium
  Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Het openbaar onderzoek vangt aan op 1 april 2017 en eindigt op 15 april 2017.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  q-park
  Op vrijdag 31 maart 2017 worden gedurende de dag meerdere testen uitgevoerd in de ondergrondse parking Q-park Centrum. Omwille van deze testen is er geen elektriciteit. De slagbomen worden omhoog gezet zodat de parking toegankelijk blijft. De normale verlichting en de lift werken echter op dat ogenblik niet. Alleen de noodverlichting werkt wel. De alarminstallatie kan eventueel afgaan maar dit mag genegeerd worden.
 • Lions Club plant 2.000 inheemse boompjes
  boomplantactie
  Op 26 maart 2017 werden er 2.000 inheemse boompjes geplant op een perceel van dr. Coninsx aan de Boebergstraat in Henis. Dit naar aanleiding van de viering van het 100-jarig bestaan van Lions Club International. De aanplanting gebeurde door de lionsleden in samenwerking met de Vlaamse bosgroepen en het agentschap Natuur en Bos.
 • Annemie wint 500 euro met ambi.pas
  Annemie Horsten
  Mevrouw Annemie Horsten wint als derde een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij delicatessenzaak Rok4, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Dienstencentrum De Piepel en de dorpsrestaurants doen mee aan de actie 'Iedereen tegen kanker'
  Iedereen tegen kanker
  Van 4 tot 21 april 2017 kan iedereen bij het dienstencentrum De Piepel terecht met zijn/haar rosse muntjes. Er wordt een grote ROSPOT voorzien waarin je geld kan deponeren. We hopen deze uiteraard vol te krijgen. Gele munten en briefjes zijn uiteraard ook welkom. Na afloop wordt de rospot afgegeven bij KBC, partner van 'Kom op tegen Kanker'.
 • Zomeruurregeling recyclagepark
  containerpark
  Vanaf 28 maart 2017 geldt de zomeruurregeling op het recyclagepark in Tongeren. Het park is dan een uurtje langer open. Lees hier meer over de openingsuren.
 • GFT-sticker 2017 moet vanaf 3 april op uw container kleven
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Vergeet uw GFT-sticker 2017 niet aan te kopen. Vanaf 3 april moet deze op het deksel van uw GFT-container kleven, anders wordt uw container niet geledigd. Denk ook aan uw tegoedzakken. Heeft u deze al afgehaald voor dit jaar?
 • Thé-dansant
  Thé-dansant
  Donderdag 30 maart 2017 speelt de Olivia Thijssen-band vanaf 14 uur in de VELINX. Het wordt een onvervalste Thé-dansant met heerlijke dansmuziek.
 • Earth Hour
  Earth Hour
  Doe zaterdag 25 maart 2017 van 20.30 tot 21.30 uur - samen met de stad Tongeren- het licht uit. Zo maakt u er, voor op zijn minst een uurtje, een gezellige en sfeervolle avond aan. Tijdens Earth Hour laten elk jaar miljoenen mensen zien dat ze de aarde belangrijk vinden.
 • Ulrik wint 500 euro met ambi.pas
  Ulrik Tulkens
  De heer Ulrik Tulkens wint als tweede een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij fietshandel Marco's Vélo Shop, Wijkstraat te Tongeren.
 • Onderzoek: Wat vind jij van de gemeente?
  gemeentemonitor
  Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! Voor de Vlaamse overheid en de stad Tongeren is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Omschakeling naar zomeruur
  zomeruur - klein
  In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart 2017 gaat het zomeruur in. De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 02.00 uur wordt 03.00 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen.
 • Geboortebeperking voor stadsduiven
  geboortebeperking bij stadsduiven
  De stad Tongeren wil door geboortebeperking het aantal stadsduiven in het centrum drastisch verminderen. De stadsduiven zorgen al enige tijd voor overlast. We zullen dit op een diervriendelijke manier aanpakken.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  De Tongerse dorpsrestaurants worden steeds populairder en gezelliger. Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 kunt u er weer genieten van menu's die samengesteld zijn met lekkere 'fairtradeproducten'.
 • Plantactie met 50.000 nieuwe boompjes
  boomplantingsevenement
  Op zondag 26 maart 2017 werken de Vlaamse bosgroepen samen met de Lions Club voor een grote plantactie. Kom jij mee 3.000 boompjes planten aan de Boeberg 110 in Tongeren?
 • Nacht van de Steenuil
  Steenuil
  In 2006 adopteerde onze stad de Steenuil. Sindsdien zijn diverse initiatieven uitgewerkt om het deze vogel in Tongeren naar zijn zin te maken. We laten u hier graag mee kennismaken tijdens de Nacht van de Steenuil op zaterdag 25 maart 2017 om 19 uur in Basisschool De Herik (Kerkhenis 55).
 • Finse piste tijdelijk buiten gebruik
  finse piste
  Momenteel wordt er hard gewerkt aan de parkings op de Motten. Vanaf woensdag 15 maart 2017 wordt de Finse piste gerenoveerd aan het B-plein. De piste is buiten gebruik tot uiterlijk vrijdag 24 maart 2017.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Thys
  Mevrouw Marleen Thys wint als eerste een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij boutique Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infoavond 'Kinderen met een etiketje'
  kinderen met een etiketje
  Dinsdag 21 maart 2017 van 20 tot 22 uur
  Een kind dat te veel huilt, is een huilbaby. Een kind dat zeer actief is, heeft ADHD. Een kind dat snel is afgeleid, kampt met concentratieproblemen...
 • Opendeur WZC De Motten en dienstencentrum De Piepel
  Dag van de Zorg - klein
  Zondag 19 maart 2017 is het nationale Dag van de Zorg. Het woonzorgcentrum De Motten en het dienstencentrum De Piepel zetten dan van 10 tot 17 uur hun deuren open. Zo kan iedereen kennismaken met de sterke zorgkracht in Tongeren.
 • Paula wint 500 euro met ambi.pas
  Paula Smullenberghs
  Mevrouw Paula Smullenberghs wint als vijfde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij De Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Ontbijtlezing Anja Feliers in de bib
  Anja Feliers
  Zondag 12 maart 2017
  Anja Feliers (31 augustus 1971), afkomstig uit Bilzen, is gekend als schrijfster van psychologische thrillers. In 2004 debuteerde Anja met het boek 'Donkere kamers', een roman die ontstond toen ze schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had.
 • Projectsubsidies onderwijsflankerende projecten
  projectsubsidies
  De provincie Limburg biedt projectsubsidies onderwijsflankerende projecten aan met de focus op taal en op onderwijs-arbeid. Projecten kunnen ingediend worden tot en met 1 april 2017.
 • Nieuwe schuilhuisjes De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 6 maart tot eind april 2017 worden 52 schuilhuisjes van Clear Channel vervangen door deze van De Lijn. Dankzij deze ingreep zullen er in Tongeren enkel nog schuilhuisjes van de Lijn zijn, wat de herkenbaarheid van de halteaccommodatie in de gemeente sterk verhoogt.
 • Natalie wint 500 euro met ambi.pas
  Natalie Claes
  Mevrouw Natalie Claes uit Tongeren wint als vierde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Vacatures voor standplaatsen tijdens de septemberkermis 2017
  kermis - klein
  Voor de septemberkermis (zaterdag 9 t.e.m. donderdag 14 september 2017) zoekt de stad Tongeren : 1 kinderattractie type trein, 1 spellenkraam type schietkraam, 1 spellenkraam type loterij en 1 trampoline.

 • Nieuwe openingsuren bibliotheek vanaf 1 maart
  nieuwe openingsuren bib - klein
  Vanaf 1 maart 2017 wijzigen de openingsuren van de bibliotheek. Lees hier meer over de nieuwe openingsuren.
 • Jongerencentrum zoekt naam
  jongerencentrum
  Tongeren zoekt een originele, jeugdige naam en logo voor het nieuwe jongerencentrum in de Mulkenhal. Daarom organiseert het een publiekwedstrijd. De bedenker van de meest originele naam en logo krijgt een cadeaucheque ter waarde van 250 euro en gratis toegang tot 5 betalende activiteiten in het jongerencentrum.
 • Internationale Vrouwendag en workshops - expo Timeless Beauty - in het GRM
  Timeless Beauty - logo
  Woensdag 8 maart 2017, Internationale Vrouwendag - expo Timeless Beauty - in het Gallo-Romeins Museum en elke zaterdag workshops 'Natuurlijk Mooi'.
 • Initiatie hockey
  hockey
  Vanaf woensdag 8 maart 2017 organiseert de stedelijke sportdienst in samenwerking met de hockeyfederatie een hockey-initiatie. In tien lessen krijg je de technieken van deze sport aangeleerd.
 • Carnaval in Tongeren
  carnaval
  Tongeren viert dit weekend carnaval! Het is een ideaal moment om alle zorgen aan de kant te schuiven en om aan de festiviteiten deel te nemen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 25 februari (vertrek reclamestoet om 14.11 uur) en de grote stoet op zondag 26 februari 2017 (vertrek reclamestoet om 14.11 uur en vertrek carnavalstoet om 14.33 uur).
 • Brandweer helpt bij storm en stormschade
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Bij storm is het de taak van de brandweer om de openbare weg vrij te maken en te zorgen dat objecten, die onder invloed van de wind onstabiel geworden zijn, geen gevaar kunnen vormen voor personen. Klassieke voorbeelden zijn losgekomen delen van daken of gevels, bomen die het onder de wind begeven hebben...
 • Boek 'Kruisstraat'
  Kruisstraat
  Het boek 'Kruisstraat' werd samengesteld door het Stadsarchief in een uitgave van het Geschiedkundig Genootschap. Dit boek verschijnt begin juni 2017. Op voorhand intekenen kan tot 1 april 2017.
 • Lizette wint 500 euro met ambi.pas
  Lizette Vos
  De familie Petermans-Vos uit Millen wint als derde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Lizette wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Fietspad tussen Dreef en Grootmeers
  fietsbrug Nerem
  De stad Tongeren wil een fietspad aanleggen tussen Dreef en Grootmeers en een fietsersbrug over de Jeker tussen Dreef en de Keerstraat. Zo creëren we een veilige en vlotte fietsverbinding tussen het stadscentrum via de Kevie en het industrieterrein Tongeren Oost met onder meer Sportoase. Eind 2017, begin 2018 starten de werken.
 • Claire wint 500 euro met ambi.pas
  Claire Delvige
  Claire Delvige uit Vreren wint als tweede een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • De nieuwe Limburg Vakantiegids is er!
  Limburg vakantiegids
  Waar gaan we vandaag eens naartoe? Wat wordt onze volgende dichtbijvakantie? Tongenaren die zich deze vragen regelmatig stellen, mogen juichen. Want de derde editie van de Limburg Vakantiegids zit boordevol nieuwigheden én … inspiratie voor kleurrijke uitstapjes.
 • Milieuprijs 2016
  milieuprijs 2016 - klein
  Op donderdag 9 februari 2017 werd de milieuprijs 2016 uitgereikt. Academie Pentagoon kreeg een cheque van 500 euro en natuurproducten. Zij zetten zich al jaren in voor een beter milieu. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van materiaal voor de leerlingen.
 • Update: ophokplicht pluimvee in België
  ophokplicht
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017, zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Patricia wint 500 euro met ambi.pas
  Patricia Morias
  Patricia Morias uit Piringen wint als eerste een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Den Ambi in het Ambiotel, Veemarkt te Tongeren.
 • Laat je strikken voor de wereld
  Laat je strikken - klein
  Heb je al eens gehoord van de activiteiten van 'Laat je strikken voor de wereld'? Al proevend, kijkend, spelend en lachend steek je heel wat op over andere culturen en boeiende thema's zoals duurzaamheid, eerlijke handel, mensenrechten, ongelijkheid in het Zuiden of de klimaatproblematiek.
 • Kennisgeving milieuvergunningsaanvraag klasse 1 - windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, wil samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem.Het aanvraagdossier met bijlagen ligt van 3 februari 2017 tot en met 4 maart 2017 ter inzage bij de milieudienst, Praetorium, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren.
 • Trofee klantvriendelijkste stad
  trofee klantvriendelijkste stad
  Tongeren mag zich 1 jaar 'de klantvriendelijkste winkelstad van België' noemen. Vanaf nu zal de trofee wekelijks pronken bij telkens een andere handelszaak. Het voorbije weekend werd de trofee overhandigd aan de voorzitter van de middenstandsraad Jef Vandamme.
 • Vlaamse gastgezinnen gezocht
  gastgezinnen
  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 20 kinderen, waarvan 20 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 8 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina en 6 uit Slovakije.
 • Herinrichting zone rond op- en afrittencomplex 32
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in 2017 de herinrichting van het op-en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder af. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.
 • Ondernemersclub Tongeren viert nieuwjaar
  oct
  Naar jaarlijkse traditie vond de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren plaats in het Museumkafee. Op 26 januari 2017 kwamen meer dan 100 Tongerse ondernemers samen in het Gallo-Romeins Museum voor de rondleiding Timeless Beauty.
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise
  Marie-Louise (84) uit Tongeren wint als vierde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Vacature brandweer: preventieadviseur, niveau II
  preventieadviseur brandweer - klein
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar een preventieadviseur, niveau II. Uw kandidatuur indienen kan nog tot uiterlijk 28 februari 2017.
 • Innovatie-award Land- en Tuinbouw
  Innovatie-award klein
  Je project indienen kan nog tot en met 20 april 2017. Onderzoek, overdracht van kennis en innovatie zijn belangrijke factoren om de Limburgse landbouw productiever, duurzamer en concurrentiëler te maken. Om de creatieve geest van de Limburgse land- en tuinbouwer aan te wakkeren en hen aan te moedigen hun innovatief en inspirerend idee om te zetten in de praktijk, organiseert de Provincie Limburg de Innovatie-award voor Land- en Tuinbouw.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Vrijwilligers
  Onze cultuurzomer krijgt met MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' een nieuw jasje. Zin om dit nieuwe festival achter de schermen mee te maken? Aarzel dan niet en grijp uw kans en stuur uw contactgegevens door via mail.
 • Tongeren kan terugblikken op succesvolle groei aan groepsbezoeken in 2016
  Teseum
  Tongeren was in 2016 één van de populairste toeristische bestemmingen voor groepen in Limburg. In het bijzonder de unieke tentoonstelling 'Gladiatoren' in het Gallo-Romeins Museum en de opening van het nieuwe schatkamermuseum, het 'Teseum', vielen in de smaak. Maar ook de vaste waarden zoals de culturele stadswandeling en de rondleiding 'Met een begijntje op stap' bleven in 2016 de meest geliefkoosde programma's.
 • Klein historisch erfgoed in de Kevie
  smeedijzeren hekken
  In Natuurpark De Kevie werden recent typische erfgoedelementen hersteld. Zo werden er acht oude smeedijzeren hekken en enkele oude pilaren terug geplaatst i.s.m. werkgroep de Kevie en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.
 • Groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie
  samenaankoop zonnepanelen
  Inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen kan nog tot en met 14 februari 2017. Een initiatief van Het Belang van Limburg en het gespecialiseerde bedrijf iChoosr met ondersteuning van het provinciebestuur. Deze actie kadert in de doelstelling om van Limburg een klimaatneutrale regio te maken tegen 2050.
 • Games laten kinderen Tongeren ontdekken
  begijntje Lea - klein
  Toerisme Tongeren ontwikkelde het afgelopen jaar twee stadsgames voor kinderen: op stap met begijntje Lea en de schat van Ambiorix. Download deze games via de gratis ojoo-applicatie. Je vindt deze app in de iTunes App Store of de Google Play Store. Je kan ook een tablet lenen bij Toerisme Tongeren (50 euro waarborg).
 • Lydia wint 500 euro met ambi.pas
  Lydia Baillien
  Lydia Baillien (43) uit Lauw wint als derde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electro Smets Dominique, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Infomoment windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Donderdag 26 januari 2017 om 17 uur.
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, plant om samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject te realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem. Het project bestaat uit 6 windturbines waarvan er 4 eigendom worden van Eoly. Eén daarvan zal volledig openstaan voor burgerparticipatie via Eoly Coöperatie. Windkracht Vlaanderen neemt de overige 2 voor zijn rekening.
 • Slim naar Antwerpen
  lage emissie zone
  Antwerpse lage-emissiezone gaat van start op 1 februari 2017. Antwerpen werkt aan een betere luchtkwaliteit. Daarom voert de stad op 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten, mogen vanaf dan niet meer rijden in de binnenstad of op linkeroever. Hierdoor zal de luchtkwaliteit verbeteren.
 • Tanja wint 500 euro met ambi.pas
  Tanja Valles
  Tanja Valles uit Tongeren wint als tweede een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij JP's Brasserie, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Doe mee aan tournée minérale
  tournée minérale - klein
  Door deel te nemen aan tournée minérale zweer je een maand lang alcohol af. Na de drukke eindejaarsperiode is februari een goed moment om even van de overdaad te bekomen en een frisse nieuwe start te nemen. De stad Tongeren heeft aandacht voor gezondheidspreventie.
 • Met hele gezin naar Moerenpoort
  Gezinsparcours Moerenpoort
  De Moerenpoort is de enige middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Deze robuuste toren is omgetoverd tot een museum over de militaire geschiedenis van de stad. De dienst Erfgoed heeft nu in de Moerenpoort een gezinsparcours uitgetekend.
 • Infomoment windmolenproject Juprelle te Vreren
  windmolen
  Op dinsdag 24 januari van 16 tot 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd mbt het windmolenproject Juprelle te Vreren. EDF-Luminus, leverancier en producent van duurzame energie, wil een windenergieproject realiseren in het noorden van de gemeente Juprelle, vlakbij de taalgrens. Voor dit project, met vijf windturbines, heeft EDF-Luminus zijn vergunningsaanvraag ingediend bij het Waals Gewest. Het openbaar onderzoek loopt van 5 januari tot 4 februari.
 • Start werken Noordoostelijke Omleidingsweg
  werk in uitvoering
  Dit jaar start de uitvoering van het eerste deel van de Noordoostelijke Omleidingsweg in Tongeren. Deze eerste fase omvat het gedeelte tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  Q-park - klein
  Op donderdag 12 januari 2017 tussen 13u30 en 14u00 worden testen uitgevoerd in Q-parking Tongeren centrum. De testen duren maximum 2 uur. De hinder wordt tot een minimum beperkt maar om noodsituaties te simuleren zullen er o.a. alarmen afgaan en wordt de ventilatie getest. Er zijn op het ogenblik van de testen mensen van Q-park aanwezig.
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Trippaers
  Linda Trippaers uit Berg wint als eerste een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren.
 • Skin Secrets wint etalagewedstrijd
  skin secrets
  De etalage van Skin Secrets werd uitgeroepen tot de origineelste van het centrum. Voor deze wedstrijd vroegen we de handelaars om hun etalages om te toveren tot prachtige, sfeervolle kerstetalages.
 • Rajapack Tongeren breidt uit
  Rajapack - klein
  Rajapack breidt in 2017 uit in opslagruimte en personeel. In 2016 kende het bedrijf een opmerkelijke groei van méér dan 10%. En de plannen zijn groots…
 • Vacatures
  praetorium
  Wij zijn Tongeren en zoeken een adviseur innovatie en een toezichter gebouwen. Uw kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 31 januari 2017.
 • Te koop: motorfiets
  politie
  De Tongerse politie verkoopt een BMW motorfiets R 1150 RT (bouwjaar 2005)-. U kunt het voertuig na afspraak (via 012 80 03 08) komen bekijken tijdens de kantooruren. Als u geïnteresseerd bent in de motorfiets, brengt u uiterlijk op 15 februari (9 uur) een bod uit.
 • Karolien wint 500 euro met ambi.pas
  Karolien Lemmens
  Karolien Lemmens uit Tongeren wint als vijfde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Babybelle, Stationslaan te Tongeren.
 • TAPAS
  tapas
  De TApas is een kortingskaart waarmee je een financiële korting krijgt op alle activiteiten georganiseerd door de jeugddienst. De Tapas kost 5 euro voor één jaar (januari tot december) en kan gebruikt worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je kan de TApas kopen bij de jeugddienst, Schiervelstraat 17.
 • Ophaling kerstdennen
  kerstden
  Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 januari 2017 worden de kerstdennen aan huis opgehaald op dezelfde dag als in uw straat het huisvuil wordt opgehaald. Richtlijnen: gelieve de kerstden (zonder ijzer, grond of versiering) de avond voor de ophaling tegen de grens van uw eigendom te plaatsen.
 • Expo Timeless Beauty
  Timeles Beauty
  De expo ‘Timeless Beauty’ is anders dan u van het Gallo-Romeins Museum gewoon bent. Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen u in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.
 • Nieuwe tarieven waterfactuur sinds 1 januari 2017
  de watergroep
  Sinds 1 januari 2017 hanteert De Watergroep een nieuw tarief voor drinkwater. Dit tarief maakt het voor De Watergroep mogelijk de komende jaren de nodige investeringen te doen om waterproductiecentra en leidingen te renoveren of te vervangen. De Watergroep investeert bovendien in nieuwe technologie (slimme watermeters, onthardingsinstallaties) en in de bescherming van ruwwaterbronnen.
 • Gelukkig Nieuwjaar
  Het college van burgemeester en schepenen en het stadspersoneel wensen u een gezond en gelukkig 2017!
 • Vuurwerk tijdens de eindejaarsfeesten
  vuurwerk
  Samen feest vieren met familie en vrienden is een leuke aangelegenheid. En tijdens de eindejaarsfeesten hoort daar voor sommigen ook het nodige vuurwerk bij. Dit is echter niet aangenaam voor iedereen.
 • Geen antiekmarkt tijdens feestdagen
  antiekmarkt - klein
  Er is geen antiekmarkt op zondag 1 januari 2017.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 2 januari. Extra sluitingsdag: zaterdag 31 december. Toerisme Tongeren en de Kinderopvang zijn de ganse dag gesloten. De Bibliotheek is gesloten vanaf 12 uur en het Teseum is gesloten vanaf 13 uur.
 • Nieuwjaarsdrink
  nieuwjaarsreceptie
  Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari 2017 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt. Het is een ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer het glas te heffen op het nieuwe jaar met de buren, de burgemeester, de schepenen en de leden van de gemeenteraad.
 • Geen mobiele Lijnwinkel in Tongeren op 29/12/2016
  Mobiele Lijnwinkel - klein
  De mobiele Lijnwinkel staat niet in Tongeren op donderdag 29 december 2016. Ze zijn weer op post begin januari.
 • Veilig door de oudejaarsnacht, begin je feestje al op de bus
  Oudejaarsnacht - klein
  De Lijn legt extra bussen in om feestvierders veilig te verplaatsen tijdens de oudejaarsnacht. Heb jij je gratis feestbiljet van de Lijn al afgehaald voor oudejaarsnacht bij het onthaal van het Praetorium (Maastrichterstraat 10)? Met het feestbiljet kun je op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot en met 1 januari onbeperkt gebruikmaken van de bussen van De Lijn. Zowel van de speciale feestbussen als van het gewone stads- en streekvervoer (uitgezonderd de Limburgse snellijnen).

 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Maenhout
  Marleen Maenhout uit Bilzen wint als vierde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electropoint, 18de Oogstwal te Tongeren.
 • Kroning en Nachtmis en Eurovisie
  middernachtmis - klein
  Tijdens Kerstnacht wordt de middernachtmis vanuit de Basiliek uitgezonden op tv. Voorafgaand speelt een filmpje over Tongeren en de Kroningsfeesten. De moeite waard om nog eens terug te blikken op een geslaagd Kroningsjaar 2016! U kijkt toch ook?
 • Kerstverhalen en kerstwandeling in historisch Tongeren
  Kerstverhalen - klein
  Van maandag 26 december tot vrijdag 30 december 2016 nemen vertellers u mee naar de mooiste en meest sfeervolle historische plekjes in en om het Begijnhof. Onderweg geniet u van klassieke en nieuwe kerstverhalen, opgeluisterd met aangepaste muziek.
 • Marijke wint 500 euro met ambi.pas
  Marijke Billen
  Marijke Billen (48) uit Tongeren wint als derde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Jocry, Maastrichterstraat/Kloosterstraat te Tongeren.
 • Mis de renovatieboot niet
  zonnepanelen - klein
  In 2017 worden onder meer de renovatiepremies weer herzien en uitgebreid. Daarom wil Tongeren - samen met de provincie Limburg, Infrax en Dubolimburg - infosessies organiseren om u te helpen uw energiefactuur naar beneden te krijgen.
 • Tongeren gewapend tegen strenge winter
  ijsvrij maken wegen
  Tongeren heeft een prioriteitenplan dat in werking treedt bij streng winterweer. Met landbouwers en loonwerkers zijn hiervoor contracten afgesloten. Het provinciebestuur slaat bovendien een strategische zoutvoorraad op voor alle Limburgse gemeenten. In Tongeren ligt alvast 110 ton stroooizout klaar om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Zo zijn ze gewapend tegen de winter en blijft iedereen veilig mobiel.
 • Stad van de Kerstman
  Stad van de Kerstman
  Het weekend van 17 en 18 december 2016 is het topweekend in Tongeren. Geniet van kersttaferelen op verschillende locaties langs een feeëriek parcours. Met als afsluiter een vurige slotshow op de markt. Breng ook een bezoek aan de kamers van de Kerstman en neem deel aan de vele workshops, demo's, makeovers, het ontbijt,...
 • Identiteitskaarten: nieuwe regels voor pasfoto’s
  identiteitskaart - klein.jpg
  Op maandag 19 december 2016 start de dienst burgerzaken met het digitaliseren van de identiteitskaarten. Pasfoto’s moeten vanaf dan ook voldoen aan dezelfde regels als bij de internationale paspoorten. De fotografen van Tongeren zijn op de hoogte van de nieuwe regels.
 • Kerst in De VELINX
  Kerst in de Velinx - klein
  Zaterdag 17 december 2016, 17.00 uur: één been/één vleugel (vanaf 7 JAAR) - Pantalone
  Zondag 18 december 2016, 15.00 uur: Bonte Nacht (vanaf 4 JAAR) - Tuning People/De Maan

 • Workshops Crowdfunding voor startende ondernemers of eigenaars van een creatief project
  Crowdfunding - klein
  In het voorjaar van 2017 lanceert Voka - KvK Limburg een nieuw atelier Crowdfunding. Bedoeling van dit atelier is om startende ondernemers of eigenaars van een creatief project in vier competentiegerichte sessies te ondersteunen bij hun crowdfundingcampagne. De workshops starten op 19 januari 2017.
 • Is jouw centrale verwarming klaar voor de winter?
  veilig verwarmen klein
  Om je huis veilig en zuinig te verwarmen moet je je centraal verwarmingstoestel regelmatig laten nakijken. Hou je dan aan de volgende 3 gouden regels.
 • Vlaams Rampenfonds (update)
  Rampenfonds
  In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 werd het erkenningsbesluit gepubliceerd. Op donderdag 15 december 2016 om 19u30 wordt een toelichting gegeven door de heer Georges Noelmans over de werking van het rampenfonds en de hierbij horende formulieren.
 • Wendy wint 500 euro met de ambi.pas
  Wendy Slechten
  Wendy Slechten (32) uit Tongeren wint als tweede een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij speelgoedzaak Intertoys, Maastrichterstraat te Tongeren.

 • Vacature voor standplaatsen op de Carnavalkermis 2017
  kermis - klein
  Er zijn nog standplaatsen beschikbaar voor de Carnavalkermis 2017 (van zaterdag 27 februari - 1 maart 2017). Kandidaturen indienen kan van 3 januari tot en met 13 januari 2017.
 • Treinaanbod aangepast
  NMBS
  Er geldt een nieuwe dienstregeling sinds 11 december 2016.
 • Oproep: kandidatuur Tongerse Kampioenen
  trofee kampioenenhulde - klein
  Ben jij ouder dan 18 jaar, woonachtig te Tongeren maar niet aangesloten bij een Tongerse sportclub. Dien dan jouw kandidatuur in vóór 11 januari 2017 bij de sportdienst van de stad Tongeren. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 10 maart 2017.
 • Derde boek en film over Tongerse Oorlogstijd
  Tongeren in Oorlogstijd - klein
  De dienst Erfgoed rondt dit jaar zijn project ronde de Tweede Wereldoorlog af met het derde en laatste deel van de boekenreeks 'Tongeren en Tongenaren in Oorlogstijd'. Vanaf 15 december 2016 is het nieuwe boek te koop bij Toerisme Tongeren en in Standaard Boekhandel Tongeren.
 • Nieuw! 70 km per uur buiten bebouwde kom
  70 km per uur bord
  Vanaf 1 januari 2017 geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur op alle wegen buiten de bebouwde kom. Daar staan we in Tongeren volledig achter. Het past in het gemeentelijke mobiliteitsplan dat streeft naar een duidelijke '70/50/30 km per uur'-structuur. Bovendien verhoogt een lagere snelheid de veiligheid in het verkeer.
 • Betonwerken parkings De Motten
  afspuiten beton - klein
  Nu de temperaturen 's nachts weer boven het vriespunt blijven, zijn de betonwerken van de parkings weer opgestart. Op donderdag 8 december 2016 om 05.00 uur wordt er gestart met het afspuiten van de beton van de parking B-plein. We trachten de hinder te beperken tot een minimum. De buurtbewoners kregen hierover een brief in de bus.
 • Annie wint 500 euro met ambi.pas
  Annie Vandoren - klein
  Annie Vandoren (67) uit Genoelselderen wint als eerste een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij restaurant Etna, Grote Markt te Tongeren.
 • Tongeren wint Vlaamse klimaatprijs
  klimaatprijs
  Op donderdag 1 december 2016 werd tijdens de Vlaamse Klimaat- en Engergietop in de Ghelamco Arena in Gent voor het eerst de klimaatprijs uitgereikt. Tongeren wint 30.000 euro met het project ‘Collectieve Renovatie Offelken’. Binnen dit project werd een renovatiegraad van 16% behaald door energiebesparende maatregelen in de wijk Offelken.
 • Tongeren is de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen
  Hospitality awards
  Tongeren mag zich, sinds maandag 28 november 2016 voor de periode van 1 jaar de ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ noemen. Tongeren is hierbij de eerste Limburgse stad die deze prijs in de wacht sleept. De award voor klantvriendelijkste winkelstad werd aan onze stad uitgereikt door het comité van de Hospitality Awards. Zoals de naam laat vermoeden betreft het een wedstrijdformule met een nobele doelstelling: het bestendigen van de algemene kwaliteit in de retailsector en deze eventueel zelfs te verbeteren.
 • 20 nieuwe handelszaken in 2016 - in 2017 komen er een tiental bij
  Huis Ariane
  Tongeren profileert zich als ‘de eerste culturele woonstad’. Tongeren hoeft daarbij niet te zoeken naar haar identiteit, het DNA van de stad is na twee millennia nog altijd intact. Daarnaast blijft ook handel en middenstand een belangrijk aandachtspunt voor het stadsbestuur.
 • Hoe mijn nutsvoorzieningen digitaal aanvragen, wijzigen?
  Infrax
  Onlangs is Infrax gestart met de nieuwe online toepassing: mijn.infrax.be. Het is vanaf nu mogelijk om uw nutsvoorzieningen (elektriciteit, aardgas, riolering en kabeldistributie) online aan te vragen of te wijzigen en op te volgen.
 • Koop op de markt en win
  Eindejaarsactie donderdagmarkt
  Eindejaarsactie op donderdagmarkt: 1-8-15 en 22 december 2016. Er worden elke week 5 winnaars verloot die een gevulde markttrolley kunnen winnen ter waarde van 125 euro.
 • Opruimen achtergebleven bloemstukken op kerkhoven
  chrysanten
  Op donderdag 1 december 2016 starten de medewerkers van de technische dienst met het opruimen van de achtergebleven bloemstukken en potchrysanten op de stedelijke begraafplaatsen.
 • Schrijf in voor Tongerse milieuprijs
  milieuprijs
  Tot uiterlijk 31 december 2016 verwacht de milieudienst kandidaturen of projecten voor de Tongerse milieuprijs 2016. Het stadsbestuur kent deze prijs elk jaar toe aan een privépersoon, school, bedrijf of vereniging die zich verdienstelijk gemaakt heeft op milieuvlak. Het kan om een praktisch initiatief gaan, een sensibiliseringsactie of gewoonweg een consequente milieubewuste houding.
 • Ghislaine wint 500 euro met ambi.pas
  Ghislaine Philips
  Ghislaine Philips (66) uit Tongeren wint als vierde een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij damesboetiek Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Aflossingsloop
  aflossingsloop - klein
  Op vrijdag 2 december 2016 wordt op de Finse piste van het stadspark De Motten de jaarlijkse aflossingsloop georganiseerd. Alle Tongerse sport- en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan dit sportief evenement, gelegenheidsploegjes zijn natuurlijk ook meer dan welkom.
 • Vergeet uw tegoed aan huisvuilzakken 2016 niet af te halen
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Heeft u uw tegoed aan huisvuilzakken dit jaar nog niet afgehaald? Doe dit dan vóór 31 december. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2016 definitief. U kunt uw huisvuilzakken afhalen bij de financiële dienst (eerste verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10) tijdens de openingsuren.
 • Lezing Stijn Moekaars in de bib
  Stijn Moekaars
  zaterdag 26 november 2016 om 10 uur
  Zwemmen in een spannend verhaal, een duik tussen vrolijke liedjes en misschien wel lekker dansen en springen in je eigen ‘zwemboek’. Stijn neemt je mee op deze vertelreis. Hij leest voor uit zijn eigen boeken. Hij zingt zelf-gecomponeerde liedjes, van walvis tot een monster onder je bed. Vrolijke versjes en doe-dingen mogen natuurlijk niet ontbreken in deze (h)eerlijke theatervertelling voor grote en klein oren. Spits je oren voor Millie Duizendvoet, voor Beer en Bij. Wie weet mag jij wel de ‘piraat’ zijn!
 • Dag van de ambachten
  Dag van de ambachten
  In Tongeren kan je op zondag 27 november 2016 gratis een bezoek brengen aan Edward Ruyter (restauratie van oude en antieke klokken) of Holle Bolle (de kunst van het chocolademaken, ambachtelijke chocolade).
 • Jean-Pierre wint 500 euro met ambi.pas
  Jean-Pierre Nassen
  Jean-Pierre Nassen (61) uit Tongeren wint als derde een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Michelingids 2017
  michelingids
  Op maandag 21 november 2016 werd in Flanders Expo Gent de 61ste editie van de Michelingids 2017 voorgesteld. Proficiat aan het team van Magis en De Mijlpaal uit Tongeren! Zij behouden hun welverdiende ster.
 • Infoavond Diabetes
  diabetesprikTekst
  Op woensdag 30 november 2016 kan je terecht in De Kimpel te Bilzen voor een infoavond rond Diabetes. Deze infoavond is een organisatie van het a.z. Vesalius.
 • Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou?
  vrijwilligers zelfmoordgroep
  De Zelfmoordlijn 1813 is er voor wie nood heeft aan een gesprek van mens tot mens, dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.
 • Infosessie: vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking
  rolstoelgebruiker
  Woensdag 30 november 2016 om 20 uur
  Gaan en staan waar je wil... Je vrij en zonder hindernissen kunnen verplaatsen. We staan er letterlijk niet meer bij stil. Voor personen met een beperking en vooral vooral voor rolstoelgebruikers of personen die beroep moeten doen op hulpmiddelen is dit niet zo vanzelfsprekend.
 • Groenwerken in Tongeren
  groenwerken
  Op woensdag 23 november 2016 zijn de snoeiwerken gestart van de lindebomen aan de Kastanjewal langs de wandelweg. In dezelfde periode zijn er ook groenwerken gestart op het oud kerkhof van Berg.
 • Week van de afvalophaler
  week van de afvalophaler - klein
  De week van 21 tot 25 november 2016 doet de stad Tongeren mee aan de 'Week van de afvalophaler'. Onze afvalophalers verdienen respect. Toon dit door hen te bedanken met de speciale bedankstickers die verdeeld worden via verschillende magazines o.a. Humo, TV familie en Dag Allemaal.
 • Ophangen kerstverlichting in centrum
  werk in uitvoering
  Op maandag 21 en dinsdag 22 november 2016 tussen 18u en 23u wordt de kerstverlichting opgehangen in het centrum en komt Tongeren weer helemaal in de kerstsfeer. Het ophangen van deze verlichting kan enige hinder met zich meebrengen.
 • Boekvoorstelling: Sport in Tongeren
  boek sport in Tongeren - klein
  Donderdag 24 november 2016 om 20 uur in cc De VELINX
  Boekvoorstelling Sport in Tongeren met 100 opmerkelijke beelden uit de Tongerse sportgeschiedenis.
 • Kennisgeving milieuvergunningsaanvraag klasse 1 – nv ENECO WIND BELGIUM
  windturbines
  Het aanvraagdossier van een windturbinepark bestaande uit 3 windturbines langs de E313 in Riemst, ter plaatse Rukkelingenweg, ligt ter inzage bij de afdeling Leefmilieu, Duurzaamheid en Platteland, dienst milieu, Maastrichtersteenweg 2b te 3770 Riemst tot 28 november 2016.
 • 't Huys van Steyns bij de beste hotels van België
  't Huys van Steyns
  't Huys van Steyns behoort tot de beste hotels van België. Het Tongerse stadsbestuur feliciteert hen met deze mooie erkenning.
 • Vacature brandweer: deskundige overheidsopdrachten en financiën
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat over tot het aanleggen van een werfreserve voor en de aanwerving van (m/v) een contractueel deskundige overheidsopdrachten en financiën in voltijds verband. Uw kandidatuur stellen kan tot uiterlijk 27 november 2016.
 • Jozefa wint 500 euro met ambi.pas
  Jozefa Castermans
  Jozefa Castermans (55) uit Tongeren wint als tweede een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Bibliotheek opent Taalpunt
  Taalpunt
  In het Taalpunt van de bibliotheek vind je alles terug dat te maken heeft met taal- en letterkunde, maar wel met speciale aandacht voor het leren van een taal: taalcursussen, grammatica en spellingboeken, woorden- en beeldwoordenboeken, boeken rond spreekvaardigheid en uitspraak, leesboeken in eenvoudige taal (o.a. Wablieft en Eenvoudig Communiceren),...enz.
 • Actie 'Gratis plantgoed' verlengd tot 13 november
  lijsterbes
  Wenst u nog gratis plantgoed te bestellen? Dit kan nog tot uiterlijk 13 november 2016. U moet het bestelde plantgoed dan wel afhalen in het afhaalpunt Bilzen - Kleine Spouwen. Elk Tongers gezin mag 5 plantjes uitkiezen.
 • Vacature voor standplaats op de donderdagmarkt
  markt
  Voor de donderdagmarkt, locatie Vlasmarkt, zoekt de stad Tongeren één standplaats met specialiteit : mode- en kinderstoffen. Kandidaturen moeten uiterlijk tegen 21 november 2016 aangetekend verstuurd of tegen ontvangstbewijs afgegeven te worden (dienst economie, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren) onder toevoeging van een afschrift van de ‘machtiging als werkgever’.
 • Werken aan rotonde Genoelselderen ter hoogte van op- en afrittencomplex
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Vanaf donderdag 10 november om 20.00 uur tot en met maandag 14 november 2016 06.00 uur, zullen de afrit (voor het verkeer komende vanuit Luik) en de oprit (voor het verkeer richting Hasselt) van de E313 afgesloten zijn in Riemst/Tongeren. Er zijn omleidingen voorzien via het op- en afrittencomplex 31 Bilzen/Hoeselt.
 • Groot Sintfestijn in de VELINX
  Sint festijn
  Op vrijdag 11 november 2016 is het grote pret samen met de Sint en zijn pieten in de VELINX. Je mag het groot Sintfestijn zeker niet missen. De pret begint met een lekkere brunch in Retro VELINX, samen met de Sint en zijn pieten van 10.30 tot 13.00 uur. Achteraf zijn er twee spectaculaire shows van de Sint en zijn pieten, om 13.30 en 16.30 uur. Meer info: www.sintfestijn.be
 • Suzy wint 500 euro met de ambi.pas
  Suzy Requilé
  Suzy Requilé (42) uit Tongeren wint als eerste een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Home Vroonen, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Seniorenfeest
  seniorenfeest - klein
  Bent u een 55-plusser en woont u in Tongeren? Dan nodigen we u donderdag 17 november 2016 om 14 uur uit op het grote Seniorenfeest in de VELINX. U kunt zich daar eens goed laten gaan. Thé Old Black, onze Tongerse rockersband, speelt de pannen van het dak.
 • Gratis surfen in Tongeren centrum? Da's zeker!
  Wifi
  In het centrum van Tongeren kan je gratis surfen. Lees meer hierover...
 • Intrede van Sinterklaas en groot Sintfestijn
  Koopzondag november - klein
  Op zondag 6 november 2016 doet de Sint zijn intrede in Tongeren en zijn de winkels open van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 11 november 2016 is het groot Sintfestijn in de VELINX.
 • Wandelpad tijdelijk onderbroken
  werk in uitvoering
  Tussen 7 en 18 november 2016 wordt het wandelpad ter hoogte van de Kastanjewal onderbroken voor het aansluiten van de nieuwe riolering op de bestaande riolering.
 • Bladafval laanbomen gratis naar recyclagepark
  bladafval laanbomen
  Van 1 november 2016 tot en met 31 januari 2017 kunt u gratis met bladafval van laanbomen terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout.
 • Beestige tentoonstelling
  beestige tentoonstelling - klein
  Van 5 tot en met 13 november 2016 - tentoonstelling in de Sint-Ursulakapel met het Tongerse dierenleven. De bever, hamster, steenuil en das spelen hierin een centrale rol. De Beestige Tentoonstelling is een initiatief van de stad Tongeren in samenwerking met onder meer Leefmilieu Tongeren, Pentagoon Academies, Natuurpunt Werkgroep de Kevie,...
 • Dit weekend gaat het winteruur in
  winteruur klok
  In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober 2016 gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet van 03u00 naar 02u00. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
 • Sluitingsdagen stadsdiensten en winteruurregeling recyclagepark
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 1, woensdag 2, vrijdag 11 en dinsdag 15 november 2016. Het recyclagepark start op woensdag 2 november met de winteruurregeling en is wel open op woensdag 2 en dinsdag 15 november.
 • Parkeren op Stadhuisplein
  Stadhuisplein
  Van 1 november 2016 tot en met 31 maart 2017 mag u weer parkeren op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen. Twee plaatsen zijn gereserveerd voor personen met een handicap. Op het Stadhuisplein mag u maximaal één uur betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur.
 • Doorgang Moerenpoort afgesloten
  doorgang Moerenpoort
  Tijdens week 44, van 31 oktober tem 6 november 2016 plaatst bvba Vanelgro 2 ledspots in de doorgang Tongeren Moerenpoort. Deze doorgang is tijdelijk versperd. Er wordt een omleiding voorzien via Clarissenstraat - Moerenstraat en via Kielenstraat - Clarissenstraat.
 • Familiedag Teseum
  Teseum
  Op zaterdag 5 november 2016 zijn families eregast in het Teseum. Een feest voor kinderen en hun (groot)ouders tussen de kunstobjecten. In het museum is er heel wat te doen. Beleef het doen en laten van de bewoners van het Teseum via workshops, muziek, animatie en theater.
 • Gedeelte Finse piste tijdelijk buiten gebruik
  parking b plein - klein
  Een gedeelte van de Finse piste op het stadspark de Motten is tijdelijk buiten gebruik (tussen 28 oktober en 4 november 2016). De nutsleidingen aan de parking van het B-plein worden dan aangelegd waardoor men genoodzaakt is de werfafsluiting een 2-tal meter te verschuiven.
 • Els wint 500 euro met ambi.pas
  Els Molenaers
  Els Molenaers (51) uit Tongeren wint als derde een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij schoenen Reynders-Daenen, Viséweg te Tongeren.
 • Dag van de jeugdbeweging
  Dag van de jeugdbeweging
  Op vrijdag 21 oktober 2016, tijdens de dag van de jeugdbeweging worden de leden en leiding van de lokale verenigingen gevraagd om in hun uniform naar school te gaan. Wie op die dag tussen 7u30 en 8u30 in uniform naar het stadhuisplein komt, wordt getrakteerd op een lekker ontbijt: croissants, chocobroodjes en chocomelk.
 • An wint 500 euro met ambi.pas
  An Lecoque
  An Lecoque (51) uit Rutten wint als tweede een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Brax, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Dinsdagavond worden lichten van Basiliek en omgeving gedoofd tussen 19 en 24 uur
  basiliek nacht
  Op dinsdag 18 oktober 2016 tussen 19 en 24 uur worden enkele lichteffecten uitgeprobeerd op de OLV-Basiliek. De volgende straten hebben dan geen straatverlichting: Grote Markt (tot aan Plein), Stadhuisplein, Vlasmarkt, Graanmarkt, Koppelkist, Vrijthof, Allée Verte en Kloosterstraat. De politie houdt extra patrouilles in deze straten.
 • De stad Tongeren treft voorbereidingen naar digitalisering van de dienst burgerzaken
  praetorium
  Op dinsdag 11 oktober 2016 starttte de dienst burgerzaken met een nieuwe computerprogramma genaamd ‘Bravo’. Dit nieuwe programma maakt de dienstverlening bij de dienst burgerzaken klantvriendelijker en transparanter. Vanaf 2017 voorziet de wetgever dat elektronische identiteitskaarten online aangevraagd kunnen worden. Het platform Bravo is hiervoor alvast ingericht.
 • Infonamiddag: verhoogde tegemoetkoming
  infosessie verhoogde tegemoetkoming
  Heel wat Tongenaren hebben recht op de verhoogde tegemoetkoming, maar ze maken geen of onvoldoende gebruik van dit sociale voordeel. Op maandag 24 oktober 2016 om 13.30 uur in De Piepel krijgt u hiervoor meer info.
 • Wegenwerken
  werk in uitvoering
  In de week van 17 oktober 2016 starten er werken t.h.v. het kruispunt van de Tomstraat, Piringenstraat, Sint-Rochusstraat en Merestraat in Piringen. In Vreren starten er werken in de Vrerenstraat.
 • 40 kilometer extra wandelplezier
  wandelkaart
  Met de kaart ‘Wandelen langs de grens tussen vochtig en droog Haspengouw’ is Tongeren een wandelervaring rijker. De combinatie van de tochten is goed voor zowat veertig kilometer stapplezier in het zalige decor van de fruitstreek.
 • Rampenoefening in Tongeren
  rampenoefening
  Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseert de Provincie Limburg in samenwerking met de stad Tongeren, NMBS Infrabel een realistische rampenoefening. De oefening vindt plaats in de vroege avond in de buurt van het station. Alle hulpdiensten nemen deel aan de oefening.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Keyken
  Marleen Keyken (53) uit Overrepen wint als eerste een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Dienst burgerzaken gesloten op maandagnamiddag 10 oktober
  praetorium
  De dienst burgerzaken is gesloten op maandagnamiddag 10 oktober 2016. Om de dienstverlening te verbeteren worden er computerwerken uitgevoerd en nieuwe programma’s geïnstalleerd. Digitale aanvragen kunnen wel gebeuren maar hou er rekening mee dat de aflevering van deze documenten langer zal duren dan normaal.
 • Staking heeft impact op de afvalophaling in Tongeren
  huisvuilophaling
  De staking van vandaag heeft ook gevolgen voor de ophaling van het afval in Tongeren. De ophaalwagens reden vanochtend niet overal uit. De technische dienst van de stad Tongeren stelt alles in het werk om alvast de pmd-zakken op te halen in volgende straten:
 • Lezing Manu Adriaens ‘Veel mannen hebben ondertitels nodig om vrouwen te begrijpen’
  Manu Adriaenssens
  dinsdag 11 oktober 2016 om 20.00 uur in de bibliotheek
  In tegenstelling tot wat de titel zou kunnen laten vermoeden, gaat het in deze voordracht niet in de eerste plaats over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Nee, de inhoud is veel rijker. Allerlei leuke thema’s van het dagelijkse leven passeren de revue. Manu Adriaens vertelt wat zijn ontmoetingen met bekende figuren hem hebben geleerd over het streven naar geluk. En hij geeft luchtige tips van zowel beroemde mannen als vrouwen uit binnen- en buitenland. Een sprankelende anekdotische causerie. Over de spreker: Manu Adriaens werkt als journalist vooral voor de schrijvende pers. Hij publiceerde een dertigtal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij in opdracht van de VRT het jubileumboek Blijven kijken! naar aanleiding van 50 jaar Vlaamse televisie. Zijn meest recente boeken zijn Wijsheid maakt je jonger en Het kleine grootouderboek. Deze lezing wordt georganiseerd i.s.m. Markant en Femma Nerem. Tickets kosten 5 euro (hapje en drankje inbegrepen) en kan je bekomen aan de balie van de bibliotheek.

 • Nacht van de Duisternis in De Kevie
  Nacht van de duisternis
  Tijdens de Nacht van de Duisternis in De Kevie, zaterdag 8 oktober, organiseert de stad Tongeren samen met vzw Leefmilieu Tongeren een begeleide wandeling van 4 kilometer in en rond het natuurreservaat De Kevie. De wandeling is gratis.
 • 'Inspinazie' tegen kansenarmoede
  kansarmoede
  Steun de dag van verzet tegen armoede
  Improvisatievoorstelling theatergroep 'Inspinazie' op 13 oktober om 19 uur in De Piepel (Dijk 118).
 • De Tongerse Duim 2016
  duim
  De dagelijkse inzet van onze vrijwilligers is cruciaal in onze samenleving, in onze regio, in onze stad. Vrijwilligers geven verenigingen de nodige impulsen. Nommineer uw vrijwilliger voor 31 oktober 2016.
 • Fiets 1 jaar gratis met Blue-bike
  blue-bike actie - klein
  Ben jij creatief met taal? Zoek dan voor Blue-bike de nieuwe slogan en je mag 1 jaar volledig gratis fietsen! Surf naar www.blue-bike.be of volg de actie op facebook Blue-bike. Deelnemen kan tot eind oktober 2016.
 • Josiane wint 500 euro met ambi.pas
  Josiane Thielen
  Josiane Thielen (61) uit Bommershoven wint als vierde een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Gerry Weber, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Reeks over hoogsensitieve kinderen
  hoogsensitieve kinderen
  Hoogsensitieve kinderen hebben een gevoeliger zenuwstelsel waardoor ze geuren, geluiden, licht en sfeer sterker waarnemen. Op vrijdag 7 oktober (20u-22u) wordt de nadruk gelegd op de theorie, en het (h)erkennen van hooggevoeligheid bij kinderen of de ouders zelf. Op zaterdag 15 oktober (10u- 11u) doen we een initiatie (groot)ouder-kind yoga Vrijdag 21 oktober, ook van 20u tot 22u, staan tastbare situaties en praktisch tips centraal. Samen bewegen, fantaseren en ontspannen. Een unieke kans om de band te versterken met je (klein)kind.
 • Infosessie: Ik wil stoppen met roken
  stoppen met roken
  woensdag 5 oktober 2016 om 19u30 in het administratief centrum Praetorium, Maastrichterstraat 10
  Wilt u al langer stoppen met roken en slaagt u er maar niet in? De stad Tongeren, a.z. Vesalius en Logo Limburg slaan de handen in mekaar om u hierbij te helpen.
 • Bibliotheekweek 8-16 oktober
  digitale week
  Met een lezing van Manu Adriaens op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek. Dit jaar valt de bibliotheekcampagne samen met de Digitale Week, met een voorleesuurtje op zaterdag 8 oktober.
 • Carine wint 500 euro met de ambi.pas
  Carine Konings
  Carine Konings (52) uit Tongeren wint als derde een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Hema, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Brand bij Isola
  Vanochtend omstreeks 6 uur is er brand uitgebroken bij Isola op Tongeren-oost. De brandweer was snel ter plaatse. De brand situeerde zich in een van de hallen waar breekinstallaties staan. De brand was snel onder controle. Er is geen evacuatie nodig en de rookontwikkeling is niet van die aard dat er maatregelen moeten genomen worden naar de bevolking. Om te voorkomen dat er ergens smeulend materiaal is achtergebleven wordt de hal nu preventief leeg gemaakt.
 • Oproep vermelding in stadsgids
  Stadsgids
  Bent u apotheker, huisarts, kinesist, logopedist, osteopaat, tandarts of thuisverpleegkundige en wil u graag opgenomen worden in de stadsgids 2017-2018? Bezorg ons dan uw gegevens.
 • Lichtprocessie sluit Kroningsfeesten af
  lichtprocessie
  Zaterdag 24 september na een kort gebedsmoment om 20 uur in de basiliek
  Het centrum is grotendeels verkeers- en parkeervrij van 18 tot 24 uur.
 • Werken op de Motten gestart
  De Motten
  De voorbereidende werken voor de herinrichting van stadspark De Motten zijn gestart. De afgelopen weken zijn de bomen in het park aan de kant van Dijk gerooid. Vandaag start de aannemer met de aanleg...
 • Dag van de klant
  Dag van de klant
  Op zaterdag 24 september 2016 verwennen de handelaars u graag tijdens de 'Dag van de klant'. Intussen is de Dag van de Klant een vaste waarde geworden op de kalender. Ook vele Tongerse handelaars bedanken op die dag hun klanten voor het vertrouwen met een leuke attentie.
 • Fairtrade Tongeren bestaat 5 jaar
  fairtrade 5 jaar - klein
  Reeds 5 jaar lang zetten de vrijwilligers van de trekkersgroep zich dag in dag uit in om van Tongeren een Fairtradegemeente te maken. 5 jaar geleden, waren zij de pioniers die samen met de stad Tongeren en een aantal handelaars Fairtrade op poten hebben gezet in onze gemeente. Zij zorgden ervoor dat fairtrade een bekende werd voor het grote publiek.
 • Tele-onthaal zoekt vrijwilligers
  Tele-Onthaal
  Tele-Onthaal is nog op zoek naar mannen en vrouwen die iets voor een ander willen betekenen. Ze bieden een luisterend oor, dag en nacht. In november start Tele-Onthaal Limburg met een opleiding voor nieuwe vrijwilligers.
 • Nieuwe cadeaucheque: ambi.kado
  ambi.kado
  Met de ambi.kado kunt u vanaf nu bij meer dan honderd handels- en horecazaken in Tongeren terecht om aankopen te doen. Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Houdt u van lokaal winkelen? Dan is de ambi.kado het ideale geschenk zowel om te geven als om te krijgen. Meer info via visittongeren.be
 • Hilde wint 500 euro met Ambi.pas
  Hilde Moureau
  Hilde Moureau (39) uit Millen wint als tweede een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Quicksilver Roxy Store, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Stem de duizendjarige Eik tot 'Boom van het Jaar' 2016
  Boom van het jaar
  Momenteel loopt de wedstrijd Boom van het Jaar 2016. De Duizendjarige Eik in Lummen is provinciale laureaat geworden. Zij nemen het nu op tegen bomen uit andere provincies. Steun Limburg door uw stem uit te brengen!
 • Dag van het park
  Dag van het park
  Op zondag 18 september 2016 organiseert de stad Tongeren de 'Dag van het park'. Dit jaar krijgt u de kans om de prachtige kasteelhoeve en park van Betho te bezoeken op. De ingang is voorzien via de Mulkerweg en zo via de private weg naar de kasteelhoeve.

 • Jaarmarkt en kermisbraderie
  Kermis 2016
  Op donderdag 15 september 2016 vindt in de centrumstraten de jaarmarkt plaats en op zaterdag 17 september 2016 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren Centrum de grote kermisbraderie.
 • Florentine wint 500 euro met ambi.pas
  Florentine Van Even
  Florentine Van Even (67) uit Tongeren wint als eerste een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Irina wint trofee Sportverdienste
  Irina Jeleznova
  Vorige week heeft het Tongria Comité de jaarlijkse prijs voor Sportverdienste uitgereikt. De laureate dit jaar is Irina Jeleznova, trainster van volleybalclub Datovoc. We feliciteren de laureate van harte en wensen haar nog alle succes in haar verder sportcarrière.
 • Avondopening zwembad Pliniuspark
  Plinius zwembad
  Morgen, dinsdag 13 september 2016 is het zwembad open tot 21 uur. Kom jij ook langs voor een verfrissende duik? Je kan nog genieten van het zwembad tot 15 september 2016. Om 19 uur sluiten de deuren van het zwembad voor dit seizoen. Nog enkele dagen zwemplezier verzekerd!
 • Open Monumentendag
  Open Monumentendag
  Zondag 11 september 2016 is het weer Open Monumentendag. In Tongeren zetten we die dag van 10 tot 18 uur de vernieuwde Pliniussite in de kijker. Een andere parel die u dan kunt bezoeken is de Ambiorixkazerne.
 • Kermis in Tongeren
  kermis - klein
  Van zaterdag 10 september tot en met donderdag 15 september 2016 zullen een 120-tal kermisattracties en kramen neerstrijken in Tongeren. De omgeving van de Grote Markt tot de Veemarkt, Leopoldwal en de Motten wordt dan omgetoverd tot een groot pretpark.
 • Asfalteringswerken Sint-Truidersteenweg
  werk in uitvoering
  Op maandag 12 september 2016 starten er asfalteringswerken op de Sint-Truidersteenweg tussen Herenweg en Legioenenlaan. De werken worden 's nachts tussen 20 en 6 uur uitgevoerd. Het doorgaand verkeer tussen Sint-Truiden en Tongeren wordt omgeleid via Widooie en N69 Romeinse Kassei. T.h.v. Sint-Truidersteenweg zal er eenrichtingsverkeer gelden vanaf Legioenenlaan richting Rode Kruislaan (rotonde). Via de Romeinse Kassei moet men vanaf de rotonde richting Sint-Truidersteenweg rijden. De werken duren tot en met zaterdag 17 september 2016.
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Molenaers
  Lieve Molenaers (61) uit Tongeren wint als vijfde en laatste een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Vestis mode, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infonamiddag: Ouderen en medicatie
  medicatie
  dinsdag 13 september om 13u30 - dienstencentrum 'De Piepel' (55+)
  Je lichaam wordt gevoeliger bij het ouder worden. Ouderen die medicijnen nemen, hebben meer kans op klachten en bijwerkingen. Daarnaast gebruiken 55-plussers veel medicijnen, die soms door verschillende artsen zijn voorgeschreven. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, of elkaars werking beïnvloeden. Het kan dan lonen alle medicijnen eens naast elkaar te leggen en aan de huisarts te vragen welke echt noodzakelijk zijn.
 • Werken op de Motten gestart
  Jeker
  Momenteel worden de bomen gerooid op de Motten die moeten plaatsmaken voor het aanleggen van de twee randparkings. Na de kermis start de aanleg van de twee parkings, zodat de kermis zoals gebruikelijk kan plaatsvinden. Tongeren verdient beter dan een gedempte Jeker waarop parkings en straten zijn aangelegd. Een open Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Een open Jeker maakt de stad groter en gezelliger. Het is de logische stap in de verdere stadsontwikkeling. Een ingrijpende stap, maar een stap die alle andere belangrijke troeven van Tongeren naar een hoger niveau tilt.
 • Happy birthday Ambiorix
  Happy birthday Ambiorix
  Tijdens de koopzondag van 4 september 2016 van 13 tot 18 uur wordt hulde gebracht aan Ambiorix, die precies 150 jaar geleden op de Grote Markt werd onthuld door Koning Leopold II. Het bronzen beeld van bijna 4m hoog en 1.100 kg zwaar - vervaardigd door Jules Bertin - vormt nu al 150 jaar lang het uithangbord van de Tongerse Grote Markt (en Tongeren tout court).
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Simons
  Sabine Simons (54) uit Tongeren wint als vierde een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Ophélie wint 500 euro met ambi.pas
  Ophélie Ruiters
  Ophélie Ruiters (14) uit Tongeren wint als derde een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Intermezzo,Grote Markt te Tongeren.
 • Fietscursus voor volwassenen
  fietsen vrouwen-klein
  Het is nooit te laat om te leren fietsen. Op dinsdag 6 september 2016 start een nieuwe fietscursus voor volwassenen. Meer info en inschrijvingen via Sociaal huis De Semper, Dijk 124 tel. 012 45 92 50 of Open School, Corverstraat 33, tel. 012 39 39 71.
 • Fairtrade Tongeren op Werremesmèrt 2016
  Werremesmèrt - web
  zondag, 4 september 2016 van 9 tot 17 uur
  September nadert en dan is het weer tijd voor de Werremesmèrt! Ook in 2016 is Fairtrade Tongeren van de partij!
 • Herinrichting complex 32 (E313) Tongeren-Riemst
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  In het kader van de herinrichting van de zone rond complex 32 ‘Tongeren’ startte het Agentschap Wegen en Verkeer eind augustus met de aanleg van een rotonde op de Tongersesteenweg (N79) ter hoogte van het open afrittencomplex 32 aan de zijde van Riemst. Tegelijkertijd starten de werkzaamheden om de brug boven de E313 te renoveren.
 • Tongpop 2016
  Tongpop
  vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus van 19 tot 3 uur - Pliniuspark
  Line up vrijdag 26 augustus: Rookie Shoes, Dj Wout, Lassy FM en zaterdag 27 augustus: Ralpheus, Dave Lambert, Sem Thomasson en Mr. Grammy. Meer info: www.tongpop.be
 • Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren - klein
  zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016
  Gratis toegang op Grote markt met o.a. optredens van Fadim, Sammy Moore, D.J. Patrick, Garry Hagger,...
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  De Soroptimisten willen door zelf op de catwalk te lopen, zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode van vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Dit bereiken wij door zelf als lid het podium te betreden en bijna zonder professionele mannequins! De opbrengst van deze show gaat naar Sint-Gerardus van Diepenbeek.
 • Belbus: Route T1 en T2 wijzigt
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 september 2016 wijzigt de route van T1 en T2. Deze buslijnen rijden vanaf dan niet meer langs Dijk. Op lijn T1 verdwijnt de halte 'De Motten' en komt er een nieuwe halte 'Oudstrijdersstraat'. Deze nieuwe halte zal ook door T3 worden bediend. Op 1 september wordt de dienstregeling van De Lijn Limburg ook opnieuw aangepast. Meer info: www.delijn.be.
 • Nieuwe speeltoestellen voor Nerem, Mal en Piringen
  Nieuw speeltoestel Mal - klein
  Vorige week werd er een nieuw speeltoestel geplaatst op het Neremsplein. Eerder dit jaar werd er ook al een schommel en een speelcombinatie geplaatst op het Hofken in Mal. Deze worden erg gesmaakt door de jongeren.
 • Gratis nachtbussen Pukkelpop
  De Lijn - klein
  Jaarlijks trekken heel wat Tongenaren rond half augustus richting Kiewit voor Pukkelpop. De stad Tongeren zet in samenwerking met de Lijn en met de steun van de provincie Limburg gratis pukkelpop nachtbussen in. De nachtbussen vertrekken aan een speciale halte bij het festivalterrein. De nachtbussen volgen het traject van de bestaande streeklijnen en stoppen aan de reguliere haltes in de participerende gemeenten.
 • Marloes wint 500 euro met ambi.pas
  Marloes Temmerman
  Marloes Temmerman (35) uit Tongeren wint als tweede een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Pliniuspark
  buurtbewoners Pliniuspark


 • Wijzigingen de Lijn
  De Lijn - klein
  Op 1 september 2016 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Vanaf 1 september 2016 wijzigt ook de route van de belbus lijn T1 en T2.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 15 augustus 'O.L.V-Hemelvaart'. Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17 uur.
 • Lezing voor kinderen met Sieg (Ketnet): Helden!
  Helden!
  zondag 21 augustus 14 uur, Ambiorixkazerne
  Lezing voor kinderen met Sieg (Ketnet) Altijd al willen weten hoe je een TV-serie maakt die half jong Vlaanderen kan boeien? Kom het zelf vragen aan één van de hoofdrolspelers van de KETNET-serie. "Helden"! Sieg komt samen met de regisseur Diederd Esseldeurs van Hotel Hungaria naar de Ambiorixkazerne. Geen betere plek om het te hebben over heldendom.
 • Food Truck Festival HAP
  Food truck festival HAP
  zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 augustus van 12 tot 22 uur - stadspark De Motten
  Een 25-tal mobiele keukentjes/foodtrucks toveren De Motten om tot één groot sfeervol openlucht restaurant. Het lekkerste eten, de beste wijnen en de overheerlijke gin-tonics & cocktails worden geserveerd in een betoverend gezellige setting, waar akoestische muzikanten en vintage dj's zorgen voor subliem muzikaal genot en prachtige ambiance.
 • Werken Pannenovenweg
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werkzaamheden op de Pannenovenweg gestart. In opdracht van Infrax wordt de gasleiding vernieuwd. Aansluitend legt aannemer Crommen uit Hoeselt nieuwe stoepen in klinkers. Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek staat vervolgens in voor de aanleg van een nieuwe bovenlaag van het wegdek in asfalt. De werken duren vermoedelijk tot eind oktober 2016.
 • Werken Henisstraat
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werkzaamheden gestart in de Henisstraat. In opdracht van Infrax wordt de gasleiding en de elektriciteitsleiding vervangen. Ook zal de openbare verlichting en het teledistributienetwerk vernieuwd worden. Tegelijkertijd gaat De Watergroep de waterleiding vernieuwen. Aansluitend op de werken van Infrax en De Watergroep zal aannemer Jackers uit Tongeren nieuwe stoepen in klinkers aanleggen en aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek zal instaan voor het aanleggen van een nieuwe bovenlaag van het wegdek in asfalt. De werken duren vermoedelijk tot half november 2016.
 • Lily wint 500 euro met ambi.pas
  Lily Diriks
  Lily Diriks (56) uit Tongeren wint als eerste een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij droogkuis Ambiorix, Nieuwe Steenweg te Tongeren.
 • Cultuurfestival: Met gratie achter de statie
  cultuurfestival
  maandag 15 augustus vanaf 19u45, amfitheater basisschool Sint-Lutgart
  Geert Baar, schrijver, docent en "alleseter" in de kunst nodigt een schare vrienden uit voor een nieuw festival "van onderop", achter de Statie! Met popkoor Horlekante, De Tongerse Schrijverskring, Improvisatietheater Koeien met Strepen en Geert Baar zelf, met verhalen over Tongeren, de wereld en omstreken!
 • Openluchtfilms
  openluchtfilms
  donderdag 11 augustus en donderdag 18 augustus 2016 om 21u30
  Op donderdag 11 augustus 'Er ist wieder da!' en donderdag 18 augustus 'Habemus Papam!'.
 • Tempelconcerten
  Tempelconerten - klein
  vrijdag 12 augustus om 21 uur en zaterdag 13 augustus om 15u, Romeinse tempel - Keverstraat
  Op vrijdag 'Singer songwriter Luca' en op zaterdag 'Life quartet (Rusland)
 • The Bear door volksopera Antwerpen
  The Bear - klein
  vrijdag 19 augustus 20 uur, Casino - Sint-Truidersteenweg
  We starten vanaf dit jaar met een nieuwe operawerkplaats, "De Kleine Opera Tongeren". Op de plek waar al 250 jaar opera en muziektheater klinkt, nodigen we nieuwe makers uit om hier te sleutelen aan actuele vormen van muziektheater. Dirigent Stijn Saveniers brengt met enkele jonge zangers William Walton's "The Bear".
 • Lezing met proeverij: Smaak!
  Smaak!
  zondag 14 augustus om 15 uur, tuin van AC Praetorium, Maastrichterstraat 10
  Annelies Van Wittenberghe geeft een interactieve lezing uit haar succesboek "Smaak!" De historische recepten die aan bod komen in het boek kunnen hier geproefd worden! Annelies duikt daarvoor met de hulp van het Stadsarchief ook in Tongerse kookboeken. Toegang gratis, maar vooraf aanmelden via www.cultuurzomer.be In samenwerking met restaurant Magis.
 • Koopzondag, Ambierorix, Lize Spit en extra Pokémons in Tongeren
  pokemon go
  Aanstaande zondag wordt de eerste stad van het land ook een beetje Pokémonstad. Het stadsbestuur voorziet ‘lures’ om extra Pokémons te lokken, op 9 Pokéstops in het centrum wordt extra lokaas gedropt.

 • Vernissage: Alert / All Art!
  Alert
  zaterdag 13 augustus van 18 tot 22 uur
  10 jonge kunstenaars of collectieven uit Haspengouw en de Euregio nemen een zomer lang de slaapzalen van Blok E in voor eigen werk en reflectie op Tongeren. Open elk weekend (za en zo) tot en met 11 september van 12 tot 18 uur of op afspraak 0492 33 10 71. Met o.a. Selma Gurbuz, Vera Gulikers, Axel Demarteau, Joery Erna, Steven Vandervelpen, Willem Boeckx, Jonas Nelissen, Le Prince Evêque, Gertie Clark, Paul Koenen en Puck Rouvroye.
 • Lezing Lize Spit
  Lize Spit - klein
  zondag 7 augustus 2016 van 15 tot 17 uur
  Lize Spit geeft een lezing uit haar debuutroman 'Het Smelt' (Uitgeverij DASMAG), met aansluitend een signeersessie in de nieuwe Standaardboekhandel.
 • Kiss & Ride voor GBS Henis
  werk in uitvoering
  De gemeentelijke basisschool in Henis ondervond reeds enige tijd verkeershinder. Het aanleggen van een Kiss & Ride zone biedt hier een oplossing. Zo wordt de verkeershinder er beperkt en creëren we een veiligere verkeersomgeving. De werken zijn gestart op 2 augustus 2016 en zullen zo’n 45 werkdagen duren.
 • Sportverdienste 2016
  Sportverdienste
  Elke Tongenaar ongeacht bij welke vereniging of club hij/zij is aangesloten, elke sporter aangesloten bij een Tongerse sportclub en elke Tongerse sportclub kan zich kandidaat stellen voor de trofee van 'Sportverdienste 2016'. Je kandidatuur stellen kan nog tot 8 augustus 2016.
 • Winnaar facebookwedstrijd zwembad
  Winnaar facebook Pliniuspark - web
  Vandaag werd de winnaar van de facebookwedstrijd ‘Pliniuspark’ gehuldigd. Deelnemen aan deze wedstrijd op facebook was eenvoudig. Uit de 14 ingezonden foto’s werd de foto van mevrouw Sabine Swennen (48) uit Tongeren gekozen. Zij nam de winnende foto tijdens het testzwemmen. Sabine gaat er het komende weekend alvast gebruik van maken met het stralende weer in het vooruitzicht.
 • Ellen wint 500 euro met ambi.pas
  Ellen Houben
  Ellen Houben (31) uit Herderen wint als derde een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij lingeriezaak Silhouette, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Gratis opruimen van door noodweer getroffen plantages
  schade aan gewassen
  Tijdens de maand juni 2016 werd er heel wat schade aangebracht aan plantages door het noodweer. De provincie Limburg biedt samen met het Limburgs Steunpunt Rurale ontwikkeling vzw (LiSRO) een gratis opruimdienst aan om de getroffen plantages te helpen opruimen.
 • Tongenaar Pieter Cilissen neemt opnieuw deel aan de Paralympics
  Pieter Cilissen
  Tongenaar Pieter Cilissen neemt dit jaar opnieuw deel aan de Paralympics. Dit jaar vinden de Paralympics plaats in Rio van 7 tot 18 september 2016. Dit weekend werden de geselecteerde sporters officieel voorgesteld op het Muntplein in Brussel. Het Belgische Boccia-team neemt deel in de categorie BC3. Pieter Cilissen prijkt op de 7de plaats van de Wereldranglijst. Onlangs behaalde hij nog een bronzen medaille tijdens een internationaal tornooi in Dubai en tijdens de vorige Paralympische spelen in Londen (2012) bracht Pieter nog brons mee naar huis (boccia pair).
 • Boekenmarkt op zondag 14 augustus
  boekenmarkt - klein
  Op zondag 14 augustus 2016 vindt de 19de editie van de internationale boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10 tot 18 uur stellen tal van standhouders hun boeken voor aan het grote publiek.
 • Tongerse Olympiërs uitgewuifd
  olympische spelen
  Deze week werden twee Tongerse sporters uitgewuifd door het stadsbestuur die volgende maand deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. Zij zijn als het ware ambassadeurs voor België en voor Tongeren. Robin Ramaekers (21) vertegenwoordigt België in Rio bij het handboogschieten en Luc Bertrand (56) mag deelnemen als scheidsrechter bij het badminton.
 • Vermeulenstraat afgesloten
  werk in uitvoering
  Op maandag 1 augustus 2016 wordt de Vermeulenstraat (zijde ringlaan) volledig afgesloten voor voertuigen, voetgangers en fietsers van 07u00 tot 18u00. Het AC Praetorium en de lokale politie blijven bereikbaar via de Hemelingenstraat-Maastrichterstraat of via Schuttersgang-Maastrichterstraat (voetgangers en fietsers).
 • Ambierorix - koopzondag 7 augustus
  Ambierorix
  Op zondag 7 augustus, Ambierorix, zijn de winkels in Tongeren open van 13 tot 17 uur. Kom shoppen en proef van de 100 speciale bieren op de Grote Markt. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met de kinderanimatie.
 • Annette wint 500 euro met ambi.pas
  Annette Beusen
  Annette Beusen (73) uit Tongeren wint als derde een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huis Matton, Grote Markt te Tongeren.
 • Moestuinwijzer, gids voor ecologisch moestuinieren
  moestuinwijzer
  Moestuinieren zit in de lift. De interesse in eigen gekweekte groenten is zeer actueel. Wie eigen groenten wil kweken doet dat best op een duurzame manier. Omdat ecologsich tuinieren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies in samenwerking met Tuinhier vzw een unieke moestuinwijzer waarmee iedereen, beginneling of ervaren moestuinder, in zijn eigen tuin aan de slag kan met ecologisch moestuinieren.
 • Viviane wint 500 euro met Ambi.pas
  Viviane Hamal
  Viviane Hamal (52) uit Membruggen wint als tweede een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Marco's Vélo Shop, Wijkstraat te Tongeren.
 • Uw taxussnoeisel tegen kanker
  taxusinzameling
  Nog tot en met 3 september kunt u uw taxussnoeisel in het nieuwe recyclagepark in Tongeren gratis afleveren. Een gespecialiseerd bedrijf uit Hechtel-Eksel haalt het snoeisel vervolgens op. Uit taxus wordt baccatine gehaald, een grondstof voor geneesmiddelen tegen kanker.
 • Vrijwilligers Engelse les gezocht
  De Piepel - klein
  Het dienstencentrum De Piepel zoekt een enthousiaste vrijwilliger om Engelse les te geven aan senioren. Kandidaten melden zich bij de centrumleider van De Piepel. Twijfelt u? Kom dan gewoon even langs voor een vrijblijvende babbel.
 • Donderdag 21 juli markt in Tongeren
  donderdagmarkt
  De donderdagmarkt in Tongeren gaat gewoon door op 21 juli 2016. Iedereen is van harte welkom!
 • Ecobouwers opendeur: energiezuinige woningen gezocht
  ecobouwers opendeur
  Ben jij eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers opendeur op 5 & 6 en 11, 12 & 13 november.
 • Reinhilde wint 500 euro met Ambi.pas
  Reinhilde Poisquet
  Reinhilde Poisquet (48) uit Nerem wint als eerste een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij dakwerken Vanloffelt, Viséweg te Tongeren.
 • Toegankelijkheidswandeling voor personen met een beperking
  logo SAPH
  De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap en de stad Tongeren nodigen u graag uit voor de jaarlijkse toegankelijkheidswandeling op zaterdag 23 juli 2016 om 14 uur. Zijn de straten en pleinen voor iedereen - ook voor rolstoelgebruikers - vlot bereikbaar? We proberen dit uit in de deelgemeente Henis.
 • Kroning 2016
  Kroningsfeesten
  Het hoogtepunt van de Kroningsfeesten 2016 vindt plaats in de week van 3 tot en met 10 juli 2016. Dan zal de Kroningsprocessie viermaal door de Tongerse straten trekken: op de zondagen 3 en 10 juli om 15u en op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli telkens om 19u. Op deze vier dagen vindt om 22.30u een avondspel plaats op de Grote Markt van Tongeren.
 • Cultuurzomer 2016
  cultuurzomer 2016
  Cultuurzomer 2016: een zomer vol cultuur met verrassend jong talent, beeldende kunst, spetakel en muziek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de tweede Cultuurzomer gaan we op zoek naar (lokale) helden en naar verborgen schatten in Tongeren. Van de noeste werkers achter de schermen van de Kroning tot de nieuwste generatie beelden kunstenaars in de Ambiorixkazerne: kom genieten van erfgoed, kunst en cultuur in de eerste stad. In de binnenstad kan je van film, straattheater en literatuur proeven, met als apotheose een grote openluchtvoorstelling van Theater TOL op zaterdag 20 augustus. Kijk ook op www.cultuurzomer.be
 • Bekendmaking openbaar onderzoek Plein 17
  Bekendmaking openbaar onderzoek
  Openbaar onderzoek voorgenomen onteigening en onteigeningsplan van het ingestorte pand en bijbehorende tuin met kadastrale gegevens Tongeren, 1ste afdeling, sectie C, nr. 689D, gelegen te 3700 Tongeren, Plein 17.
 • Brandweer
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Vanaf 1 juli 2016 zijn de tarieven voor wespenverdelging gewijzigd naar 25 en 50 euro. In de loop van de zomermaanden zullen de interventieploegen ook beschikken over een draagbare betaalterminal.
 • Winnaars zwembudget ambi.pas
  Lut Vandenhoydonck
  Evelien Thoelen, Wendy Lambié en Lut Vandenhoydonck zijn de laatste drie weekwinnaars van een zwembudget. Zij winnen met de ambi.pas elk 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankopen bij Selexion Deliever, Jocry en kleding Vossen. Deze maand loopt de actie verder onder de noemer 'Win een kroningsbudget met de ambi.pas'.
 • Parking Centrum geopend
  q-park
  Op vrijdag 1 juli 2016 is de nieuwe ondergrondse parking Centrum met ingang langs de Dennengraaf (Sint-Maternuswal) officieel geopend. Er is plaats voor 250 wagens. Vanaf nu beschikt Q-park over 678 ondergrondse parkeerplaatsen in de drie parkings. Deze parking zal toegankelijk zijn tijdens de kroningsweek, behalve de zondagen van 13u30 tot 19u00.
 • Vacatures voor standplaatsen op de septemberkermis 2016
  kermis - klein
  Voor de septemberkermis 2016, van zaterdag 10 september tot en met donderdag 15 september 2016, zoekt de stad Tongeren in de zone voor hernieuwing van de kermis nog verschillende attracties. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot uiterlijk maandag 15 juli 2016 om 09u00.
 • Welkom op het nieuwe geautomatiseerde recyclagepark
  containerparkoverzicht.jpg
  Vanaf dinsdag 28 juni 2016 kunt u terecht op het nieuwe recyclagepark gelegen aan de Industrieweg 2. Limburg.net, de afvalintercommunale, baat het nieuwe park uit. Er gelden dan ook dan andere tarieven en openingsuren.
 • Antiekmarkt verhuist op 3 en 10 juli
  verhuis antiekmarkt
  De allermooiste antiekmarkt verhuist heel even naar een andere locatie. Dit naar aanleiding van de 7-jaarlijkse Kroningsfeesten op 3 en 10 juli 2016. Tijdelijke locatie: Tongeren Oost (Maastrichtersteenweg - Vrijheidweg - Sportoase).
 • TNT speelt Hamlet in Gallo-Romeins Museum
  Hamlet
  Het Tongers Nieuw Theater (TNT) speelt tijdens de Kroningsweek ‘Hamlet’ in het Gallo-Romeins Museum. Het TNT brengt deze klassieker op de vierhonderdste verjaardag van Shakespeares overlijden. De bewerking van Piet Arfeuille blaast een frisse en vernieuwende wind door dit repertoirestuk. De vier uur lange originele theaterversie van ‘Hamlet’ is gereduceerd tot minder dan de helft, zonder aan de essentie van het verhaal te raken. Het theaterstuk zit boordevol prachtige teksten met wereldfaam.
  De cast bestaat vooral uit jonge acteurs, die speciaal voor dit stuk werden geselecteerd. De unieke locatie (de grote expositieruimte van het Gallo Romeins Museum en de samenwerking met het Basilica-koor zorgt voor extra theaterbeleving.
  Voorstellingen: vrijdag 1 juli, zaterdag 2 juli, maandag 4 juli, woensdag 6 juli, donderdag 7 juli en zaterdag 9 juli – telkens om 20.30 uur. Reservaties: tntinfo@telenet.be of 0485 51 89 02.
 • Vraag uw uittreksel strafregister online aan
  praetorium
  Als u een uittreksel uit het strafregister nodig hebt - vroeger het bewijs van goed gedrag en zeden genoemd - kan u dit vanaf nu ook digitaal aanvragen. U surft hiervoor naar www.tongeren.be en vult het aanvraagformulier in. Als het uittreksel klaar is, krijgt u een bericht via mail. U kunt het document dan afhalen aan het onthaal van de stad Tongeren.
 • Mega weekend met extra koopzondag
  mega weekend
  Zaterdag 25 en zondag 26 juni is een mega weekend. Er wordt dan een extra koopzondag georganiseerd, winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Kraampjesverkoop
  kraampjesverkoop
  Op zaterdag 18 juni 2016 van 10 tot 18 uur is het kraampjesverkoop in het centrum van Tongeren.
 • Hip (h)eerlijk Sjiek gezinsfestival te Henis
  Sjiek gezinsfestival
  Feestfabriek Benny & Lenny organiseert in samenwerking met Fairtrade Tongeren op 26 juni 2016 in en rond De Meir in Henis het Sjiek gezinsfestival. Het uniek festival richt zich op de eerste plaats tot gezinnen met kinderen en liefhebbers van (h)eerlijk genieten in een gezellige en ongedwongen sfeer.
 • Jeannine wint 500 euro met Ambi.pas
  Jeannine Nys
  Jeannine Nys (58) uit Tongeren wint als tweede een 'Zwembudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Testzwemmers gezocht
  Opening Pliniuspark - klein
  Testzwemmers gezocht: Ben jij ook een echte TongeNAAR? Schrijf je snel in op www.plinius-park.be en krijg de eer om op zondag 19 juni 2016 als eerste een duik te nemen in de drie gloednieuwe zwembaden! 2 dagen vóór de officiële opening van Pliniuspark. Hoe neem je deel? Simpel, schrijf je in en vertel waarom jij als eerste het zwembad wil testen. Op 15 juni 2016 maken wij de gelukkigen bekend! Veel succes!
 • Te koop: pand Le Dôme en 4 bouwgronden
  Le Dôme
  Te koop: pand Le Dôme gelegen in de Hondsstraat en 4 bouwgronden gelegen in de Beemdstraat. Voor meer info neemt u contact op met de Financiële dienst van de stad Tongeren.
 • Verkoop kasseien
  kasseien
  De stad Tongeren verkoopt een partij (totaal: 750 m²) oude porfier kasseien. Het betreft langwerpige kasseien van 14 x 20 x 13 cm dikte. Opbraak en afvoer van de kasseien zijn ten laste van de koper, uitvoeringsperiode augustus-september 2016. De totaal geraamde hoeveelheid is 750 m². Een bod uitbrengen kan tot 8 juli 2016 uiterlijk om 12 uur.
 • Gezondheidsadvies bij overstroming
  overstroming moestuin
  Deze week werd Vlaanderen geteisterd door wateroverlast en overstromingen. Bij overstromingen wordt vervuild slib afgezet bij het terugtrekken van het water. Er worden dan microbiële en chemische verontreinigingen meegevoerd met het water en bij terugtrekking afgezet op de bodem. Tijdens de recente overstromingen zijn heel wat huizen, moestuinen en drinkwaterputten overstroomd. Deze plaatsen kunnen dan ook zowel microbiologisch als chemisch verontreinigd (geweest) zijn.
 • Ann wint 500 euro met Ambi.pas
  Ann
  Ann Vandewal (51) uit Hoeselt wint als eerste een 'zwembudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Werken Millerweg en Peuskensstraat
  werk in uitvoering
  Op verschillende plaatsen in Tongeren moeten er werkzaamheden aan het wegdek gebeuren. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni worden er werken uitgevoerd in de Millerweg en de Peuskensstraat.
 • Wij steunen de actie Lienemientje, jij toch ook?
  Lienemientje - klein
  Dit jaar onderneemt Jeannine Mottart voor de achtste keer een gesponsorde voettocht vanuit het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren. De vriendenkring van de stad Tongeren ondersteunt de actie Lienemientje door opnieuw 'Tongerse smoskes' te verkopen.
 • Zorgeloos op vakantie met sos-polsbandje
  SOS-polsbandjes - klein
  De gemeenschapswachten delen de volgende maanden gratis polsbandjes uit op speelterreinen en tijdens evenementen. Op het strand, in de speeltuin, een attractiepark of op een verre vakantiebestemming. Eén onbewaakt moment op een drukke plek kan genoeg zijn om uw kind kwijt te raken. Dan bent u blij dat hij of zij een polsbandje met uw telefoonnummer draagt.
 • Bibliotheek creëert extra studieplekken tijdens blokperiode
  blok Velinx
  Met het einde van het schooljaar in zicht is ook de examenperiode weer aangebroken. Studenten zoeken tijdens de blok steeds vaker de rust op van de bibliotheek, weg van de vele verleidingen die het internet, de sociale media of hun gsm hen bieden. Ze willen enerzijds kunnen studeren in alle stilte, anderzijds doen ze dat toch ook weer graag samen met anderen. De studieplaatsen in de bib zijn dan ook fel gegeerd. In die mate zelfs dat de bibliotheek deze week besloot om er extra te creëren.
 • Rechtzetting: dienst burgerzaken wel open op woensdag15 juni en dinsdag 21 juni
  praetorium
  In de stadskrant die eind vorige maand in de bus viel werd er een melding gemaakt dat de dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten is op woensdag 15 juni (ganse dag) en op dinsdag 21 juni (namiddag) wegens opleiding van het personeel. Met dit bericht willen we u meegeven dat de dienst burgerzaken wel open zal zijn op deze dagen.
 • Verkoop materialen
  Afgedankte materialen
  De stad Tongeren en de politie Tongeren verkopen een aantal tweedehands materialen: onderhoudsmateriaal, voertuigen, fietsen, materiaal uit stadsgebouwen, oude foto's, plannen, motorvoertuigen enz...
 • Teseum opent zijn deuren voor het grote publiek
  nocturnes
  Op zaterdag 4 en zondag 5 juni opent de gloednieuwe schatkamer van Tongeren haar deuren. Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni om 18 en 20 uur nodigen we alle Tongenaren uit voor de gratis nocturne.
 • Koopzondag Büfkes Pruuve
  Bufkes Pruuve
  De winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur op zondag 5 juni. Büfkes Pruuve is een culinair evenement op de Grote Markt (overdekt). Geniet er tussen 11.00 uur en 22.00 uur van lekker hapjes en aangepaste wijnen. Deelnemende horecazaken: Altermezzo - Bacchus - Blanckaert - Holle Bolle - Kwaliteitsslagerij Fidlers - Le 54 - Lucie & Jimmy - Magis / Bistro Bis - Mijlpaal - Rok4
 • Belangrijke mededeling 'le Dôme'
  Le Dôme
  In de Hondsstraat zijn er ter hoogte van het pand ‘Le Dôme’ enkele brokstukken - afkomstig van het pand - op straat gevallen. Op dit ogenblik wordt er een technische controle uitgevoerd door onze diensten. Als voorlopige maatregel werd alvast beslist om de Hondsstraat gedeeltelijk af te sluiten voor alle verkeer.
  De toegang naar de Hondsstraat vanaf Putstraat en Plein wordt afgeleid naar de Sint-Jansstraat. De Q-Parking blijft wel toegankelijk vanaf de Ringlaan.
 • Met Belgerinkel naar de Winkel
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Nog tot en met 4 juni 2016 loopt de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Deponeer uw lotje in één van de belgerinkeldozen bij de deelnemende handelaars. Deze actie stimuleert de mensen om met de fiets of te voet te gaan winkelen. Ook in Tongeren nemen weer heel wat handelaars deel aan deze actie. Meer info: www.belgerinkel.be
 • Nieuw Limburg.net recyclagepark
  containerpark (klein).jpg
  Dinsdag 28 juni 2016 opent het nieuwe Limburg.net recyclagepark in Tongeren. De huidige betaalkaarten kunnen nog gebruikt worden tot en met zaterdag 25 juni 2016. Na deze datum worden geen betaalkaarten teruggenomen of vergoed.
 • Te koop: bromfietsen
  te koop bromfietsen - klein
  De Tongerse politie verkoopt twee bromfietsen van het type Vivacity. De bromfietsen zijn van het bouwjaar 2006 en 2007. U kunt deze voertuigen bezichtigen bij de politie, Maastrichterstraat 10 na afspraak via 012 80 03 19.
 • Kroningsfeesten - van 3 t.e.m. 10 juli
  Kroningsfeesten
  In Tongeren willen we de Kroningsfeesten laten schitteren. Daarom geven we ze onze volle steun. Zo zijn intussen zeven grote infoframes geplaatst. In samenwerking met het Kroningscomité is bovendien een opvallende openluchttentoonstelling ingericht. De winkelstraten ogen nog mooier met een honderdtal bloemenmanden.
 • Infomoment: Komt er een nieuwe wereldwinkel in Tongeren?
  Wereldwinkel - klein
  Dinsdag 7 juni 2016 om 19.30 uur, Praetorium, Maastrichterstraat 10
  De trekkersgroep Fairtrade Tongeren wil opnieuw een wereldwinkel opstarten in Tongeren. Daar hebben ze uw hulp voor nodig. Want om de winkel open te houden, bestellingen te plaatsen, klassen te ontvangen en uitleg te geven over eerlijke handel, zijn extra vrijwilligers nodig.
  Meer info: ann.bogie@live.be
 • Brigitte wint 500 euro met Ambi.pas
  Brigitte Houbrechts
  Brigitte Houbrechts (55) uit Tongeren wint als vierde een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Hairpoint Niki', Bilzerpoort te Tongeren.
 • Workshop: zelf uw belastingbrief invullen via Tax-on-web
  tax-on-web
  donderdag 9 juni 2016 van 19.00 tot 21.30 uur
  Bent u loontrekkende of heeft u een vervangingsinkomen? Dan tonen we u graag tijdens deze workshop hoe u uw belastingbrief via Tax-on-web invult.
 • Sociaal beleid en Tongerse scholen pakken samen kinderarmoede aan
  Kinderarmoede
  Het sociaal huis De Semper breidt haar beleid inzake kinderarmoedebestrijding uit tot alle Tongerse scholen. Ze krijgen hiervoor een fonds van 600 euro. Volgens de cijfers van Kind & Gezin wordt meer dan 1 op 10 kinderen in Tongeren geboren in een gezin dat als kansarm wordt beschouwd.
 • Werken Glaaierweg
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werken gestart in de Glaaierweg. In opdracht van Infrax worden de elektriciteits- en de teledistributieleidingen ondergronds geplaatst en de verlichtingspalen vernieuwd. Daarop aansluitend wordt in opdracht van de stad Tongeren door aannemer Crommen uit Hoeselt een nieuwe stoep in klinkers aangelegd. Het einde van de werken is voorzien voor de start van het bouwverlof op vrijdag 8 juli 2016.
 • Opnieuw een zomer vol cultuur
  cultuurzomer 2016
  Ook deze zomer zorgt Cultuurzomer ervoor dat elke Tongenaar zijn stad cultureel kan beleven, met veel kunst en muziek. Een overzicht…
 • Openluchtzwembad Pliniuspark opent op 21 juni 2016
  zwembad Plinius - klein
  Vanaf dinsdag 21 juni 2016 – startdag van de zomer – kunnen de Tongenaren zomers zwemmen in eigen stad. Het zwembadencomplex wordt dé topattractie bij uitstek van het Pliniuspark. Het park is een schitterend domein met zwembaden, ligweide, eetcafé/cafetaria, toeristisch paviljoen, de Pliniusbron, wandelpaden, Finse piste, evenementenweide en camperparking.
 • Rita wint 500 euro met Ambi.pas
  Rita Willé
  Rita Willé (49) uit Tongeren wint als derde een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij de Casque, Grote Markt te Tongeren. Ook de parkeeractie blijft verder lopen. De klant krijgt bij elk gebruik van de ambi.pas een gratis parkeerticket van 1 uur ondergronds parkeren, zonder daarvoor punten te moeten verzilveren. Deze actie krijgt medewerking van Q-park, die een gedeelte van de kostprijs van de tickets draagt. De tickets zijn cumuleerbaar, een hele dag gratis ondergronds parkeren kan dus voortaan.
 • Kruidenwandeling met proevertjes in binnenstad
  Kruidenpluktuintjes
  Op donderdag 30 juni 2016 van 17 tot 20 uur 2016 neemt herborist Daniëlle Houbrechts u graag mee op een heerlijke ontdekkingstocht. Ze geeft uitgebreid tekst en uitleg over de vele toepassingen van kruiden. Tijdens de wandeling krijgt u proevertjes en kleine hapjes aangeboden.
 • 2de Cultuurzomer komt eraan
  Cultuurzomer
  De zomer van 2016 is méér dan de Kroning. Vanaf 3 juni pakken we uit met een mooi zomerfestival dat het DNA van onze stad verbindt met het vele jong talent uit stad en streek. We beginnen de zomer in juni op muzikale wijze: op 4 en 5 juni pakken Thomas Baeté en kinderkoor het Basikliekske uit met muzikale schatten uit de schatkamer van de basiliek. Op zaterdag 25 juni kunt u gratis komen proeven van klassieke muziek in en rond het Agentenklooster.
 • Computeren voor senioren in de Piepel
  eerste hulp - klein
  In het computerlokaal van de Piepel kunt u op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag terecht om gratis te surfen op het internet.
  Op donderdagnamiddag is er een expert aanwezig. Wilt u meer weten over dit nieuwe besturingssysteem? Schrijf dan nu in voor de demonstratieles op woensdag 25 mei van 8.45 tot 11.45 uur.
 • Blue-bikes aan het station
  Blue-bike
  Blue-Bike plaatste 12 mooie, helblauwe, zeer herkenbare uitleenfietsen aan het NMBS-station van Tongeren. Abonnees van deze dienst kunnen die ontlenen, in Tongeren maar ook in de 44 andere Blue-Bike-vestigingen in Vlaanderen. Je betaalt hiervoor normaal 3 euro per gebruiksbeurt. Maar Tongeren legt één euro bij, en ook de Vlaamse overheid komt met één euro over de brug, zodat de gebruiker voor één euro 24 uur per dag en 7 dagen op 7 een Blue-Bike kunnen ontlenen.
 • Marie-Jeanne wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Jeanne
  Marie-Jeanne Goffin (51) uit Riksingen wint als tweede een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij garagebedrijf Autogarden, Bilzersteenweg te Tongeren.
 • Asfaltwerken mei 2016
  werk in uitvoering
  Deze week worden er asfalteringswerken uitgevoerd in Tongeren. Er wordt een nieuwe bovenlaag in asfalt aangebracht. Tijdens de werkzaamheden zijn de straten niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. ’s Avonds worden de straten wel terug opengesteld.
 • Winkel te voet of met de fiets en win
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Op donderdagvoormiddag 19 mei 2016 kunt u gratis uw fiets laten checken en/of graveren door de politie op het plein voor het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10. Doe ook mee aan de fotowedstrijd, nog tot 4 juni 2016, en win met uw fiets 2 tribuneplaatsen voor de Kroningsfeesten. De prijsuitreiking is voorzien eind juni. Meer info: www.belgerinkel.be. Uw foto, coördinaten en mogelijke vragen stuurt u door naar joan.verelst@stadtongeren.be.
 • Infosessie: Slank je energiefactuur af!
  De Stroomlijners infosessie - klein
  De Provincie Limburg, de stad Tongeren en KVLV Overrepen organiseren samen de infosessie 'Slank je energiefactuur af' op dinsdag 31 mei 2016 om 19.30 uur. Deze infosessie helpt je naar een lagere elektriciteitsfactuur.
 • Memorial Frans Schoubben
  Memorial Frans Schoubben- klein
  Zaterdag 21 mei 2016 tekenen de wielerliefhebbers uit de regio weer present voor de jaarlijkse wielerklassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic. De Memorial vertrekt aan Sportoase Eburons Dome.
 • Werk in uitvoering
  werk in uitvoering
  Op dinsdag 17 mei 2016 en woensdag 18 mei 2016 krijgen enkele straten in het centrum een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken zijn de straten niet toegankelijk voor voertuigen. Op dinsdagvoormiddag worden de Predikherenstraat en Riddersstraat (t.e.m. Repenstraat) afgesloten. Hierdoor zijn ook Kielenstraat en Repenstraat niet bereikbaar. In de namiddag zijn het de Corversstraat en Agnetenberg. Het Vrijthof blijft steeds bereikbaar via Wijngaardstraat – Piepelpoel.
  Op woensdagvoormiddag is het de beurt aan de ventwegen van Pliniuswal en Eeuwfeestwal (binnenzijde ringlaan). In de namiddag, na schooluren, worden de werken gestart te Sint-Jansstraat en Sint-Lutgartstraat.

 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op maandag 16 mei 2016 (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17.00 uur.
 • Eventing Tongeren
  Eventing - klein
  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016 vindt één van de mooiste evenementen van de paardensport in ons land plaats. De Sportvereniging Eventing Tongeren organiseert dan in samenwerking met de Landelijke Rijvereniging Riksingen en Basketbal Tongeren de intussen klassieke ‘Eventing Tongeren’. Het evenement vindt plaats op het prachtige domein ‘Galgenberg’ in Berg.
 • Theater in De Velinx
  Theater
  Vrijdag 13 mei 2016 om 20.30 uur
  Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni - HECHTEN
  Stefaan Van Brabandt regisseert niemand minder dan Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni – of bijna het hele Safety First-team in deze komedie over bindings- en verlatingsangst
 • Hoedendag op Hippodroom
  Hoedendag op Hippodroom - klein
  Pinkstermaandag (16 mei 2016) is het vanaf 14 uur weer traditionele Hoedendag - Ascot aan de Jeker - op de Tongerse Hippodroom (Rutterweg 85). Op de renbaan kampen man en paard in één gracieuze beweging. Naast de renbaan flaneren de bezoekers in modieuze outfit met flamboyante, soms extravagante hoeden.

 • Overspanningen winkelstraten i.k.v. Kroning 2016
  Kroningsfeesten - overspanningen
  Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2016 worden de overspanningen in het kader van de Kroning opgehangen in de winkelstraten. Op dinsdag 17 mei vanaf 19 uur worden de Hemelingenstraat, de Tieckenstraat en de Sint-Truiderstraat afgesloten. Op woensdag 18 mei vanaf 19 uur worden de Maastrichterstraat en de Stationslaan afgesloten.
 • Mireille wint 500 euro met ambi.pas
  Mireille Moens
  Mireille Moens (65) uit Tongeren wint als eerste een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij speelgoedhandel Intertoys, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Tongerse feesten
  Tongerse Feesten - klein
  Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016 vinden de Tongerse feesten plaats in Tongeren. Het volledige programma kunt u terugvinden op www.tongersefeesten.be
 • Vacature: diensthoofd burgerzaken
  praetorium
  De eerste stad gaat over tot de aanwerving van een diensthoofd burgerzaken, contract onbepaalde duur - voltijds + wervingsreserve 2j. Je kandidatuur stellen kan tot uiterlijk 5 juni 2016.
 • Nieuw GAS-reglement
  loslopende honden
  De gemeenteraad heeft het nieuwe GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) goedgekeurd. Het nieuwe reglement is ingegaan op 1 mei 2016.
 • Kijk ik fiets
  kijk ik fiets
  Uw kind leert fietsen (op 2 wielen!) en verdient een duwtje in de rug - samen met u. Daarom organiseert de sportdienst het project 'Kijk ik fiets' op zaterdag 4 juni 2016 van 13.30 tot 15.30 uur.
 • Halfuur gratis parkeren
  parkeren.jpg
  Goed nieuws als u regelmatig voor een korte tijd in de Tongerse centrumstraten parkeert. Het gratis kwartier op een betaalparkeerplaats wordt verruimd naar een halfuur. Dat heeft de gemeenteraad recent beslist.
 • Stadsdiensten gesloten
  klok
  De stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 5 mei (Hemelvaart) en vrijdag 6 mei 2016 (brugdag). Het containerpark, Sociaal Huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn open op vrijdag 6 mei.
 • Avondmarkt op woensdag 4 mei
  avondmarkt - klein
  Op woensdag 4 mei 2016 zal in Tongeren van 18 tot 22 uur de avondmarkt plaatsvinden. Deze markt vervangt de donderdagmarkt omdat het donderdag 5 mei 2016 een feestdag is (Hemelvaart). Vele winkels houden op 4 mei hun deuren open tot 20 uur.
 • Te koop: Peugeot 206
  te koop voertuig
  De Tongerse politie verkoopt een Peugeot 206 diesel (bouwjaar 2006). U kunt dit voertuig bezichtigen bij de politie (Maastrichtersteenweg 99) na afspraak (012 80 03 08). De minimumverkoopprijs bedraagt 1.500 euro. Als u geïnteresseerd bent in dit voertuig, brengt u uiterlijk op 11 mei om 9 uur een schriftelijk bod uit.
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Verjans
  Lieve Verjans (53) uit Riksingen wint als vierde een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • Stoffencircus op de Grote Markt
  Stoffencircus - klein
  Op zoek naar mooie stoffen? Kom op zondag 8 mei 2016 tussen 10u en 17u naar de Grote Markt in Tongeren en breng een bezoek aan het stoffencircus.

 • Rolstoelvriendelijk wandelpad in de Kevie
  wandelpad de kevie
  Eind vorige week is het rolstoelvriendelijk wandelpad in de Kevie officieel ingewandeld. Het wandelpad werd aangelegd in dolomiet. Dit is een initiatief van Natuurpunt, werkgroep 'de Kevie' en de stad Tongeren.
 • Stad Tongeren en Rode Kruis ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
  Rode kruis
  De stad Tongeren en het Rode Kruis ondertekenden vorige week als eerste Limburgse gemeente een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst werd afgesloten in het kader van het preventief gezondheidsbeleid dat de stad Tongeren voert.
 • Tungrirun
  Tungrirun
  Zondag 1 mei 2016 is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Een groot deel van Tongeren-centrum is dan verkeersvrij voor de Tungrirun. Deze loopwedstrijd - een organisatie van Rotary Club Tongeren, de Tongerse Atletiekvrienden en de stad Tongeren - is dit jaar aan haar 27ste editie toe. De start- en aankomstplaats van de wedstrijden ligt in het sportpark De Motten.
 • Tongeren zoekt ondernemerstalent
  Grijp je kans - klein
  In de Tongerse binnenstad openen binnenkort drie creatieve winkels: een tintelende wol- en naai-atelier, een authentieke barbier en een energierijke fruit- en groentewinkel. De stad Tongeren i.s.m. de vzw Tongeren Shoppingstad gaat hiervoor op zoek naar drie rasechte ondernemers die, met heel wat ondersteuning, deze zaken zullen uitbouwen tot een succes en dit onder de noemer ‘GRIJP JE KANS’. In de volgende dagen worden er roadshows georganiseerd.
 • Vermeulenstraat terug opengesteld
  Vermeulenstraat - klein
  De Vermeulenstraat werd terug opengesteld voor voetgangers en fietsers. De parking langs het stadsarchief is terug bereikbaar voor voertuigen via de Sint-Maternuswal.
 • Tongeren ondertekent 'Goe Gespeeld' charter
  Goe gespeeld charter
  Op maandag 25 april 2016 ondertekende de stad Tongeren het 'Goe Gespeeld' charter. Met deze ondertekening geven we aan dat we blijven inzetten op 'echt' spelen.
 • Jeannine stapt voor 8ste keer vanuit Küssnacht
  Jeannine
  Eind augustus onderneemt Jeannine Mottart uit Hoeselt voor de achtste keer een gesponsorde wandeltocht vanuit het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren. Ze legt een tocht van 750 km af ten voordele van het Daghospitaal Oncologie (a.z. Vesalius) en het Kinderkanderfonds vzw.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Creyf
  Marleen Creyf (52) uit Koninksem wint als derde een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Gabriël Rios - Solo
  Gabriel Rios
  vrijdag 29 april om 20.30 uur in cc de VELINX
  Wordt 2016 het jaar van Gabriel Rios? De vraag stellen is ze beantwoorden, met een volmondig: ja, natuurlijk. Rios’ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend? Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo – met Jef Neve en Kobe Proesmans – verhuist hij naar New York en komt hij gelouterd terug, met een mooi album – en street cred - in zijn broekzak.
 • B-Classic
  B-Classic
  Van 22 april t.e.m. 1 mei 2016 organiseert B-Classic de vierde editie van het B-Classic “Pressure Cooking Festival”. De rode draad is Italië en dat maakte een kruisbestuiving met de Italiaanse Oude Muziek meteen voor de hand liggend. De Italiaan én specialist ter zake, MARCO MENCOBONI, zelf muzikant en festivalorganisator, werd als curator aangesteld. Tien dagen lang zullen topmuzikanten uit Italië afzakken naar Tongeren om elke dag een artistieke ontmoeting aan te gaan met muzikanten van bij ons.
 • Arlette wint 500 euro met Ambi.pas
  Arlette Entbroukx
  Arlette Entbroukx (73) uit Tongeren wint als tweede een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij reisbureau Allezzi Travel, Stationslaan te Tongeren.
 • Kronings openingsconcert
  Kroningsopeningsconcert
  Op zondagavond 1 mei 2016 vindt om 20 uur het Openingsconcert plaats van de 18de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten. Het Openingsconcert, een organisatie van het Kroningscomité, Musica Sacra, Parochie en Kerkfabriek OLV Geboorte bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden 12 nieuwe Kroningsliederen vertolkt. Deze liederen maken ook deel uit van de nieuwe dubbel CD “Beeld van Geluk – Kroning 2016” welke die avond zal worden voorgesteld.
 • Buurtsport
  buurtsport - klein
  Vanaf 20 april 2016 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. Elke woensdag- en dit tot het einde van het schooljaar - staat de sportdienst op die buurtpleinen klaar met telkens andere sportmaterialen om jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar een sportieve namiddag te bezorgen. De activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.
 • Dag van de ambi.pas
  ambi.tieus -klein
  Op zaterdag 16 april 2016 organiseert de VZW Tongeren Shoppingstad Ambi.tieus - 'dag van de ambi.pas'. Klanten die hun ambi.pas op zaterdag 16 april in de stad registreren maken op het einde van de dag kans op één van de 15 horecabonnen t.w.v. 100 euro/stuk. Aan alle reeds geregistreerde ambi.pasgebruikers worden 2 glaasjes cava aangeboden (hou uw mailbox in de gaten voor de coupon) De hele namiddag wordt er animatie voorzien in het centrum (piccolo's - hostessen - ambi.pas mannetjes - ...) met apotheose en prijsuitreiking horecabonnen op het einde van de dag. Op de Grote Markt zal een DJ de hele namiddag het beste van zichzelf geven. Gratis ondergronds parkeren? De hostessen en ambi.pas-mannetjes delen gratis parkeertickets uit.
 • Oscarwinnaar ‘The Revenant’ in de VELINX
  The Revenant - klein
  Dinsdag 26 april 2016 om 20.30 uur
  The Revenant - Alejandro González Iñárritu
  ‘THE REVENANT’ is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap.

 • Bloemen voor de bijtjes
  bloemen voor de bijen
  In Tongeren verliezen we de bloemetjes en de bijtjes niet uit het oog. Bloeiende planten zijn uitstekende leveranciers van stuifmeel. U kunt de zaadmengsels gratis afhalen vanaf 13 april 2016 bij de milieudienst.
 • 'Rituelen' op Erfgoeddag
  Erfgoeddag
  Erfgoeddag op zondag 24 april 2016 staat in het teken van 'Rituelen'. HuisvandeMens, Kerkfabriek O.L.V. Geboorte, het Gallo-Romeins Museum en de stad Tongeren hebben de handen in elkaar geslagen voor een boeiend dagprogramma. Alle activiteiten zijn gratis.
 • Sporteldag
  seniorensportdag klein.jpg
  Op donderdag 21 april 2016 organiseert de sportdienst haar jaarlijkse Sporteldag. Alle Tongerse 50-plussers kunnen van een heerlijk sportief menu genieten.
 • Tongeren bereidt zich voor op Kroningsfeesten
  Kroningsfeesten
  De Kroningsfeesten lokken duizenden bezoekers naar Tongeren. Een mooie en propere stad is dus van groot belang. Onze medewerkers zijn hiervoor dagelijks in de weer, maar we doen ook een beroep op u om het stukje stoep voor uw eigen deur netjes te houden. Woekerend onkruid op voetpaden en privéterreinen geeft de buurt een onverzorgde en verloederde aanblik.
 • Buitenspeeldag
  Buitenspeeldag - klein
  woensdag 13 april 2016 van 13u00-17u00
  Nog nooit van de Buitenspeeldag gehoord? Dan zat jij de laatste jaren vast op een andere planeet! Want de Buitenspeeldag vindt al voor de negende keer plaats! Het is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De vier televisiezenders gaan op woensdag 13 april 2016 van 13u tot 17u op zwart. Je hebt die dag dus geen enkel excuus om binnen te blijven! Overal in Vlaanderen worden er leuke activiteiten georganiseerd waarin je al je energie kwijt kan. Trommel al je vrienden en buren op om mee buiten te gaan sporten en spelen!
 • Gilbert en Kristel winnen elk 500 euro met de ambi.pas
  Kristel Schreurs
  Gilbert Petermans (65) uit Millen en Kristel Schreurs (39) uit Tongeren winnen elk 500 euro met de ambi.pas. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij dameskleding X9, Maastrichterstraat en brasserie Ben's Café, Grote Markt te Tongeren.
 • Drie nieuwe straatnamen voor Tongeren
  Museumkwartier
  Tongeren krijgt drie nieuwe straatnamen. De zone vanaf de ingang van het Gallo-Romeins Museum tot aan de ingang van het Teseum aan het Vrijthof wordt herdoopt tot Museumkwartier. De Molenstraat in Henis wordt gewijzigd in de Henisveldstraat en de weg naar het MC Sint-Jozef (Raperiestraat) krijgt de naam Cornetstraat.
 • Bouwgronden te koop
  te koop
  De stad Tongeren verkoopt vier mooi gelegen bouwgronden voor residentiële halfopen bebouwing. De loten zijn gelegen in de Beemdstraat - een doodlopende straat vlakbij 'De Kevie', met toegang tot het pad dat naar het natuurpark leidt. De toegelaten constructie is een gezinswoning met twee bouwlagen (gelijkvloers en verdieping) met zuidgerichte tuinen.
 • Thé-dansant met 'Along Comes Mary'
  Along Comes Mary
  Eens goed uit de bol gaan, dat is voor elke leeftijd. En de band 'Along Comes Mary' maakt er op de Thé-dansant, op donderdag 14 april om 14 uur in de Velinx, een heerlijk feestje van. Muziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig, van de tango naar de twist, van lindy hop naar rock 'n roll. Mary zint de pannen van het dak.
 • Nieuwe gemeenschapswachten
  gemeenschapswachten
  Tongeren schakelt twee nieuwe gemeenschapswachten in: Ruben Kellens (29 jaar) en Dorien Penxten (26 jaar). U ziet ze - in hun paars uniform - op straat, op de donderdagmarkt, op speelpleinen en bij evenementen. Elke dag zetten de gemeenschapswachten zich in voor een aangenaam en veilig Tongeren.
 • Wendy wint 500 euro met ambi.pas
  Wendy Piette
  Wendy Piette (38) uit Borgloon wint als vierde een 'Parkeerbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Nieuwe rijrichting aan VIIO Humaniora
  werk in uitvoering
  De VIIO-campus krijgt een nieuwe toegang, direct gericht op het kruispunt met de Beukenbergweg en de Sint-Truidersteenweg (N79). Hierdoor wordt de Beukenbergweg ter hoogte van die nieuwe toegang een verzamelplaats voor de leerlingen.
 • Stadsvlag te koop
  Vlag stad Tongeren - klein
  Vanaf nu is de vlag van de stad Tongeren te koop bij Toerisme Tongeren. Op deze vlag staat het gestileerde hoofd van Ambiorix. Deze vlag kost 25 euro; afmetingen 1m x 2m.
 • Tongeren opent rouwregister
  rouwregister
  Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016, opent de stad Tongeren een rouwregister. U kan het rouwregister komen tekenen tijdens de openingsuren in de foyer van het AC Praetrorium. Vanmiddag om 12.00 uur wordt er één minuut stilte gehouden.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op Paasmaandag (28 maart 2016) zijn alle stadsdiensten gesloten. Toerisme Tongeren is wel open van 10 tot 16 uur.
 • Masterplan De Motten & openleggen Jeker
  Jeker
  Tongeren verdient beter dan een gedempte Jeker waarop parkings en straten zijn aangelegd. Een open Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Een open Jeker maakt de stad groter en gezelliger. Het is de logische stap in de verdere stadsontwikkeling. Een ingrijpende stap, maar een stap die alle andere belangrijke troeven van Tongeren naar een hoger niveau tilt.
 • Tongerse gemeentescholen gaan digitaal
  digitale borden
  De stad Tongeren investeert in de digitalisering van het gemeentelijk onderwijs in Tongeren. De plaatsing gebeurt in 3 fasen in de verschillende gemeentescholen. Op woensdag 23 maart werden er borden in de gemeenteschool 'De Boomhut' in Mal geplaatst.
 • Philomène wint 500 euro met Ambi.pas
  Philomène
  Philomène Daenen (71) uit Mal wint als derde een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Boutique Dany, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Laat je testen op dikkedarmkanker
  Stop dikkedarmkanker
  In maart gaat de internationale aandacht uit naar het voorkomen van dikkedarmkanker. Op donderdag 31 maart 2016 om 18.30 uur nodigen a.z. Vesalius en de stad Tongeren u uit voor een infoavond hierover in de VELINX. Op donderdag 24 maart is in de Maastrichterstraat een metershoge opblaasbare dikke darm te zien.
 • Infomarkt masterplan De Motten
  Infomarkt de Jeker
  Op zaterdag 19 maart 2016 van 14 tot 18 uur organiseert de stad Tongeren een infomarkt over het masterplan De Motten en het openleggen van de Jeker.
 • Werken Dijk
  werk in uitvoering
  Van maandag 21 maart tot en met vrijdag 25 maart 2016 wordt de Dijk afgesloten tijdens de werkuren. De rioleringsdeksels in de asfaltverharding worden op hoogte gebracht. Er is een omleiding voorzien via de Kastanjewal.
 • Zichtbaar fiere Limburgers op de fiets
  limburgsymbool
  Stickers met het Limburgsymbool achteraan op Limburgse wagens zijn ondertussen een vertrouwd beeld in het verkeer. Omdat Limburg dè fietsprovincie bij uitstek is, is er nu ook een reflecterende Limburgsymbool-sticker voor op je fiets. Met deze sticker kun je als fietser op een leuke manier laten zien dat je een fiere Limburger bent en je bent tegelijkertijd ook zichtbaarder en dus veiliger in het verkeer.
 • Jenny wint 500 euro met de Ambi.pas
  Jenny Kinet
  Jenny Kinet (65) uit Tongeren wint als tweede een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Beauty salon Cleo, Stationslaan te Tongeren. Deze week start de affichecampagne: Koop hier en parkeer gratis.
 • Fairtrade in de dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Vorige week stonden de Tongerse dorpsrestaurants, voor het vijfde jaar op rij, in het teken van Fairtrade. Er werd een (h)eerlijke maaltijd aangeboden aan de 322 aanwezigen: bananensoep, rijst of mie met kipgyros en wokgroenten en een Fairtrade chocoladereep.


 • Gladiator Run
  Gladiator Run
  Zondag 20 maart 2016 is een hoogdag voor de sportievelingen onder ons op de historische site Plinius. Gladiator Events organiseert dan in samenwerking met de stad Tongeren en het Gallo-Romeins Museum een spectaculaire Gladiator Run.
 • Repair Café
  repair café
  KVLV Tongeren opent in samenwerking met het dienstencentrum De Piepel, een eerste Repair Café in Tongeren. Je kan in het Repair Café terecht vanaf woensdag 23 maart 2016 om 14 uur in de Piepel. Het Repair Café is open elke vierde woensdag van de maand.
 • Gladiatorenfestival
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016 organiseert het Gallo-Romeins Museum i.s.m. de stad Tongeren een groots 'Gladiatorenfestival'. Het centrum van Tongeren wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. Het wordt één groot feest, voor de toerist en de cultuurliefhebber. Voor kinderen zijn er vele spannende en creatieve doe-activiteiten.
 • Callant handbalclub Tongeren ontmoet in zijn 10de bekerfinale Sporting NELO
  Callant Tongeren
  Callant Tongeren speelt op zaterdag 2 april 2016 zijn 10de bekerfinale. Tongeren won 5x de beker van België. Komt de beker voor de zesde keer naar Tongeren? Beleef het live mee, en kom onze jongens massaal ondersteunen.
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Henkaers
  Lieve Henkaers (57) uit Tongeren wint als eerste een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar bezoek aan kapsalon Christopher's, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Werken Godensteenstraat
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werken gestart in de Godensteenstraat. In opdracht van Infrax wordt er tussen de huisnummers 3 en 18 een nieuwe gasleiding aangelegd. Aansluitend, in de week van 14 maart 2016, start aannemer Crommen uit Hoeselt met de aanleg van nieuwe stoepen in klinkers aan beide zijden van de weg. De werken duren vermoedelijk tot eind april 2016.

 • Lezingen in de bib
  Ontbijtlezing
  Op zondag 13 maart ontbijtlezing 'Innemend Italië' van Marc Vandenbon en op woensdag 16 maart 2016 lezing 'Pelgrimeren op hoge hakken' van schrijfster Monica Vanleke, beiden in de bibliotheek.
 • Bereikbaarheid Nieuwstraat
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 7 maart tot en met zaterdag 12 maart 2016 worden er dakwerken uitgevoerd ter hoogte van de Nieuwstraat nr. 37. Een vrachtwagen met kraan zal gedurende deze periode de Nieuwstraat blokkeren tussen 7u30 en 17u30. Deze zal opgesteld worden tussen huisnummers 34 en 40. Dit betekent dat de Nieuwstraat langs twee aparte zijden bereikbaar wordt voor auto’s. Voetgangers en fietsers hebben wel steeds doorgang.
 • Wie valt in de sportprijzen?
  kampioenenhulde
  Vrijdag 11 maart 2016 reikt Tongeren haar sportprijzen uit op de kampioenenhulde in de VELINX. Dit zijn alvast de genomineerden voor het sportseizoen 2014-2015.
 • Werkzaamheden oud kerkhof (Driekruisenstraat)
  oud kerkhof
  In de week van 7 t/m 11 maart 2016 wordt de sokkel van het columbarium op het oud kerkhof (Driekruisenstraat) gerenoveerd. De oude pleisterlaag wordt vervangen door een nieuwe gewapende pleisterlaag. Gedenkstenen worden afgedekt en de bloemstukken worden tijdens de werkzaamheden opgeborgen.
 • Geen tijd om je te vervelen tijdens de paasvakantie
  kleuterwerking Pasen
  De paasvakantie staat weer voor de deur. In Tongeren hebben we een mooi aanbod van kampen om het jonge volkje op een prettige en zinvolle manier bezig te houden, locatie: Mulkenhal (voormalige tennishal).
 • Lydia wint 500 euro met Ambi.pas
  Lydia Henri
  Lydia Henri (61) uit Hoeselt wint als laatste een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren. In maart kan je met de Ambi.pas een Parkeerbudget winnen.
 • Boekvoorstelling 'de Bulletin 2015'
  de Bulletin
  Het college van burgemeester en schepenen nodigt u uit voor de boekvoorstelling van 'de Bulletin 2015', een verzameling van opstellen over Tongeren en omgeving. De voorstelling vindt plaats op donderdag 10 maart 2016 om 20 uur in de VELINX, Dijk 111.
 • Haal uw tegoedzakken 2016 af bij één van de deelnemende handelaars
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kan uw tegoedzakken 2016 vanaf dit jaar ook afhalen bij één van de deelnemende handelaars: AD Delhaize, AD Delhaize Ambiorix, Carrefour Market, Kringwinkel De Koop, Spar Vreren, Supra Delvigne en Bruno Service Station.
 • Gladiatoren - Helden van het Colosseum
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Nog tot 3 april 2016 kan je in het Gallo-Romeins Museum kennismaken met de beklijvende wereld van de gladiatoren. Je kan hier alvast wat reacties van de bezoekers meepikken.
 • (H)eerlijke maaltijd in de dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Van 8 tot en met 10 maart kunt u in de gezellige dorpsrestaurants opnieuw genieten van menu's die volledig samengesteld zijn met fairtradeproducten. Er wordt een leuke quiz georganiseerd waarmee een mooie fairtradegeschenkmand te winnen is. Fairtrade staat voor een duurzame productie die zowel rekening houdt met het milieu als met de sociale werkvoorwaarden.
 • Gladiatoren veroveren Tongeren
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Het weekend van 12 en 13 maart organiseert het Gallo-Romeins Museum i.s.m. de stad Tongeren een groots 'Gladiatorenfestival'. Op zondag 20 maart is het de hoogdag voor de sportievelingen onder ons op de historische site Plinius. Deze spectaculaire Gladiator Run is een organisatie van Gladiator Events in samenwerking met de stad Tongeren en het Gallo-Romeins Museum.
 • Zet uw favoriete vrijwilliger in de bloemetjes
  vrijwilligers liken
  Tijdens de week van de vrijwilliger - van 29 februari tot 4 maart- gaat het sociaal huis De Semper op zoek naar de meest gewaardeerde Tongerse vrijwilligers. Kent u een vrijwilliger die zeker eens in de spotlights mag staan?
 • Rita wint 500 euro met Ambi.pas
  Rita Clerinx
  Rita Clerinx (61) uit Tongeren wint als derde een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij herenboetiek 'Lui', Maastrichterstraat te Tongeren.


 • Website www.teseum.be gelanceerd
  Teseum
  Het startschot is gegeven. Met de lancering van de website www.teseum.be is de aanloop naar de opening van de nieuwe museumsite aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek definitief van start gegaan. We tellen alvast af!
 • Vacatures voor standplaatsen op de donderdagmarkt
  donderdagmarkt - klein - Patrice Goffin
  Voor de donderdagmarkt, locties Kloosterstraat en Stadhuisplein zijn er nog standplaatsen beschikbaar. Voor de locatie Kloosterstraat betreft dit de specialiteit dames- en herenondergoed. Voor de locatie Stadhuisplein is dit de specialiteit pastabekers en koude broodjes.
 • Computerlessen voor senioren
  computerlessen
  Op woensdag 24 februari 2016 start in het dienstencentrum De Piepel de laatste beginnerscursus voor senioren die nog willen starten met computeren of internetten. In deze cursus leert u de basisbeginselen van werken met een computer, het internet en mailtjes sturen. Wie een eigen laptop heeft, brengt die mee naar de cursus.
 • Tentoonstelling
  tentoonstelling-performance
  Van zaterdag 20 februari tot en met zaterdag 19 maart. Deze expo is vrij te bezoeken. Op de vernissage krijgt u het resultaat van deze samenwerking live te zien als een performance.
 • Jelle Van Riet in cc de VELINX
  Jelle Van Riet
  Maandag 22 februari 2016 om 20 uur
  In haar boek 'En God schiep de man' gaat literair journaliste Jelle Van Riet op zoek naar de mooiste man ter wereld. Zij reisde van Parijs tot Miami om te praten met onder andere de personal trainer van James Bond, de tatoeëerder van David Beckham, de lijfarts van Ronald Reagan, modeontwerper Dries Van Noten, Topfotograaf Willy Vanderperre, Vincent Kompany, Jan Fabre en Wim Vandekeybus. Over deze bijzondere - ook wel bloed, zweet en tranen kostende zoektocht - komt Jelle in de VELINX vertellen. Niet te missen!
 • Annemie wint 500 euro met Ambi.pas
  Annemie Goossens
  Annemie Goossens (55) uit Tongeren wint als tweede een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'The 4 Seasons', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Supra Delvigne wint Award 'Vriendelijkste Handelaar'
  Supra Delvigne
  Jean Paul Delvigne van supra Delvigne in de Wijkstraat werd uitgeroepen tot 'vriendelijkste handelaar' van Tongeren. Jaarlijks reikt de organisatie Handelsgids.be deze award uit. Opmerkelijk is dat de klanten zelf beslissen wie deze prijs ontvangt.
 • Tongeren uitgeroepen tot beste hotelstad van België
  Tongeren beste hotelstad
  De stad Tongeren is recent uitgeroepen tot beste hotelstad van België door hotelvergelijkingssite Trivago. Wij zien in deze absoluut een waardering voor de vele inspanningen die onze stad al verscheidene jaren levert om uit te groeien tot een steeds aantrekkelijker toeristische bestemming.

 • Do it for oxfam!
  do it for oxfam
  Zondagssporter of topatleet, verleg je grenzen en steun de projecten van Oxfam wereldwijd. Doe mee met vrienden, familie of collega's. De uitdagingen die Oxfam-Solidariteit voorstelt, slepen je mee in een buitengewoon solidair en sportief avontuur.
 • Infosessie: Slank uw energiefactuur af
  De Stroomlijners
  Dinsdag 16 februari 2016 om 19.30 uur vindt in zaal Aldor te 's Herenelderen (Elderenstraat 16) de infosessie 'Slank uw energiefactuur af' plaats. Deze infosessie helpt u naar een lagere elektriciteitsfactuur. U leert onder meer hoe u uw verbruik evalueert en hoe u hierop kunt besparen, zowel door het vervangen van toestellen als door een aangepast gebruik.
 • Afhalen tegoed huisvuilzakken/GFT-sticker 2016
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken voor het jaar 2016 komen afhalen van 15 tot en met 20 februari 2016 te Julianus. U kunt er ook uw gft-sticker voor het jaar 2016 kopen.
 • Werken Kleinveldstraat
  werk in uitvoering
  In de week van 15 februari 2016 starten de werkzaamheden in de Kleinveldstraat. Groenaannemer BV Henssen zal in de eerste fase de hoogstammige bomen (elzen) vellen en gedeeltelijk ontstronken. Tijdens de tweede fase worden 12 nieuwe bomen aangeplant (Japanse sierkers). Vermoedelijk zullen deze werken 3 weken duren.

 • Carine wint 500 euro met Ambi.pas
  Carine Bollen
  Carine Bollen (53) uit Tongeren wint als eerste een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Werken Leopoldwal en Neremweg
  werk in uitvoering
  In de week van 8 februari 2016 worden de stoepen van de Leopoldwal en Neremweg aangelegd. Vermoedelijk zullen deze werken 15 werkdagen duren.In de tweede fase (tussen 1 april en 31 mei 2016) zal aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek de weg in asfalt vernieuwen aan de bovenkant van de middeleeuwse wallen grenzend aan de woningen.
 • Oproep handelaars: 'Met belgerinkel naar de winkel'
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Als handelaar kunt u vanaf nu inschrijven voor de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'. Deze actie loopt van 30 april tot 4 juni 2016 en stimuleert uw klanten om te voet of met de fiets uw zaak te bezoeken in 2016. Beloon ook uw klanten door als handelaar in te schrijven voor deze campagne.
 • Spectaculaire Gladiator Run
  Gladiator Run
  Zondag 20 maart 2016 organiseert Gladiator Events een spectaculaire 'Gladiator Run' op de historische site Plinius. De stad Tongeren is nog op zoek naar medewerkers die de Gladiator Run mee in goede banen willen leiden. Voelt u zich geroepen? Meldt u dan aan bij de sportdienst.
 • Dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten op woensdag 3 februari in de voormiddag
  praetorium
  De dienst burgerzaken is uitzonderlijk gesloten op woensdag 3 februari 2016 in de voormiddag, wegens werkzaamheden.
 • Christel wint 500 euro met Ambi.pas
  Christel Neven
  Christel Neven (43) uit Tongeren wint als laatste een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij Electropoint, Achttiende Oogstwal te Tongeren.
 • De Klara’s 2015 / B-Classic: ‘beste muziekevenement 2015’
  B-classic - Klara's
  B-Classic (voorheen Basilica Concerten) heeft een rijk gevulde geschiedenis en is wereldberoemd in Tongeren en omstreken. Dankzij de vroegere Basilica Concerten wist de klassieke muziek in Tongeren – en bij uitbreiding Limburg – een steeds breder publiek aan te spreken, dit evenwel zonder toegift inzake kwaliteit.
 • Toeristische gids 2016
  toeristische gids 2016
  De nieuwe toeristische gids 2016 is nu digitaal beschikbaar. Je kan deze ook op kaart bekijken.
 • Carnaval in Tongeren
  Carnaval - klein
  Tongeren viert het weekend van 6 februari carnaval! De carnavalsgekte breekt dan weer in alle hevigheid los. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 6 februari en de grote stoet op zondag 7 februari 2016.
 • Michael Van Peel in cc de VELINX
  Michael Van Peel
  Woensdag 10 februari 2016 om 20.30 uur
  5-sterren comedy in de VELINX! De strafste conference over het afgelopen jaar.
  Meer info: http://www.develinx.be/michael-van-peel-overleeft-2015
 • Yoeri Jorissen nieuwe voorzitter ondernemersclub
  Yoeri Jorissen
  De Ondernemersclub Tongeren (OCT) heeft een nieuwe voorzitter. Peter Vavedin (Ambiorix) geeft na vijf jaar de fakkel door aan Yoeri Jorissen, CEO van Jacobs Logistics. Het college van burgemeester en schepenen van de stad Tongeren wenst de nieuwe voorzitter alle succes toe.
 • Nicole wint 500 euro met Ambi.pas
  Nicole Loix
  Nicole Loix (67) wint als derde een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Merken Fashion, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Winnaars eindejaarsactie
  eindejaarsactie
  Op vrijdag 22 januari 2016 vond de trekking van de eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars Tongeren plaats. Van de 165.000 uitgereikte tickets zijn er 115.000 ingevulde tickets ingediend. Hieruit werden 36 winnaars geloot, waaronder de prijzenpot van 15.000 euro werd verdeeld. De heer Marc Kenis won de eerste prijs, een elektrische fiets en een mooie geschenkmand. De tweede, derde en vierde prijs waren een citytrip inclusief kofferset.
 • Wijzigingen De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 februari 2016 gelden er nieuwe basistarieven voor abonnementen bij De Lijn. Op 8 februari optimaliseert De Lijn Limburg haar aanbod. De dienstregeling wordt afgestemd op de schooluren en de situatie op de weg. De doorkomsttijden van heel wat ritten veranderen lichtjes.
 • Babel - Opera van Vlaanderen
  Babel
  Zondag 24 januari 2016 om 17.00 uur
  ‘Babel’ is een ontroerende familievoorstelling met het kinderkoor van Opera Vlaanderen, acht live muzikanten en drie operazangers. Er wordt gezongen in een taal die niet bestaat, maar die iedereen begrijpt. Vol muziek en humor!
 • Marie-Josée wint 500 euro met Ambi.pas
  Marie-Josée Spikmans
  Marie-Josée wint als tweede een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij boetiek Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Minister Schauvliege erkent natuurparels in Tongeren
  Natuurparels
  Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege heeft in Tongeren de erkenning van het natuurgebied Bronnengebied uitgebreid. Dankzij deze erkenning komt er geld vrij voor het beheer van een aantal natuurgebieden langs de oude spoorwegberm en op de grens van Neerrepen en Riksingen. De oude spoorwegzate is opengesteld voor wandelaars, zodat de inwoners van Tongeren er kunnen genieten van de natuur. Deze erkenning betekent ook goed nieuws voor de das. Het is een ideaal gebied voor dit prachtige zwart-witte zoogdier.
 • 500.000 euro voor opwaardering centrum
  PlusPlan
  Met het PlusPlan2016 maakt Tongeren 500.000 euro vrij om huiseigenaren in het centrum te ondersteunen in de verbetering van hun panden. Het plan omvat meerdere premies die op korte termijn een impuls moeten geven aan de binnenstad. De premies zijn cumulatief maar de enveloppe is begrensd: wie eerst komt, eerst maalt.
 • Afvalfracties tijdelijk recyclagepark
  containerpark - klein
  Het tijdelijke park is bereikbaar via de magazijnen van de technische dienst (Industrieweg 4). U kunt hier terecht met grofvuil, houtafval, kunststoffen, puin, asbest, roofing, groenafval, stronken, metaal en papier en karton. Andere afvalfracties kunt u kwijt in de daartoe voorziene containers (glas en textiel) in uw buurt, bij de huis-aan-huis ophaling of in winkelpunten.
 • K.F.C. Heur Tongeren is hartvriendelijke sportvereniging
  Hartvriendelijke sportvereniging
  De stad Tongeren ondersteunt sportverenigingen die acties ondernemen voor een preventief gezondheidsbeleid en lanceerde hiervoor een oproep. Op vraag van voetbalclub K.F.C. Heur Tongeren plaatste de stad een defibrillatietoestel in de kantine op “Klein Veldje”. Elf leden van de voetbalclub volgden een opleiding van het Rode Kruis Tongeren om het toestel te kunnen bedienen.
 • Infoavond: sport en voeding
  Food 2run
  Sportteam Paluko en de Stad Tongeren organiseren een informatieavond rond “sport en voeding”. Gezond, lekker eten en sporten het kan. De infoavond vindt plaats op donderdag 21 januari 2016 om 20u00 in het PC Feria, St-Medardusstraat 34 te Tongeren.
 • Simone wint 500 euro met Ambi.pas
  Simone Proesmans
  Simone Proesmans (82) wint als eerste een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij Taverne Cheers, Looierstraat te Tongeren.
 • Standplaatsen carnavalkermis 2016
  kermis - klein
  Er zijn nog verschillende standplaatsen beschikbaar tijdens de Carnavalkermis 2016 van zaterdag 6 februari tot en met woensdag 10 februari. De standplaatsen bevinden zich op de Grote Markt/Stadhuisplein, Veemarkt en Hospitaalplein.
 • Ophaling kerstdennen
  kerstboom
  Van 11 tot en met 15 januari 2016 worden de kerstdennen opgehaald. Uw kerstden wordt meegenomen op de dag dat in uw straat het huisvuil wordt opgehaald. Gelieve de den (zonder ijzer, grond of versiering) de avond voor de ophaling buiten te zetten.
 • Dorpsrestaurants feestelijk ingezet
  dorpsrestaurants - klein
  Vorige week werden de bezoekers van de dorpsrestaurants extra verwend met een feestmenu. De vrijwilligers werden nogmaals in de bloemetjes gezet: het OCMW bood hen een geschenkkorf vol lekkers aan. Daarnaast werd bij de bezoekers een omhaling gehouden zodat de vrijwilligers ook nog eens een aankoopcheque t.w.v. 30 euro mochten in ontvangst nemen.
 • Storysongs: Nieuw leven voor oude liedjes
  storysongsbox
  Bezoek van 5 tot en met 31 januari 2016 de Storysongsbox in de foyer van de VELINX. In de sfeer van een oude huiskamer kan u de tien herwerkte liederen en het verhaal erachter ontdekken. U ziet ook de Tongerse muzikant David Marx aan het werk die het lied 'Ich ben ois aa tant Joan' een tweede leven gaf.
 • Seniorenraad zoekt nieuwe medewerkers
  oproep seniorenraad
  Heeft u nog wat tijd en wenst u uw ervaring en kennis ten dienste van de senioren te stellen? Aarzel dan niet en neem contact op met de Seniorenraad. De Seniorenraad van Tongeren bestaat zowat 35 jaar. Het is een gemeentelijk adviesorgaan. De Seniorenraad geeft adviezen aan het lokale beleid, informeert de oudere bevolking en stimuleert de participatie van ouderen in het maatschappelijk leven.
 • Stadsdiensten gesloten vanaf 12 uur
  klok
  Op maandag 4 januari 2016 zijn alle stadsdiensten gesloten vanaf 12 uur (ook bibliotheek, Toerisme Tongeren, Sociaal Huis 'De Semper' en dienstencentrum 'De Piepel'). Opgelet! Het containerpark en de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs' zijn de hele dag gesloten.
 • Gratis tickets: feestbussen in Tongeren
  Feestbussen
  In Tongeren kunt u op oudejaarsnacht gratis gebruik maken van de feestbussen van De Lijn. De speciale feestbussen rijden de ganse nacht op het hele grondgebied van Tongeren en stoppen aan elke halte. Waar u ook feest viert, in het centrum of in de dorpen, de feestbus brengt u veilig naar huis.
 • Kirsten wint 1.000 euro met de Ambi.pas
  Kirsten Brougmans
  Kirsten Brougmans (42) uit Tongeren wint als vierde een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Kledingzaak Barea, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Bibliotheek verdeelt lerarenkaart 2016
  Lerarenkaart
  Vanaf nu tot juni 2016 kunnen leerkrachten die in Tongeren wonen hun lerarenkaart ophalen aan de balie van de bibliotheek.
 • Germaine wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Germaine Jans
  Germaine Jans (67) wint als derde een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij fietshandel 'Marco's Vélo shop', Wijkstraat te Tongeren.
 • Start aanleg nieuw recyclagepark
  containerpark - klein
  Op dinsdag 1 december 2015 is de aanleg van het nieuw recyclagepark gestart. Het tijdelijke park is bereikbaar via de magazijnen van de technische dienst (Industrieweg 4). U kunt dan enkel nog grofvuil, houtafval, kunststoffen, puin, asbest, roofing, groenafval en metalen naar het recyclagepark brengen. Andere afvalfracties kan u kwijt in de daartoe voorziene containers in uw buurt en bij de huis-aan-huis ophaling of in winkelpunten.
 • Bijkomende parkeerplaatsen voor personen met een beperking
  Parkeerplaats personen met beperking
  In het centrum van Tongeren zijn 15 parkeerplaatsen bijgekomen voor personen met een beperking. De Stedelijke Adviesraad voor Gehandicapten staat volledig achter deze maatregel. Hiermee maken we het centrum toegankelijker voor personen met een beperking.
 • Sociale economie creëert nieuwe toeristische arrangementen in Zuid-Limburg: Lokaal & Speciaal
  groepsarrangementen sociale economie
  Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren slaan de handen in elkaar voor sociale economie. Samen zijn er, onder de noemer ‘Lokaal & Speciaal’, 9 toeristische groepsarrangementen uitgewerkt die zuurstof geven aan de sociale economie in de regio.
 • Nieuwe locatie voor opslag archeologische artefacten en objecten
  Nieuwe loods
  Behalve de plicht tot onderzoeken en dus het uitvoeren van archeologische opgravingen is er ook de eis om de gevonden artefacten te stockeren en dit bij voorkeur in goede omstandigheden. Diverse opgravingen die in de loop der jaren in onze stad plaatsvonden hebben geresulteerd in een aanzienlijke collectie aan archeologisch materiaal. Recent werd bovendien de vraag gesteld om ook de vondsten van de opgravingen in de OLV-basiliek en enkele andere sites (deels) in bewaring te nemen. Momenteel worden nog heel wat stukken bewaard in de Ambiorixkazerne. Het betrof hier echter slechts een tijdelijke en allerminst ideale oplossing. De meest voordelige optie is het huren van deze moderne loods van 180m² t.h.v. het bedrijventerrein Prinsenpark.
 • Kerstbornstraat afgesloten wegens filmopnames
  omleiding
  Op woensdag 16 december 2015 wordt de Kerstbornstraat tussen de Romeinse Kassei en Populierenstraat afgesloten tussen 17u00 en 03u00 wegens filmopnames (Film: Blue Silence). Er wordt een omleiding voorzien via Romeinse Kassei en Sint-Truidersteenweg.
 • Ambikrets: Kras & Win op de donderdagmarkt!
  Ambikrets - klein
  Ontvang een krasbiljet bij een van de deelnemende marktkramers op donderdag 17 en 24 december 2015 en win één van de 500 winnende krasbiljetten van 5 euro. Met het winnende krasbiljet krijg je onmiddellijk 5 euro korting bij de marktkramer op de donderdagmarkt.
 • Nikki wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Nikki Tubbax
  Nikki Tubbax wint als tweede een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Eurosys, T-Forum te Tongeren.
 • Bibliotheek ontvangt 100.000ste bezoeker
  100.000ste bezoeker - klein
  Op vrijdag 11 december werd de 100.000ste bezoeker van de bibliotheek in de bloemetjes gezet. Het is de eerste keer dat deze kaap wordt overschreden. De eer viel te beurt aan Andrea Van Nylen (66) van de Sint-Truidersteenweg.
 • Music for Dreamcatchers for golden warriors
  Music for life
  Op zondag 13 december organiseren Create en Basilica Ice Music for Dreamcatchers for golden warriors met steun van de stad Tongeren. Vraag uw favoriete liedje aan voor 1 euro bij Studio Brussel van 13u tot 16u30. Om 17.15 uur worden 5 dreamcatchers (gemaakt door Kaat Swartenbroeckx) geveild. Je kan ook deelnemen aan de tombola en we sluiten de avond af met een optreden van Sultans Of Swing van 18u tot 20u.
 • Infodagen: Nieuwe renovatiepremie
  plannen
  De stad Tongeren organiseert twee infodagen (donderdag 7 en 14 januari 2016) over de nieuwe renovatiepremie. Schrijf je in op één van beide dagen en krijg persoonlijk advies bij de aanvraag van uw renovatiepremie.
 • Kerstsfeer in De Piepel
  kerstboom
  Spring vrijdag 18 december 2015 eens binnen bij dienstencentrum 'De Piepel' en geniet mee van de mini-kerstmarkt. U vindt er standjes met handgemaakte snuisterijen en snoeperijen en kerstengeltjes uit Mal, die het oude verhaal van vrede en vreugde als nieuw laten klinken.
 • Muziek: Fidelio strijkkwartet & Henk Lauwers
  Fidelio Strijkkwartet Henk Lauwers
  Zondag 20 december om 15 uur in cc De VELINX
  Broadway en Kerstmis roepen allebei een sfeer van gezelligheid op. Van ‘The Sound of Music’ tot ‘Porgy and Bess’ met heerlijke songs en walsen, zoetklinkende kerstmuziek en andere meezingers. Een warmhartig programma op zondagnamiddag aan de vooravond van Kerstmis.
 • Gladiator Run
  Gladiator Run
  N.a.v. de tentoonstelling ‘Gladiatoren - Helden van het Colosseum’ organiseren de stad Tongeren, Gladiator Events en het Gallo-Romeins Museum een spectaculaire ‘Gladiator Run’ op de historische site Plinius en dit op zondag 20 maart 2016. Inschrijven kan vanaf 15 december 2015 via de website www.gladiatorrun.be
 • Danielle wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Danielle Vanormelingen
  Danielle Vanormelingen uit Tongeren wint als eerste een 'Eindejaarsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij juwelier Heleven, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Zonnepanelen of zonneboiler? Twijfel niet langer!
  zonnepanelen
  Nog slechts 3 weken om te genieten van een verlaagd BTW tarief van 6% voor verbouwingen voor huizen van minstens 5 jaar oud. Vanaf 1 januari 2016 geldt dit verlaagde tarief enkel nog voor woningen van 10 jaar of ouder.
 • Afvalkalender 2016
  afvalkalender
  Eind deze maand valt de afvalkalender voor 2016 in uw brievenbus. Hij biedt een volledig overzicht van de ophaaldagen. De kalender is een boekje waarin ruimte is voor eigen notities. Binnenin zit een uitneembare pagina waarop u in één oogopslag alle ophaaldagen kunt nakijken.
 • Huisvuilzakken 2015
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken 2015 nog afhalen tot en met 31 december 2015. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2015 onherroepelijk. Heeft u nog huisvuilzakken over van 2015 en heeft u dit jaar nog geen enkel ingeruild? Dan heeft u goed gesorteerd! We ruilen uw overschot in voor e-portemonnee punten.
 • Welke vereniging maakt voor jou het verschil?
  cultuurprijs
  Ken jij een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie op jou een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015! De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5.000 euro winnen.
 • Zoektocht: ‘Word jij een echte gladiator?’
  zoektocht gladiatoren
  Wil jij een echte gladiator worden? Neem dan deel aan de zoektocht in het centrum van Tongeren en ga op zoek naar het sleutelwoord. Dat gaat niet vanzelf uiteraard. Duik in de geschiedenis van Tongeren, maak foto’s, zoek beelden en los vragen op. Bij elk antwoord krijg je een letter cadeau. Als alle letters verzameld zijn, kan je het sleutelwoord vormen. Breng de oplossing tijdens de openingsuren binnen bij Toerisme Tongeren en krijg een mooi geschenk. Eén ding is zeker: na deze zoektocht ben je een echte gladiator!
 • Nieuw: Vraag uw parkeerkaart digitaal aan
  parkeren.jpg
  U kunt voortaan uw parkeerkaart ook digitaal aanvragen. De stad beschikt over een nieuw systeem voor het elektronisch verwerken en beheren van de parkeerkaarten. Om uw parkeerkaart aan te vragen heeft u twee mogelijkheden. U begeeft zich naar het loket of u downloadt het aanvraagformulier en mailt het ingevulde document door.
 • 15 Verborgen Parels-app
  15 verborgen parels app
  Tijdens de bibliotheekweek in oktober kon u stemmen op de '25 Verborgen Parels' van de bib. Het resultaat van deze stemronde is een top 15 van boeken die u gratis kan lezen in de 'Verborgen Parels'-app.
 • Singles night III
  Singles night III-klein
  Treed op zaterdag 12 december 2015 om 19 uur binnen in de arena van de liefde! Single? Kom dan naar het Gallo-Romeins Museum voor een portie cultural dating. Met muziek, een bezoek aan de expo 'Gladiatoren - Helden van het Colosseum', animatie en opdrachten voor duo's. Zo geniet u van cultuur en misschien ook wel ... van elkaar.
 • Alexandra wint 1.000 euro met de Ambi.pas
  Alexandra Walgrave
  Alexandra Walgrave (37) uit Piringen wint als vierde een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij lingeriezaak Silhouette, Maastrichterstraat te Tongeren. In december staat de actie in het teken van de eindejaarsfeesten.
 • Reglement huisnummers zorgt voor duidelijkheid
  huisnummers
  De gemeenteraad heeft het reglement voor huis- en busnummers goedgekeurd. Dit reglement omschrijft de uitgangspunten en de procedure voor de toekenning van de nummers. Het nieuwe reglement brengt niet alleen duidelijkheid voor eigenaars, gebruikers en bewoners maar ook voor administratieve diensten, hulpdiensten, postbezorgers en bezoekers.
 • Legioenenlaan afgesloten
  werk in uitvoering
  Op donderdag 3 december 2015 wordt de Legioenenlaan afgesloten van 9 tot 15 uur naar aanleiding van de werken aan de school VIIO Humaniora.
 • Extra parkeerplaatsen voor personen met een beperking
  parkeerplaats personen met een beperking
  Vanaf 1 december 2015 komen er extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking op de Leopoldwal, Elisabethwal, Albertwal, Eeuwfeestwal en in de Stationslaan. De gemeenteraad heeft hiervoor een aanvullend verkeersreglement goedgekeurd. Voldoende parkeerplaatsen voor personen met een beperking, dat blijft in Tongeren een belangrijk aandachtspunt. Mensen met een beperking kunnen max. twee uur parkeren op alle betalende parkeerplaatsen in de binnenstad. Ze parkeren onbeperkt aan de buitenzijde van de Ring en het buitengebied (blauwe zone).
 • Didier wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Didier Bijnens
  Didier Bijnens (51) uit Vreren wint als derde een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Hij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij zijn aankopen bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Boomplantingsevenement ‘Forest in One Day’
  boomplantingsevenement
  Op zondag 6 december 2015 nodigen het Jane Goodall Institute Belgium en de Bosgroep Zuid-Limburg iedereen uit op het boomplantingsevenement ‘Forest in One Day’ te Lauw. Behalve een nieuw bos aanplanten, krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid over de biodiversiteit in de regio te leren en wat het aanplanten van een bos kan betekenen voor België en de wereld. Voor elke boom die geplant wordt tijdens ‘Forest in One Day’ wordt er namelijk ook een boom geplant in het Tchimpounga Natuurreservaat in de Republiek Congo. Daar creëren jongeren een groene corridor voor wilde chimpansees.
 • Infosessie: Allen tegen Kanker
  Infosessie kanker
  Op maandag 30 november 2015 om 19 uur wordt er een infosessie 'Allen tegen kanker' georganiseerd in de Kimpel, Eikenlaan 25 te Bilzen.Na afloop krijgt u de gelegenheid tot napraten met een drankje. De toegang is gratis, graag inschrijven via socialezaken@bilzen.be of tel. 089 519 495. • Laatste kans om uw huisvuilzakken van 2015 af te halen
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken 2015 tijdens de openingsuren afhalen bij de financiële dienst (eerste verdieping, A.C. Praetorium). Heeft u uw tegoed aan zakken dit jaar nog niet afgehaald, doe dit dan vóór 31 december 2015. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2015 onherroepelijk.
 • Tongeren gewapend tegen strenge winter
  strooizout
  Tongeren heeft een prioriteitenplan dat in werking treedt bij streng winterweer. Met landbouwers en loonwerkers zijn contracten afgesloten. Het provinciebestuur slaat een strategische zoutvoorraad op voor alle Limburgse gemeentes. 110 ton strooizout ligt alvast klaar om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken in Tongeren. Zo zijn we gewapend tegen de winter en blijft iedereen veilig mobiel.
 • Singles night III in Gallo-Romeins Museum
  Singles night III-klein
  Treed op zaterdag 12 december om 19 uur binnen in de arena van de liefde! Single? Kom dan naar het Gallo-Romeins Museum voor een portie cultural dating. Met muziek, een bezoek aan de expo ‘Gladiatoren – Helden van het Colosseum’, animatie en opdrachten voor duo’s. Het lot koppelt u aan een partner. Zo geniet u van cultuur en misschien ook wel… van elkaar.
 • Werken Leopoldwal/Hemelingenstraat
  werk in uitvoering
  Op vrijdag 20 november 2015 krijgt de Leopoldwal een nieuwe bovenlaag in asfalt en worden de kantstroken vernieuwd. De Leopoldwal wordt dan afgesloten voor alle verkeer van 7 tot 18 uur. De werken in de Hemelingenstraat worden vrijdag afgerond. Vanaf 19 uur wordt de Hemelingenstraat terug opengesteld voor alle verkeer.
 • Marleen wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Marleen Croes
  Marleen Croes (48) uit Tongeren wint als tweede een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Maroquinerie CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Renovatie sanitair in cc de VELINX
  velinx
  Op maandag 16 november 2015 zijn de renovatiewerken van het sanitair van de VELINX begonnen. Het sanitair is tijdens de periode van de werken ontoegankelijk. Er staat een sanitaire container aan de hoofdingang die gebruikt kan worden tijdens de openingsuren van de VELINX en de bibliotheek. Er is ook een toilet aanwezig voor personen met een beperking. De werken zullen tot en met 18 december 2015 duren.
 • Paniek op de planken
  Paniek op de Planken -klein
  Tongers Nieuw Theater brengt 'Paniek op de planken' op 20-21-22 en 23 november 2015 en 3-4 en 5 december 2015 in cc de VELINX. Maanden repeteren, de laatste repetitiedag, de generale èn de première krijgt u van ons op één avond voorgeschoteld, inclusief commentaar van schrijver en regisseur.Kortom : een hilarische avond over hoe het (niet) moet en hoe het had moeten zijn.TNT! TNT! BOEM!
 • Saskia De Coster te gast in de bib
  Saskia De Coster
  Op zondag 22 november, tijdens de boekenbeursmaand, is Saskia De Coster te gast in de bib. Zij komt vertellen over haar nieuwste boek 'Wat alleen wij horen' tijdens een ontbijtlezing. Voor het ontbijt kan je in de bib terecht vanaf 9.15 uur. De lezing start om 10 uur. Ontbijt in samenwerking met Retro Velinx.
 • Zitdag school- en studietoelagen
  School- en studietoelagen - klein
  Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Kom dan naar de zitdag school- en studietoelagen op maandag 23 november 2015 in het Sociaal Huis 'De Semper'. 1 op 4 kinderen heeft er recht op van kleuter tot student.
 • Vrijwilligers gezocht
  vrijwilligers
  Voor de begeleiding van evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door de stad Tongeren zijn we op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op woensdag 11 november 2015 (Wapenstilstand). Ook de bib, de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs', het containerpark, het Sociaal Huis 'De Semper' en het dienstencentrum De Piepel zijn dan gesloten. De dienst toerisme is wel open van 10 tot 16u.
 • Buurman in de Bieb (5+)
  Buurman in de bib
  zo 15.11.2015 om 15.00 uur
  In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen.
  Wij presenteren deze voorstelling in het kader van de Kunstendag voor kinderen.
 • Brandhoutverkoop
  Brandhoutverkoop
  Wilt u ook graag duurzaam verwarmen met lokaal brandhout? Noteer dan woensdag 25 november 2015 in uw agenda: ’s avonds vindt in ’s Herenelderen een brandhoutverkoop plaats van hout op stam uit verschillende privébossen in Haspengouw, waaronder een aantal in Tongeren. De koper moet het hout zelf kappen en afvoeren. Op de verkoop worden brandhoutloten van verschillende grootte te koop aangeboden via de Bosgroep.
 • Sylvie wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Sylvie Yerna
  Sylvie Yerna (32) uit Hoeselt wint als eerste een Sinterklaasbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Konnichiha from Tongeren!
  antiekmarkt
  De Japanse luchtvaartmaatschappij ‘ANA’ (All Nipon Airways) legt dagelijks rechtstreekse vluchten in van Tokyo naar Brussel. Dat is bijzonder goed nieuws voor het toerisme in Vlaanderen. Sinds het faillissement van Sabena in 2011 was er immers geen rechtstreekse verbinding meer tussen Japan en België. Toerisme Vlaanderen voorziet dit jaar nog 25.000 euro om Vlaanderen in Japan te promoten.

 • Infosessie: 'Inbraken? Eén-dag-niet'
  Eén-dag-niet
  Op donderdag 12 november 2015 om 19u00 geeft de diefstalpreventiedienst van de Politiezone Tongeren-Herstappe u graag meer info hierover in de Ambiorixzaal van het Praetorium, Maastrichterstraat 10.
 • Stadsdiensten telefonisch niet bereikbaar
  praetorium
  Op vrijdag 6 november 2015 tussen 12u en 13u worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de telefooncentrale van de stadsdiensten. De volgende diensten zijn dan telefonisch niet bereikbaar: alle administratieve diensten, toerisme, bibliotheek, de VELINX, de gemeentelijke basisscholen, kinderopvang 'Kinderparadijs', brandweer en politie.
 • Maria wint 1.000 euro dankzij Ambi.pas
  Maria Diels
  Maria Diels (51) uit Nieuw-Tongeren wint als vijfde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij brasserie Intermezzo, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een Sinterklaasbudget winnen.
 • Intrede van Sinterklaas
  Intrede van Sinterklaas
  Op zondag 8 november 2015 doet de Sint zijn intrede in Tongeren. De winkels zijn dan open van 13 tot 17u. Op woensdag 11 november zorgt Sinterklaas voor een spetterend feest in de VELINX, er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar.
 • The Old Black te gast op seniorenfeest
  Seniorenfeest
  Het Seniorenfeest vindt donderdag 12 november om 14u plaats in de VELINX. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Tongerse seniorenverenigingen tijdens de week van de derde leeftijd een groot seniorenfeest. De Tongerse band ‘The Old Black’ zorgt op dit feest voor heerlijke dansmuziek. De artiesten spelen bekende deuntjes waarvan ook de niet-dansers ongetwijfeld zullen genieten.
 • Griet Op de Beeck te gast in de VELINX tijdens boekenbeursmaand
  Griet op de Beeck
  Maandag 9 november 2015 om 20.00 uur
  Griet Op de Beeck debuteerde in januari 2013 met ‘Vele hemels boven de zevende’ en stootte meteen door tot de top tien. Ook van haar tweede roman ‘Kom hier dat ik u kus‘ werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. In de VELINX gaat Griet - aan de hand van drie à vier fragmenten uit haar boeken – in op de ruime thematieken die in haar oeuvre aan bod komen.
 • Stedelijke begraafplaats Berg gedigitaliseerd
  kerkhof
  De stedelijke begraafplaats van Berg is voortaan van thuis digitaal raadpleegbaar. Via een interactieve website (www.gis3700.be) kan men op zoek naar de laatste rustplaats van een overledene. Als men de naam van de overledene ingeeft wordt er automatisch doorverwezen naar de juiste plaats op de begraafplaats.
 • Sint-Hubertusfeesten
  Sint-Hubertusfeesten 2013 - klein
  Sint-Hubertus wordt in Tongeren elk jaar op de eerste zondag na 3 november gevierd. Daarbij hoort traditiegetrouw een eucharistieviering in openlucht. Het is een viering waarin huisdieren en hun baasjes centraal staan. De huisdieren worden na de dienst gezegend.Dit jaar heeft de viering plaats op 8 november. Het stadsbestuur nodigt u graag uit om deel te nemen aan deze viering.
 • Benefiet-Kunstveiling tvv Nederheem vzw
  Benefiet-kunstveiling-klein
  Op 8 november 2015 start de tentoonstelling van kunstwerken in het cc de VELINX, gevolgd door de Benefiet-Kunstveiling ten voordele van Nederheem vzw op 15 november 2015. Nederheem vzw is een voorziening voor volwassen personen met een mentale beperking. In totaal zullen 70 kunstwerken worden geveild rond het thema "allemaal van vlees en bloed".
 • Werken Hemelingenstraat
  werk in uitvoering
  Maandag 2/11/15 starten er werken in de Hemelingenstraat: Hierbij zullen de verzakkingen in de bestrating (kasseien) hersteld worden en zal de voegvulling in de bestrating plaatselijk vervangen worden. De vermoedelijke einddatum is 20 november. De periode en timing van de werken is in overleg gebeurd met de handelaars van de Hemelingenstraat.
 • Evi Martens wint dankzij aankopen met Ambi.pas
  Evi Martens
  Evi Martens (32) uit Tongeren wint als vierde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Quiksilver, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infosessie: Wat brengt de toekomst voor personen met een handicap?
  logo SAPH
  De stedelijke adviesraad voor personen met een beperking en Stad Tongeren organiseren op dinsdag 3 november 2015 om 20u een gratis infoavond rond de te verwachten evoluties in het aanbod en organisatie van zorg. Basisondersteuning budget, Persoons Volgende Financiering, Zorggarantie …vele begrippen. Welke lading dekken zij? En wat gebeurt er met de wachtlijsten?
 • Parkeren op Stadhuisplein
  stadhuis (klein).jpg
  Vanaf 1 november 2015 t.e.m. 31 maart 2016 mag er terug geparkeerd worden op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen (betalend) en er worden twee parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien. Deze parkeerplaatsen worden toegevoegd aan de (omringende) gele betalende zone, nl. maximum 1u parkeren van maandag tot en met zaterdag, 9u-18u. Tijdens evenementen en de donderdagmarkt mag er niet geparkeerd worden. Nieuw dit jaar is dat de fonteinen afgebakend zullen worden met de gekende zwarte bloembakken.


 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Vanaf 3 november 2015 start afbraakwerken Guy Ghijsens uit Borgloon met de afbraak van de kleedkamers en kantine op het voetbalplein van Nerem. De gebouwen stonden reeds enige tijd leeg en werden niet meer gebruikt. Na de afbraak wordt het stuk grond ingezaaid met gras. De kostprijs van de werken is geraamd op 20.000 euro.
 • Bert Gabriëls in de VELINX
  Bert Gabriëls
  vrijdag 30 oktober 2015 om 20.30 uur
  ‘Van mij mag het’ is een comedyshow waarin Bert Gabriëls zijn expertise als jurist inzet om de wereld in z’n hemd te zetten.
  “Met zijn snedige, intelligente humor zet de comedian een topshow neer. Dit is comedy van het hoogste niveau” (Karel Michiels, De Standaard ****)

 • Opnieuw beleving aan Dassenburcht in Kolmont
  Dassenburcht
  Het stadsbestuur van Tongeren investeert samen met het RLHV, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, in de herinrichting van een belevingsvolle picknickplaats ter hoogte van de Dassenburcht in Kolmont (nabij fietsknooppunt 139). Het zogenaamde ‘fruitspoor’ , gelegen aan het natuurreservaat de Herkvallei is hiermee een bijzonder rustplekje voor fietsers en wandelaars rijker.
 • Negen volwassen vrouwen leerden fietsen
  fietsen vrouwen-klein
  In Tongeren hebben open school vzw (het vroegere basiseducatie), de stedelijke sportdienst en het sociaal huis De Semper de handen in elkaar geslagen en samen een eerste fietscursus voor allochtone vrouwen georganiseerd.
 • Wilde gele narcissen verfraaien het stadsbeeld
  wilde narcissen
  Vanaf vandaag worden er in Tongeren op een twintigtal locaties wilde gele narcissen geplant.
 • Nieuw mobiliteitsplan
  mobiliteitsplan
  In Tongeren hebben we werk gemaakt van een volledig nieuw mobiliteitsplan. Hierin leggen we de visie op mobiliteit voor de volgende tien jaar vast. Grote aandacht gaat naar de fietsers: we willen Tongenaren, de bezoekers van onze stad en werknemers nog vaker op de fiets krijgen. Maar ook voetgangers, het openbaar vervoer en privévervoer komen in het nieuwe plan aan bod.
 • Signalisatieplan op de Leopoldwal wordt aangepast
  werk in uitvoering
  Op dit moment voeren zowel Infrax als aannemer Crommen werkzaamheden uit op de Leopoldwal, m.n. nutswerken (gas- en elektriciteitsleiding) en aanleg van stoepen. De nutswerken zijn al sinds 21 september 2015 in uitvoering. Nu volgt aannemer Crommen met de vernieuwing van de stoepen. Deze werken duren tot 8 november 2015. Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek zal aansluitend vanaf 9 november tot en met 20 november 2015 instaan voor de aanleg van een nieuwe bovenlaag van het wegdek in asfalt en de vernieuwing van de kantstroken.

 • Halloween in de stad
  Halloween in de stad
  Op zaterdag 31 oktober 2015 in de namiddag kan je in het stadscentrum genieten van tal van griezelige acts, waaronder het 'Dracula orkest'.
 • Nathalie wint Halloweenbudget met Ambi.pas
  Nathalie Francis
  Nathalie Francis (47) uit Tongeren wint als derde een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Plant van hier
  plant van hier - klein
  Help de biodiversiteit vooruit en lever uw bijdrage in de strijd tegen de klimaatopwarming door uw plantgoed te bestellen voor 8 november. De bestellingen kunnen afgehaald worden op 28 november tussen 10 en 12u op de PIBO Campus.
 • Theaterconcert 'Buurman' in de VELINX
  Buurman
  Vrijdag 23 oktober 2015 – 20.30 uur
  BUURMAN - In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon
  Mooi theaterconcert vol Nederlandstalige pareltjes! ‘In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon’ is een muzikaal verhaal over (groot)vaders en zonen. Over moeders en dochters. Over thuiskomen en vertrekken... Persoonlijke verhalen, maar zodanig gepolijst en vakkundig verteld dat ze universeel worden. Buurman voor het eerst in de VELINX!
 • Tongeren, digitale gemeente
  nieuwe geo-sites
  Uit een onderzoek van RCA Group rond de digitalisering van gemeenten scoort Tongeren goed! We hebben een eigen website www.tongeren.be, een digitale nieuwsbrief (die wekelijks verstuurd wordt), een eigen facebookpagina, een twitterprofiel en social webcare. Enkel aan een responsive website (geschikt voor mobiele toestellen) moet er nog gewerkt worden. Met facebook staat Tongeren in de top 3 van Limburg! We halen een mooie tweede plaats met 5.935 facebookfans na Genk. Ook op twitter staan we in de top 10.
 • ‘Overbrug De Maand’, niet zomaar een spel ...
  Overbrug de maand
  In Tongeren slaan scholengemeenschap VIIO, het sociaal huis De Semper, De Schakelaar Tongeren en De Nieuwe Volksbond de handen in elkaar om rond dit thema te werken in de week voor 17 oktober. Ze kunnen hiervoor rekenen op de ondersteuning van De Brug Vzw van Hasselt. Deze vereniging tegen armoede heeft het spel ‘Overbrug De Maand’ ontwikkeld. En dit is niet zomaar een spel. Het is een ervaringsspel met een educatieve boodschap.
 • Jeanine wint Halloweenbudget
  Jeanine Noben
  Jeanine Noben (48) uit Tongeren wint als tweede een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Gerry Weber, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Aanleg parking parochiezaal Vreren
  werk in uitvoering
  Vanaf 19 oktober 2015 start aannemer Jackers en Zonen uit Tongeren met de aanleg van een parking aan het parochiecentrum in Vreren. De werken zijn weersafhankelijk, de voorziene einddatum is 16 november 2015.
 • Gunther Verspecht in de bib
  Gunther Verspecht
  Van 10 tot 18 oktober 2015 vindt de bibliotheekweek plaats. Dit jaar staan de 'Verborgen Parels' centraal. Op zaterdag 17 oktober brengt Gunther Verspecht zijn nummers solo tijdens een ingetogen optreden, vergezeld van zijn gitaar.
 • Werkzaamheden in het centrum
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 12 oktober 2015 zal Cofely-Fabricom in opdracht van Mobistar werken uitvoeren in het centrum van Tongeren. In de Kloosterstraat, Maastrichterstraat, Kielenstraat en Ridderstraat worden HDPE-buizen in de voetpaden gelegd. De werken duren tot en met 30 oktober.

 • Nacht van de Duisternis
  nacht van de duisternis
  Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de stad Tongeren samen met vzw Leefmilieu Tongeren een begeleide wandeling van vier km in het mooi verduisterde Lauw. De wandeling is gratis en wordt afgesloten met een drankje dat u door de stad Tongeren, brasserie 't Smiske en brouwerij La Cress wordt aangeboden.
 • Maatwerkbedrijven, de sleutel tot succes
  maatwerkbedrijven
  Fietsen monteren, boeken inbinden, medicijnen verpakken, kleding stikken, metaal lassen, onderhoudswerken uitvoeren,... het zijn slechts enkele activiteiten die maatwerkbedrijven (de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen) uitvoeren. Ook uw bedrijf kan een maatwerkbedrijf inschakelen. Lees en ontdek hoe u deze sleutel tot succes kan inzetten: www.groepmaatwerk.be.
 • Winterbarbecue met nocturne
  winterbarbecue
  Op zaterdag 24 oktober 2015 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren een winterbarbecue met in primeur een exclusief avondbezoek aan de tentoonstelling Gladiatoren in het Gallo-Romeins Museum. De winterbarbecue vindt plaats op het Museumplein van 17u tot 22u.
 • Lieve Blancquaert in cc de VELINX
  Lieve Blanqckaert
  maandag 12 oktober 2015 om 20.00 uur
  ‘Birth Day’ is de wereldreis van Lieve Blancquaert als moeder, fotografe en journaliste waar zij een antwoord zoekt op vragen als: ”Waarom zetten wij vandaag kinderen op de wereld? Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden?” Lieve Blancquaert werkte 2 jaar aan dit project en bezocht 14 plekken over de hele wereld. Tijdens deze lezing vertelt zij over haar ervaringen.
 • Open werf toeristisch paviljoen en openluchtzwembad
  Open werf
  Op zondag 18 oktober 2015 kan je een geleid bezoek brengen aan de werf van het toeristisch paviljoen en openluchtzwembad van het Pliniuspark. Van 14ut tot 17u starten er om de 20 min. geleide bezoeken. Gespecialiseerde gidsen nemen je mee over een uitgezet parcours.
 • Christiane wint Halloweenbudget met Ambi.pas
  Christiane Maushammer
  Christiane Maushammer (65) uit Vechmaal wint als eerste een Halloweenbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Uitbreidingswerken containerpark
  containerparkoverzicht.jpg
  Midden augustus zijn de uitbreidingswerken aan het containerpark gestart. Dit nieuwe gedeelte bevindt zich achter het huidige containerpark en wordt in gebruik genomen nadat het betonnen dek afgewerkt is. Tot en met 14 november 2015 verandert er niets en kan elk Tongers gezin nog met alle fracties terecht op het huidige containerpark. Vanaf 17 november 2015 zal het tijdelijk containerpark in gebruik genomen worden. U ontvangt nog een infofolder van Limburg.net aan huis met meer info.
 • Boek: Tijd voor Tongeren
  Tijd voor Tongeren - klein
  Cultuur, antiek, culinair, winkelen, natuur, logeren,... 'Tijd voor Tongeren' verzamelt het allemaal in een prachtig kijk- en leesboek. Een mix van schitterende foto's en tekst, samengebald in 159 pagina's. Het boek is nu te koop voor slechts 5 euro ipv., 19,95 euro bij het kantoor van Toerisme Tongeren (Via Julianus 2).
 • Tine Reymer in de VELINX
  Tine Reymer - klein
  zaterdag 10 oktober 2015 om 20.30 uur
  Na een lange muzikale stilte keert Tine Reymer terug naar het muzikale voorplan en bracht in het voorjaar 2015 haar nieuwe album uit. Ze omringt zich met een lijstje topmuzikanten en komt haar nieuwe plaat live voorstellen in de VELINX!
  Meer info: http://www.develinx.be/reymer
 • Nieuw wandelpad in De Kevie
  Aanleg nieuw wandelpad
  Op woensdag 30 september 2015 zijn de werken in De Kevie gestart. Er komt een wandelpad doorheen een deel van het natuurpark. Het pad komt evenwijdig met de Oude Blaarstraat en verbindt het bestaande fietspad met het bestaande wandelpad. De werken duren tot eind november 2015 en kosten 30.000 euro. Aannemer Jackers uit Tongeren voert deze werken uit. De Kevie is een mooi en gevarieerd natuurgebied van 200 hectaren dat vrij toegankelijk is. Het nieuwe wandelpad wordt aangelegd in dolomietverharding. Het zal ook toegankelijk zijn voor personen met een beperking.

 • Aanleg ruilverkavelingsweg Jagersstraat
  ruilverkaveling Jagersstraat
  Op maandag 5 oktober 2015 starten de werken en deze duren ongeveer 30 werkdagen. Met deze werken willen we de fietsbereikbaarheid van T-Forum, Klein Veldje en Overhaem verhogen en de landbouwers makkelijker toegang geven tot hun landbouwpercelen. Het fietspad tussen de bestaande ruilverkavelingsweg en de Luikersteenweg werd reeds aangelegd.

 • Mylène wint Kermisbudget met de Ambi.pas
  Mylène Vincent
  Mylène Vincent (51) uit Lauw wint als laatste een Kermisbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Charis Fashion, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Verbouwingswerken VELINX
  tribune VELINX
  De infrastructuur van cc de VELINX kreeg een grondige renovatiebeurt. Na 20 jaar was de grote tribune in de schouwburg aan vervanging toe. In 2016 wordt ook de kleine tribune vervangen. De ticketbalie werd volledig vernieuwd en er werd een relighting uitgevoerd ikv ESCO.
 • De sprookjesboom komt naar Tongeren
  Verhaaltjesboom
  Op zaterdag 3 oktober 2015 komt de sprookjesboom naar Tongeren. De sprookjesboom staat op het Stadhuisplein van 14u tot 18u. Er wordt ook voor randanimatie gezorgd: springkasteel, grime, ballonnenclown, versnaperingen,...
 • Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht presenteert 'Children of the World'
  NATO concert
  Traditiegetrouw zullen de Nederlandse militairen van het NATO Programming Centre een relatieconcert verzorgen in de VELINX en dit op maandag 5 oktober 2015 om 20u00.
 • CD voorstelling RAFT ‘Qua Klank’ en voorronde 2 Comedymania in de VELINX
  raft
  'Raft' - een jazzy vibrafoontrio met Jan Nihoul op vibrafoon, Peter Van Tichelen op drums en Koen Toté op contrabas - stellen hun CD ‘Qua Klank’ voor in de VELINX. Ook benieuwd of de nieuwe Alex Agnew of Bart Cannaerts uit Limburg komt? Ontdek het tijdens de voorronde van Comedymania in de Velinx op 1 oktober 2015.
 • Nieuwe geografische websites
  nieuwe geo-sites
  Eerder kon u al kennismaken met www.gis3700.be, het ‘Online geoloket’ boordevol geografische informatie. Door het grote succes van deze site, lanceert de stad Tongeren nieuwe geo-sites voor mobiliteit( thema: parkeren), het geheugen van Tongeren (thema’s: archeologie en archief) en de toeristische dienst (thema: fietsen).
 • Isabeau wint Kermisbudget dankzij aankopen met de Ambi.pas
  Isabeau Petitjean-klein
  Isabeau Petitjean (13) uit Tongeren wint als derde een Kermisbudget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij de Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Tongenaar bij 'Jong keukengeweld'
  Jong keukengeweld
  Binnenkort start de zevende editie van ‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren laat genieten van topgastronomie aan betaalbare prijzen. Onder de 58 topchefs jonger dan 35 jaar zijn er 8 Limburgers: Tongenaar Jo Grootaers (24), chefkok van Altermezzo, is opnieuw van de partij. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants.
 • Theatercursus voor kinderen
  theatercursus
  Villa Basta organiseert samen met de jeugddienst en de VELINX een cursus theater voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze cursus vindt plaats in de VELINX op woensdag van 14u tot 16u. Start op 7 oktober 2015.
 • De stad Tongeren zoekt redders voor zwembad (vanaf juni 2016)
  Plinius - klein
  Volgende zomer kan er opnieuw gezwommen worden. Vanaf juni 2016 open het nieuwe zwembad haar deuren in het Pliniuspark. Hiervoor is de stad Tongeren op zoek naar gebrevetteerde redders.
 • Bewegingsschool
  bewegingsschool
  De bewegingsschool start op 27 september 2015. Voor kinderen van drie tot en met vijf jaar lopen de sessie van 10.00 tot 11.20 uur. De actieve deelname van één ouder/begeleider per kind is verplicht. De zes- tot tienjarigen kunnen van 11.30 tot 13.00 uur terecht voor hun portie avontuur en uitdaging.
 • Film: The Boss of it all
  the-boss-of-it-all
  Nieuw! Gratis film op dinsdag 6 oktober 2015 om 20.30 uur de VELINX. In het kader van '20 jaar Zebracinema' is deze film GRATIS voor alle bezoekers. Kom tijdig uw ticket(s) afhalen aan de ticketbalie van de Velinx of print uw ticket(s) online af! Volzet is volzet! Zebracinema biedt u graag een drankje aan en misschien wint u wel 20 jaar gratis film!
  Meer info: http://www.develinx.be/lars-von-trier
 • Infosessie Commerciële Inspiratie
  commerciële inspiratie
  Op donderdag 24 september 2015 om 19u30 stellen de stad Tongeren en UNIZO-WES u het project Commerciële Inspiratie voor: een individueel inspiratietraject op maat van gevestigde deltailhandelaars, dienstverleners en horeca-uitbaters. De stad Tongeren werkt mee aan de toekomst van uw zaak.
 • Concert: Frascati Symphonic
  Frascatie Symphonic
  Op zaterdag 26 september 2015 om 20.30 uur in de VELINX: Frascati Symphonic-Tender Company
  Passie is het thema voor Frascati Symphonic dit jaar. Als we het over passie hebben denken we aan vonken en wilde nachten. Maar passie kan ook bedacht en intiem zijn en in ‘Tender Company’ viert Frascati dit soort passie. Al zullen de vonken van de partituren afspringen! Na afloop van dit concert vieren we graag nog een beetje verder. We starten met dit concert niet enkel het nieuwe seizoen maar we maken ook voor het eerst gebruik van onze nieuwe tribune en daar mag op geklonken worden!
  Meer info: http://www.develinx.be/tender-company
 • Norry Schoefs wint prijs voor sportverdienste
  Norry Schoefs
  Dinsdag 15 september werd traditiegetrouw de jaarlijkse prijs voor Sportverdienste uitgereikt door het Tongria-comité. De laureaaat dit jaar is Norry Schoefs, voorzitter van de Zuid-Limburgse triatlonclub. Bij deze nog een dikke proficiat voor de laureaat met zijn lange sportloopbaan.
 • Rina wint Kermisbudget met Ambi.pas
  Rina Tomsin
  Rina Tomsin (61) uit Tongeren wint als tweede een Kermisbudget van 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij Sanitair Hermans op de Sint-Truiderstraat te Tongeren. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro.
 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Deze week zijn er werken gestart op de Neremweg en de Kremerstraat. Volgende week starten er werkzaamheden op de Dijk en de Leopoldwal.
 • Grote Kermisbraderie
  kermis
  Op zaterdag 19 september 2015 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren Centrum een grote Kermisbraderie van 10 tot 18 uur.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op donderdag 17 september 2015 zijn alle stadsdiensten gesloten, jaarmarkt Tongeren Kermis. Ook het containerpark en de bib.
 • Kunst in de wolkjes
  Kunst in de wolkjes - klein
  Zaterdag 26 september zijn er gratis workshops, straatanimatie en een expo van 14.00 tot 17.00 uur in het centrum van Tongeren, Praetorium en Grote Markt. Zondag 4 oktober om 15.30 uur vindt er een modeshow plaats door de Middelbare Graad van de Pentagoon Academies in het Centrum van Tongeren.
 • 't Ravottekot valt in de prijzen
  't Ravottekot
  Tijdens de zomervakantie organiseerde Dr Oetker een wedstrijd. Speelpleinwerking 't Ravottekot nam hieraan deel. De Tongenaren gingen massaal aan het stemmen op facebook. Dankzij uw stem viel 't Ravottekot in de prijzen en mag het zich de populairste speelpleinwerking noemen!
 • Langste eettafel
  Week van verbondenheid - klein
  In het kader van de 'Week van Verbondenheid tegen Eenzaamheid' organiseren de dorpsrestaurants en restaurant De Piepel ook dit jaar een ‘langste eettafel’. Op 30 september verwachten we zo’n 350 deelnemers. We zullen samen genieten van een gezellige en gezonde maaltijd en afsluiten met een spetterend optreden van Jos Roofthooft. Wie nog wil inschrijven kan kaarten kopen bij het Dienstencentrum De Piepel, Dijk 118. Aan 6 euro. Meer info op [t] 012 24 24 30.
 • Opleiding: Licht je onderneming door
  horeca - klein.jpg
  Op dinsdag 22 september 2015 biedt Horeca Vlaanderen via de Horeca Academie alle horecaondernemers een kosteloze, kwaliteitsvolle opleiding aan in Tongeren. Tijdens deze opleiding krijgt u tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De opleider Henri Rooze kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren.
 • Septemberkermis pakt uit met uniek initiatief
  kermis bandje - klein
  De kermisweek start op zaterdag 12 september 2015. Dit jaar pakt Tongeren uit met een nieuw initiatief uniek in Limburg: op maandag 14 september wordt de kermis omgetoverd tot een heus pretpark waar je voor 15 euro onbeperkt gebruik kan maken van alle bewegende attracties.
 • Open Monumentendag 2015 in de Chocoladefabriek
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  Op zondag 13 september 2015 gaat de 27ste editie van Open Monumentendag door. Naar goede gewoonte neemt ook de stad Tongeren deel aan dit evenement. Dit jaar is het thema van Open Monumentendag: industrieel erfgoed. De chocolade- en tinfabriek in Nerem is een industrieel icoon dat in 2016 herleeft als woonproject. In afwachting van de eerste werkzaamheden werd deze erfgoedparel in 2015 opengesteld voor het grote publiek. En dat bleek een succes. Tijdens de voorbije zomermaanden werd de fabriek druk bezocht en vonden er tal van activiteiten en evenementen plaats. Op de Open Monumentendag kon deze parel dan ook niet ontbreken, meer zelfs, de chocoladefabriek is zelfs uitgeroepen tot één van de toppers van de Open Monumentendag in Vlaanderen.
 • Cindy wint Kermisbudget met Ambi.pas
  Cindy Dusaert
  Cindy Dusaert (37) uit Zammelen wint als eerste een Kermisbudget van 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij 'De Vishoeve' op de Luikersteenweg te Tongeren. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro.
 • Uitbreidingswerken op het containerpark
  containerparkoverzicht.jpg
  Vanaf midden augustus is men gestart met de uitbreidingswerken van het containerpark. Het nieuwe gedeelte bevindt zich achter het huidige containerpark en wordt in gebruik genomen als het betonnen dek afgewerkt is. Dit zal tussen half en eind oktober zijn. Tot dan verandert er niets en kan elk Tongers gezin met alle fracties terecht op het huidige containerpark.
 • Papierophaling vervroegd naar deze week
  papierophaling
  De papierophaling van vrijdag 18 september is wegens de Kermis vervroegd naar vrijdag 11 september 2015. De papierophaling van de handelaars is verplaatst van donderdag 17 naar donderdag 10 september.
 • Stad Tongeren koopt 3 milieuvriendelijke voertuigen
  milieuvriendelijke voertuigen
  De stad Tongeren heeft 3 nieuwe voertuigen gekocht voor dienstverplaatsingen, het betreft 3 Renault Twingo’s. Oudere voertuigen worden systematisch vervangen door materiaal dat voldoet aan alle moderne eisen. Bij deze opdracht lag de nadruk op het milieuvriendelijke aspect.
 • Wijkfeest Paspoel 2
  Wijkfeest Paspoel 2 - klein
  Op zaterdag 29 augustus 2015 vond de tweede editie van het wijkfeest in Paspoel 2 plaats. Onder een stralend zonnetje konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel, zich laten grimeren en zich amuseren tijdens de workshop 'circustechnieken'. Intussen genoten de volwassenen van een glaasje tijdens de receptie.
 • Zomer in de stad
  zomer in de stad
  Elke zaterdagnamiddag is er straatanimatie in het centrum van Tongeren. Op zaterdag 5 september was voorzien dat de verhaaltjesboom zou langskomen op het Stadhuisplein. Wegens omstandigheden is het bezoek van de vertelboom verplaatst naar zaterdag 3 oktober, in de plaats zal de KSA OLV Basiliek zorgen voor springkastelen en workshops.
 • 2 nieuwe musea op zoek naar 1 naam
  2 nieuwe musea
  Heb jij een idee voor een unieke en overkoepelende naam voor de nieuwe museumlocaties aan de O.L.V. basiliek? Laat het ons dan weten vóór 25 september 2015 via erfgoedcel@stadtongeren.be
 • 1 jaar restaurant De Piepel
  1 jaar De Piepel
  Op woensdag 2 september 2015 werd het éénjarig bestaan van het dorpsrestaurant De Piepel gevierd. Sinds september 2014 kunnen de Tongerse senioren gezellig samen tafelen in het dienstencentrum De Piepel. Met restaurant De Piepel erbij, heeft Tongeren vier dorpsrestaurants.
 • Balie cc de VELINX gesloten tijdens verbouwingswerken
  velinx
  Wegens verbouwingswerken in het cc de VELINX zal de balie op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 september 2015 gesloten zijn. Tickets kunnen steeds online gereserveerd worden: www.develinx.be.
 • Liziane wint 1.000 euro dankzij Ambi.pas
  Liziane Latet - klein
  Liziane Latet (59) uit Overrepen wint als 4de een last-minute budget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij damesboetiek 'Ellen' in de Maastrichterstraat. Deze maand gaat de nieuwe actie van start: 'Win je Kermisbudget'.
 • Kunst in de stad - koopzondag: 6 september 2015
  koopzondag kunst in de stad
  Wij zijn Tongeren en op zondag 6 september 2015 presenteren wij u onze koopzondag. De winkels zijn open van 13u tot 17u. U kan tevens genieten van kunst in de stad in het kader van de 9de maand.
 • Verdien punten met overschot huisvuilzakken
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Heeft u nog huisvuilzakken over? Schitterend, u heeft goed gesorteerd. Van 7 tot en met 11 september kan u uw overschot (1 volledige grote rol of 2 volledige kleine rollen) inruilen voor e-portemonneepunten.
 • Fairtrade Tongeren op Werremesmèrt 2015
  Werremesmèrt
  Op zondag 6 september 2015 is het opnieuw Werremesmèrt. Van 9u tot 17u kan je terecht in de Wijkstraat tussen de brug van de Oudstrijdersstraat en de parking van Supra Delvigne. Ook dit jaar kan je genieten van fairtradeproducten op het terras.
 • Gratis gezond ontbijt voor jonge gezinnen...
  gezinsbond
  Alle gezinnen met een boreling in 2014 worden door de gezinsbond en de stad Tongeren uitgenodigd voor een gratis gezond ontbijt op zondag 6 september 2015 om 9u in het parochiaal centrum Sint-Maternus te Paspoel. Inschrijven is verplicht.
 • Startersavond - 14 september 2015
  Startersavond Voka
  Ben je onlangs gestart met je eigen zaak of heb je plannen? Ben je op zoek naar een begeleidingstraject of heb je enkele praktische vragen? Kom dan naar onze gratis infoavond op maandag 14 september 2015.
 • Uw activiteit in de Kroningskalender
  Kroningsfeesten
  Bij de Kroningsfeesten 2016 geeft het Kroningscomité weer een kroningskalender. Dit is maar mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de Tongerse Serviceclubs Fifty One Club, Fitfty One Club Haspengouw, Fifty One Ladies Club amAtae, Kiwanis, Kiwanis Amiciticia, Lions, Rotary en Soroptimisten.
 • Tele-onthaal zoekt vrijwilligers
  Tele-Onthaal
  In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Bent u sociaal voelend en kunt u luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kunt u één keer per week vier uur naar Hasselt komen en bent u bereid om ook nachtdiensten te doen?
 • Daniëlla wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Daniëlla Lambrechts
  Daniëlla Lambrechts (61) uit Tongeren wint als derde een last-minute budget met de Ambi.pas. Sabrina Dendas uit Tongeren was de tweede weekwinnaar. Zij winnen elk 10.000 punten of 1.000 euro. Daniëlla won dankzij haar aankopen bij Infini in de Maastrichterstraat. Sabrina won dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu' in de Maastrichterstraat.
 • Herstellingswerken asfaltlaag Ring
  asfalteringswerken
  Op vrijdag 28 augustus 2015 tussen 7u en 17u voert aannemer Roebben Jan op diverse plaatsen op de Ring herstellingswerken uit aan de asfaltlaag. Dit ter hoogte van Bilzerpoort, Hasseltsepoort, Sint-Truiderpoort en Albertwal. Aan de Sint-Truiderpoort wordt een omleiding voorzien. De Sint-Truidersteenweg blijft via de westzijde bereikbaar tot na de toegang van het Casino. Het doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via Hasseltsesteenweg en Legioenenlaan of Rode Kruislaan, Cottalaan en Sabinuslaan.
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  Op vrijdag 4 september 2015 willen de Soroptimisten door zelf op de catwalk te lopen zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode van vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Dit bereiken zij door zelf als lid het podium te betreden en bijna zonder professionele mannequins!
 • Vrijwilliger worden bij Awel
  Awel klein
  Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. En maak je zo het verschil voor die ene jongere of dat kleine meisje. Je kiest zelf langs welke weg je dat wil doen: telefoon, e-mail, chat of forum. Awel, ik wil nog meer en schrijf me in!
 • De 9de maand
  9de maand
  Tongeren wil, naast het verleden, ook het heden en de toekomst een plaats geven in het straatbeeld. Daarom blazen we het kunstproject 'De 9de Maand' nieuw leven in. In september wordt voor het eerst een groepstentoonstelling georganiseerd waarbij hedendaagse kunst, openbare ruimte en erfgoed met elkaar in contact komen.
 • Dag van de klant
  Dag van de klant
  Op zaterdag 26 september 2015 staat de klant opnieuw centraal bij de zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen opnieuw heel wat klanten in de bloemetjes gezet worden. Unizo, de Unie van Zelfstandige ondernemers en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen.
 • Sabrina wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Sabrina Dendas -klein
  Sabrina Dendas uit Tongeren wint als tweede een last-minute budget met de Ambi.pas. Ze wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu' in de Maastrichterstraat.
 • Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015. Gratis toegang op Grote Markt, met o.a. optredens van Gene Thomas, Wim Soutaer, Dana Winner,...
 • Werken in uitvoering
  werk in uitvoering
  Deze week zijn de werken in de Kremersstraat gestart, alsook de aanleg van een stoep in betonklinkers t.h.v. het Aniciuspark.
 • Films in openlucht
  Films in openlucht - klein
  Op 14, 21 en 28 augustus vormt het museumplein het unieke decor voor de vertoning van 3 filmklassiekers: drie keer een echte 'trip' door de - ideale? - stad! Voor elke voorstelling wordt er een kortfilm van jong talent uit de Euregio gedraaid. Er wordt gezorgd voor stoelen en dekentjes bij deze gratis voorstelling.
 • Imelda wint last-minute budget met de Ambi.pas
  Imelda Vanormelingen
  Imelda Vanormelingen als eerste een last-minute budget met de Ambi.pas. Ze wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak 'Brax' Maastrichterstraat.
 • Erratum stadsgids Tongeren 2015-2016
  stadsgids
  Erratum stadsgids Tongeren 2015-2016. Afgelopen weken is de editie Stadsgids Tongeren 2015-2016 huis-aan-huis bedeeld. Deze gids werd met alle zorg samengesteld. Doch zijn er enkele foutjes ingeslopen. Wij willen u graag van enkele aanpassingen op de hoogte brengen met dit bericht.
 • Internationale boekenmarkt
  affiche boekenmarkt 2015
  Zondag 9 augustus vindt de achttiende editie van de boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10.00 tot 18.00 uur stellen tal van standhouders uit Vlaanderen en Nederland hun boeken voor aan het grote publiek.
 • Tentoonstelling: 'Slow City, in the making'
  SLOW CITY - klein
  In het kader van de Cultuurzomer Tongeren presenteert de Maastricht Academy of Fine Arts and Design 'Slow City, in the making': een tentoonstelling die zijn traditionele context zal overstijgen. U kan elk weekend in de maand augustus een bezoekje brengen aan deze tentoonstelling.
 • Yvonne wint als laatste een BBQ-budget met de Ambi.pas
  Yvonne
  Yvonne Wolters (63,5) wint als laatste een BBQ-budget met de Ambi.pas. Zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen bij Beauty instituut Cleo 'Stationslaan'. In augustus kan je met de Ambi.pas een ‘Last minutebudget t.w.v. 1.000 euro’ winnen.
 • Mobidesk Limburg: de kortste weg naar duurzame mobiliteit binnen jouw onderneming
  Mobidesk Limburg
  Mobidesk Limburg biedt tal van diensten aan, onderhandelt met andere instanties om te komen tot duurzame mobiliteitsoplossingen en ondersteunt organisaties bij het indienen van een pendelfondsdossier.
 • Word jij het nieuwe gezicht van Tongeren?
  Ambassadeur van Tongeren
  Wie kan de stad beter promoten dan de eigen inwoners? De stad Tongeren is daarom op zoek naar ambassadeurs. Wil u graag het gezicht van Tongeren worden? Kom dan naar onze fotoshoot op 29 augustus, van 10.30 uur tot 16 uur.
 • Pieter Cilissen wint EK Boccia
  Pieter Cilissen
  Uitgeweken Tongenaar Pieter Cilissen heeft vorige week met zijn team het EK Boccia (Boccia European Team and Pairs Championships) gewonnen in het Engelse Guildford (Surrey Sports Park). In de finale van BC3 Pairs werd Spanje met 7-1 verslagen!
 • Ambiorix Bierfestival - koopzondag
  Koopzondag Ambiorix Bierfestival
  Op zondag 2 augustus 2015, koopzondag in Tongeren. De winkels zijn open van 13u tot 17u. Geniet op 1 en 2 augustus van bier met bijhorende hapjes tijdens het Ambiorix Bierfestival! Meer dan 100 speciale bieren en aanwezigheid van de brouwer op de Grote Markt in Tongeren.

 • Le Jardin
  Le Jardin - klein
  Op zaterdag 1 augustus 2015 festival 'Le Jardin' op Pliniuspark Tongeren. Met 3 stages: SAM FELDT, HENRI PFR, MYNGA, DARIUS SYROSSIAN, TRAUMER & ME, MR GRAMMY, DJ DAVID, DJ PHILIP. Meer info: www.le-jardin.be.
 • Gemeentelijke renovatiepremie voor leegstaande of verwaarloosde panden
  verouderde woning
  Wie een leegstaand of verwaarloosd pand renoveert kan vanaf nu gebruik maken van de gemeentelijke renovatiepremie. Het gaat om een extra financiële ondersteuning naast de premies van Infrax. Uw woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
 • Bernadette Somers wint BBQ-budget met Ambi.pas
  Bernadette - klein
  Bernadette Somers (57) is de vierde weekwinnaar, zij wint 10.000 punten of 1.000 euro dankzij haar aankopen met de Ambi.pas bij 'Jocry', Maastrichterstraat. De vorige drie weekwinnaars zijn Ann Swinnen, Caroline Valkeners en Betsy Nijs.
 • Ontdek de schat van Vlieg in Tongeren!
  Schattenjacht
  Het Toeristisch onthaal Tongeren introduceert een digitale schattenjacht in het centrum van Tongeren voor kinderen vanaf 10 jaar. Met gebruik van een tablet of smartphone ontdekken ze op een speelse en leerrijke manier de geschiedenis van onze stad.
 • Ambiorix Bierfestival
  Ambiorix Bierfestival
  Geniet op 1 en 2 augustus 2015 van bier met bijhorende hapjes! Meer dan 100 speciale bieren en aanwezigheid van de brouwer op de Grote Markt in Tongeren. Voor de kinderen is er een springkasteel en animatie voorzien.
 • Wereldrecord in de Chocoladefabriek!
  wereldrecord chocoladetablet
  Op zondag 13 september is het Open Monumentendag in de voormalige chocoladefabriek in Nerem. In samenwerking met de Stad Tongeren en de Chocoladefabriek zal ambachtelijk chocolatier Holle Bolle dan een gooi doen naar het wereldrecord van ‘grootste chocoladetablet ter wereld’. Het doel is een tablet van maar liefst 15 op 7 meter! Hiervoor zijn 10.000 tabletten van 15 op 7 cm nodig die aan elkaar geplakt worden door middel van chocolade.
 • Brandweer werft aan…
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg werft een contractueel medewerker IT en een medewerker debiteurenbeheer aan. En legt voor beiden een wervingsreserve aan. Uw kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 21 augustus 2015.
 • Beperkte service containerpark tijdens vernieuwingswerken
  containerpark - klein
  In augustus gaan diverse aanpassings- en uitbreidingswerken in het containerpark van start. De dienstverlening van het park zal hierdoor tijdelijk beperkt zijn. Na de werken baat Limburg.net het park uit. Dan gelden in Tongeren ook de quota en tarieven van de andere Limburg.net-parken.
 • Modernisering van de lift AC Praetorium
  praetorium
  Eind deze maand wordt de panoramische lift van het AC Praetorium grondig gerenoveerd. De huidige hydraulische aandrijving wordt vervangen door een energiezuinige, compacte elektromotor met elektronisch sturing en het interieur krijgt een opknapbeurt. De lift wekt zelfs energie op bv. bij de daling van een belaste liftkooi.
 • Radio 2 fietstour in Tongeren
  Radio 2 Fietstour
  Het Limburgse Fietsroutenetwerk bestaat 20 jaar. En daar hoort een feestje bij! Radio 2 - reporter Katrien Vaes maakt elke vrijdag van de zomervakantie een prachtige fietstocht samen met een Bekende Vlaming en een groep luisteraars. Vrijdag 24 juli start de fietstocht in Herberg De Horne in Vechmaal bij Heers. En jij kan meefietsen! Tussen 9u en 16u is De Horne het start- en aankomstpunt van fietstochten van 20 tot 50 kilometer. Onderweg kan je een bezoek brengen aan het Gallo-Romeins Museum.

 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 21 juli 'Nationale feestdag', zaterdag 15 augustus 'OLV-Hemelvaart' en donderdag 17 september 'Jaarmarkt Tongeren Kermis'.
 • Kunstexpo in Chocoladefabriek toont werk van 15 Belgische kunstenaars
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  De officiële opening is op vrijdag 17 juli, vanaf 19u. De expo is verder elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 18 juli tot en met 9 augustus, van 12u00-20u00. Iedereen is van harte welkom. De deelnemende kunstenaars zijn Nel Aerts, Black Coffee, Julian Cielen, Fia Cielen, Gertie Clark, Sophie D'Ansembourg, Sarah De Vos, Sacha Eckes, Johan Gelper, Kristof Luyckx, Lieven Segers, Stefan Serneels, Nancy Slangen, Niels Vaes, Ruth Van Haren Noman.
 • Tongpop
  Tongpop - klein
  Op 24 en 25 juli 2015 is de Grote Markt weer het decor voor Tongpop! Niet getreurd voor wie geen tickets voor Tomorrowland heeft, Dave Lambert zowel als Christophe vs Seelen zakken rechtstreeks van Boom af naar Tongeren. Ilse Liebens komt achter de draaitafel bij Studio Brussel uit om een feestje te bouwen in Tongeren. Last but not Least Michael Midnight: hij sluit ieder jaar de boiler room af op Pukkelpop...
 • Openbaar onderzoek 'Project MER NO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van maandag 15 juni tot en met dinsdag 14 juli en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (2de verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10).

 • Onderzoek tot milieueffectenrapportage van RUP Ambiorixkazerne en RUP Sportoase II
  plannen
  Op 19 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Ambiorixkazerne beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.

  Op 25 juni 2015 heeft de dienst MER inzake RUP Sportoase II eveneens beslist dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is en de voorgenomen plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op zaterdag 11 juli 'Feest van de Vlaamse Gemeenschap', dinsdag 21 juli 'Nationale feestdag', zaterdag 15 augustus 'OLV-Hemelvaart' en donderdag 17 september 'Jaarmarkt Tongeren Kermis'.
 • Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  Op zaterdag 11 juli 2015 om 19.00 uur kunt u genieten van de muzikale happening in de VELINX. Gelegenheidstentoonstelling 'Tongerse kunstenaars in woord en beeld'.
 • Containerpark uitzonderlijk gesloten om 12u wegens hitte
  containerpark - klein
  Het containerpark is uitzonderlijk gesloten om 12u op vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli wegens de hoge temperaturen.
 • Büfkes Pruuve
  Bufkes Pruuve - klein
  Op zondag 5 juli kan u genieten van de culinaire kwaliteiten van de stad Tongeren op de Grote Markt van 11u tot 21u. Het is dan ook koopzondag. De winkels zijn open van 13u tot 17u.
 • Paardenrennen op zaterdag 4 juli 2015 gaan niet door
  drafrennen
  De paardenrennen op zaterdag 4 juli 2015 op de hippodroom van Tongeren gaan niet door. De organisatie heeft in samenspraak met dierenarts en schepen van Dierenwelzijn Patrick Jans besloten om de geplande paardenrace niet te laten plaatsvinden omwille van de extreem hoge temperaturen.
 • Acties Ambi.pas verlengd
  win je BBQ-budget
  De Ambi.pas is een succes in Tongeren. De vzw Shoppingstad heeft daarom onder andere beslist om de maandelijkse acties en de parkeeractie te verlengen tot minstens eind 2015. Vanaf september krijgt de website www.visittongeren.be ook een nieuwe look.
 • Liesbeth Vanhay wint vakantiebudget
  Liesbeth Vanhay
  De laatste weekwinnaar van de actie 'Win je vakantiebudget met de Ambi.pas' is bekend: mevrouw Liesbeth Vanhay wint dankzij haar bezoek aan de kapperszaak Hairpoint Niki (Maternuswal). In juli staat de actie in het teken van: 'Win een BBQ-budget met de Ambi.pas'.
 • Cultuurzomer 2015: de stadsmuzikanten keren terug naar Tongeren
  Cultuurzomer
  Tongeren heeft alles in huis om een onweerstaanbare en boeiende plek te zijn. Een hele zomer lang nemen we inwoners en bezoekers mee op een boeiende culturele verkenning. Een cultuurzomer om niet te missen.
 • Mobiele speelpleinwerking
  mobiele speelpleinwerking
  Vanaf 7 juli organiseert de jeugddienst mobiele speelpleinwerking voor kinderen van 2,5 tot 16 jaar. Ze kunnen deelnemen aan kringspelen, sporten, knutselactiviteiten,... op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in Vreren, Piringen, Henis, Nieuw-Tongeren en Paspoel.
 • Nieuwe speeltoestellen voor De Motten
  Nieuwe speeltoestellen De Motten
  Op de speeltuin van De Motten werden de afgelopen weken nieuwe speeltuigen geplaatst. Een nieuwe glijbaantoren, een schommelconstructie en zandgravers maken van de speeltuin de ideale plek om de jongste kinderen te laten genieten van een zomer vol spelplezier.
 • Nieuwe dienstregeling De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 juli 2015 past De Lijn Limburg haar aanbod aan. De dienstregeling wordt dan nog beter afgestemd op de schooluren en de situatie op de weg. In Tongeren zijn er wijzigingen op de volgende lijnen: lijn 27, lijn 23a, lijn 61, lijn 62, lijn 74, T1, T2, T3, T9, Belbus 738.
 • Actie Lienemientje: van Küssnacht naar Tongeren
  Lienemientje
  Tussen 31 augustus en 25 september onderneemt Jeannine Mottart voor de zevende keer een voettocht van Küssnacht naar Tongeren. Ze doet dit ten voordele van het Daghospitaal Oncologie van het Tongerse A.Z. Vesalius en het Kinderkankerfonds.
 • Tongeren richt ‘Begeleidingscel Ondernemen’ op
  Begeleidingscel ondernemen
  Tongeren richt een ‘Begeleidingscel Ondernemen’. Hierdoor krijgen potentiële investeerders een uniek aanspreekpunt waardoor zowel kleine middenstandsconcepten als grote investeringsdossiers professioneel en snel behandeld kunnen worden.
 • Gratis compost
  compost
  Ook dit jaar krijgt u als Tongenaar weer gratis compost aangeboden. U kunt uw voorraad vanaf woensdag 1 juli 2015 tijdens de openingsuren afhalen aan de magazijnen bij de technische dienst van de stad (Industrieweg 4).
 • Erfgoedparel krijgt herbestemming als woonproject
  Chocoladefabriek Nerem - klein
  De Chocoladefabriek in Nerem wordt vanaf 2016 een woonproject met 70 woongelegenheden. Ondertussen wordt het monumentale gebouw opengesteld voor tijdelijke evenementen.
 • Tongeren POP(-up)T
  pop-up store
  Het stadsbestuur van Tongeren heeft een nieuwe maatregel klaar om het handelscentrum te ondersteunen. Met het project ‘Tongeren POP(-up)T willen we pop-up stores aantrekken. Het stadsbestuur heeft een project uitgewerkt om eigenaars van handelspanden en jonge startende ondernemers samen te brengen. Het wordt een win-win-situatie: eigenaars krijgen een vrijstelling op de leegstandbelasting als zij een overeenkomst afsluiten met de uitbaters van een pop-up store, weliswaar tegen een kleine vergoeding.

 • De Mulkenhal op Plinius wordt verbouwd en krijgt een aangepaste bestemming
  Mulkenhal
  De voormalige tennishal van Plinius wordt verbouwd en krijgt een aangepaste bestemming. De nv Plinius krijgt de opdracht om de Mulkenhal te verbouwen voor de huisvesting van buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking en jongerencentrum met repetitieruimte. Het dossier wordt op 29 juni 2015 voorgelegd aan de gemeenteraad.
 • Fiësta Europa in Tongeren
  Fiësta Europa - klein
  Van vrijdag 26 tot zondag 28 juni komen marktkramers uit heel Europa naar de Grote Markt in Tongeren. Zij brengen specialiteiten, souvenirs, streekproducten,.... mee uit hun land of regio.
 • Oproep: kandidaten voor het project 'Boeren planten bij boeren 2015'
  boeren_planten_bij_boeren
  Het project 'Boeren planten bij boeren' reikt land- en tuinbouwers de hand om samen met het Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling vzw (LiSRO) de aanleg van het groenplan te realiseren. Voor elk deelnemend bedrijf voorzien we een tussenkomst van 50% of maximaal 2 500 euro in de kosten.
 • Wegenwerken: Legioenenlaan
  werk in uitvoering
  Op vrijdag 26 juni 2015 tussen 6u en 10u vinden er wegwerkzaamheden plaats op de Legioenenlaan. Er wordt hiervoor enkel één rijstrook ingenomen. Tussen 6u en 10u geldt er éénrichtingsverkeer op de Legioenenlaan van de Hasseltsesteenweg naar de Sint-Truidersteenweg. De voertuigen komende van de Sint-Truidersteenweg worden omgeleid via de ringlaan naar de Hasseltsesteenweg.
 • Infosessie 'Dromenvangers'
  Kaat Swartebroeckx - klein
  De 16-jarige Kaat Swartebroeckx maakt dromenvangers voor kinderen die vechten tegen kanker. Wil u meer weten over Kaat en haar werk, schrijf dan snel in voor de infoavond op donderdag 25 juni om 19u30 in de Ambiorixzaal van het Praetorium (Maastrichterstraat 10).
 • Verhalentent en fairtrade op Sjiek Gezinsfestival
  Sjiek gezinsfestival
  De bibliotheek en Fairtrade Tongeren zullen aanwezig zijn op het Sjiek Gezinsfestival in Rutten op zondag 28 juni. De bibliotheek heeft 2 leuke voorstellingen uitgewerkt en bij de stand van Fairtrade kan je een glaasje (h)eerlijke wijn proeven. De kleinsten kunnen deelnemen aan het Fairtrade spel.
 • B-Classic
  Philip_catherine
  Het tiendaagse (26 juni tot en met 5 juli) muziekfestival B-Classic Festival van Vlaanderen haalt vijftig topmuzikanten uit binnen- en buitenland naar Tongeren. Samen zorgen deze toptalenten voor een unieke en creatieve vorm van musiceren.
 • Hernieuw tijdig uw milieuvergunning
  vergunning
  De milieureglementering (VLAREM I) bepaalt dat de aanvraag tot hernieuwing van een milieuvergunning moet gebeuren tussen de achttiende en de twaalfde maand vóór het verstrijken van de lopende vergunning. In dat geval mag de exploitatie voortgezet worden, zelfs ná het verstrijken van de lopende vergunning en dit tot de definitieve beslissing over de aanvraag tot hernieuwing van de vergunning is genomen.

 • Vier dolle dagen in Tongeren
  kraampjesverkoop 2015
  Van 27 tot 30 juni 2015 zijn het weer 4 dolle dagen in Tongeren! Op zondag 28 juni kan u shoppen tijdens de extra koopzondag. De Winkels zijn dan open van 13u tot 17u.
 • Fairtrade@work - Handel nu!
  fairtrade@work
  Marlies Janssen, wooncoördinator van de stad Tongeren is de winnaar van de Fairtade@work wedstrijd. Zij wint een mand met fairtradeproducten ter waarde van 30 euro. Elk personeelslid dat de voorbije week dopjes binnenbracht kwam in aanmerking voor deze prijs.
 • Kroning 2016: "Beelden van geluk"
  Kroningsfeesten
  Deze fotowedstrijd van de Kroningsfeesten 2016 loopt nog tot 28 februari 2016. Deelnemen is gratis. Elke deelnemer mag max. 2 foto's insturen.
 • Zomerse activiteiten in De Piepel
  De piepel - klein
  Op woensdag 24 juni start vanaf 14u de muzikale party 'Zomerswing 2015' in De Piepel. Op dinsdag 16 juni gaan de senioren naar Pairi Daiza. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus.
 • Nieuw cultuurseizoen met vriendenpas
  Vriendenpas De VELINX
  De VELINX is helemaal klaar voor het nieuwe cultuurseizoen. Vanaf juni kunt u hiervoor al nieuwe tickets bestellen. Volledig nieuw is de Vriendenpas, die de formule van abonnementen vervangt. De pas maakt de prijzen een stuk overzichtelijker en transparanter.

 • Uw taxussnoeisel tegen kanker
  taxusinzameling
  Tussen 13 juni en 12 september 2015 kunt u gratis uw taxussnoeisel aanleveren op het containerpark. Uit het snoeisel wordt vervolgens baccatine gehaald, een grondstof die gebruikt wordt voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. De opbrengst van 75 euro per m³ taxus die ingezameld wordt, gaat naar Limburgse projecten rond kankerbestrijding. Verleden jaar werd in Limburg (en de stad Diest) 1.229 m³ taxus ingezameld.
 • Nieuwe souvenirs te koop bij toerisme Tongeren
  souvenir toerisme - klein
  Vorige week opende de stad Tongeren haar nieuw toeristisch infokantoor. De gerenoveerde Gasthuiskapel zal voortaan de uitvalsbasis zijn voor elke bezoeker die onze stad wenst te verkennen. De dienst Toerisme maakte van de gelegenheid gebruik om ook enkele nieuwe gadgets te lanceren.
 • Seniorenfietstocht
  Seniorenfietstocht
  Dinsdag 9 juni om 13u verzamelen we op het sportpark De Motten voor een begeleide seniorenfietstocht van zowat 28 kilometer. Onderweg brengen we een bezoek aan de landcommanderij Alden Biesen (met gids).
 • Hulp aan huis nodig voor het energiezuiniger maken van je woning?
  Stroomtrainers
  Heb je hulp aan huis nodig voor het energiezuiniger maken van je woning? Reserveer dan een gratis huisbezoek van één van onze Stroomtrainers. Deze energiedeskundige overloopt de mogelijke besparingen die jij kan realiseren met eenvoudige tips en slimme keuzes.
 • Oproep: Op zoek naar getuigen van WOII
  Oproep WOII
  Het is 70 jaar geleden dat België geconfronteerd werd met de Tweede Wereldoorlog. Heeft u nog herinneringen over de periode 1940-1945 en/of over de bevrijding en de heropbouw na WOII en wil u graag meewerken aan ons nieuw project? Contacteer ons dan.
 • Dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren
  parkeerbeleid
  Er komen dynamische parkeerverwijsborden in Tongeren. Bezoekers kunnen dan snel en eenvoudig zien welke de dichtstbijzijnde parking is en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. De borden worden eind dit jaar geplaatst.
 • Laatste twee weekwinnaars bekend
  Rita Stulens
  Roselyne Bollen uit Sint-Huibrechts-Hern en Rita Stulens uit Mal wonnen beiden met de Ambi.pas dankzij hun aankopen bij huis Matton (Grote Markt) en ijssalon 't Ijsveldje in Mal. Het levert hen elk 10.000 extra punten of 1.000 euro op.
 • Wandeling muurplanten
  muurplanten
  Op zondag 31 mei 2015 kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling rond muurplanten. De wandeling start om 14 uur op de parking aan de Motten.
 • Eerste beton gestort van ondergrondse parking in de Vermeulenstraat
  storten beton
  Op woensdag 27 mei 2015 werd de eerste beton gestort van een ondergrondse parking en de bouw van een woonproject in de Vermeulenstraat.Op vrijdag 28 februari 2014 ging de bouw van start. De parking werd vanaf 28/02/2014 dan ook gesloten
  Het woonproject werd 'Intra Muros' gedoopt en bestaat uit 16 nieuwe flats. Zo biedt de stad een antwoord op de vraag van vaak jonge gezinnen die in het stadscentrum op zoek zijn naar een kleinere woning. De ondergrondse parking in de Vermeulenstraat zal goed zijn voor zowat 250 plaatsen.

 • Nieuw toeristisch centrum
  toeristisch centrum
  U kan vanaf nu terecht in het nieuwe regionaal bezoekerscentrum van Tongeren. Hier is de dienst Toerisme van de stad gevestigd. De Gasthuiskapel kreeg hiervoor een grondige restauratiebeurt. Het bezoekerscentrum maakt toeristen op een professionele manier wegwijs in de stad en de regio. De Gasthuiskapel is met andere woorden het uithangbord van de regio en het ideale startpunt om de omgeving op een actieve manier te verkennen. De kapelruimte werd gerenoveerd onder supervisie van het architectenbureau Frank Bertels. Voor de binneninrichting werd beroep gedaan op architect Victor Simoni, in samenwerking met het architectenbureau Michel Janssen.
 • sms voor Nepal!
  12-12 Nepal - klein
  Het Consortium 12-12 lanceert op 27 mei 2015 om 12u12 een warme oproep aan alle Belgen om NEPAL te sms'en naar 4666 en zo 1 euro te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving. Want elke euro telt!
 • De Piepel zoekt vrijwilligers
  De Piepel zoekt vrijwilligers
  Het Dienstencentrum De Piepel zoekt vrijwillige lesgevers. Momenteel hebben we dringend nood aan lesgevers Frans en Engels en mensen die goed overweg kunnen met de computer. Bent u met pensioen, handig met de computer of voorzien van een talenknobbel? Dan is dit allicht iets voor u.
 • Kom jij ook bloedgeven?
  Bloedgeven.jpg
  Ook jij kan iemand zijn leven redden. Kom bloedgeven op woensdag 3 juni, donderdag 4 juni, maandag 8 juni of dinsdag 9 juni in Tongeren.
 • Betonnen Stahlhelm van Tongeren naar Bokrijk
  helm
  Eind februari werden 44 Stahlhelmen verdeeld over alle Limburgse gemeentes. De betonnen Stahlhelmen maken deel uit van het provinciaal herdenkingsproject 'Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog'.
 • Lang leve de waslijn
  waslijn
  ‘De Stroomlijners’, een initiatief van de provincie en diverse andere organisaties, geeft u tal van concrete tips voor een lager elektriciteitsverbruik. De zomer staat voor de deur en de goede oude waslijn is een zuinig alternatief voor de droogkast. Als elk Limburgs gezin met droogkast in de lente en de zomer de waslijn gebruikt, wordt 30.000.000 kWh bespaard. Dit komt overeen met het elektriciteitsverbruik van tweederde van de gezinnen in Tongeren.
 • Wordt uw kmo Mobiliteitskampioen?
  Mobiliteitskampioen
  Met de wedstrijd de Mobiliteitskampioen wil LVZ dit jaar een zelfstandige of kmo bekronen die de beste inspanningen levert op het vlak van duurzame of slimme mobiliteit. Heeft u als bedrijf recent (elektrische) fietsen aangekocht, neemt uw bedrijf actief deel aan carpoolen of autodelen?....
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op maandag 25 mei 'Pinkstermaandag' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is open van 9u30 tot 17u00.
 • Tongerse Feesten tijdens Pinksterweekend
  Tongerse feesten
  Op zaterdag 23 en zondag 24 mei 2015 gaat in het stadscentrum de tweede editie van de Tongerse Feesten door. Op de verschillende podia wordt u een breed aanbod aan muziekgenres gebracht door een mix van nationale en lokale artiesten.
 • Memorial Frans Schoubben op zaterdag 23 mei
  Memorial Frans Schoubben
  Zaterdag 23 mei 2015 tekent elke wielerliefhebber uit de regio present voor de jaarlijkse wielerklassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic.
 • Parking stadsarchief tijdelijk niet bereikbaar
  werk in uitvoering
  Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2015 is de parking aan het stadsarchief niet bereikbaar. Tijdens deze twee dagen wordt er een kraan gemonteerd in de Vermeulenstraat voor de verderzetting van de werken aan de nieuwe ondergrondse Q-parking. Deze kraan zal op het stuk tussen de huidige parking langs het stadsarchief en de toegang naar de lokale politie komen te staan.
 • Werken in Kerkhenis, Verhenis en Winhofstraat
  wegwijzer
  Op dinsdag 26 mei 2015 starten er werkzaamheden in Kerkhenis en vervolgens in Verhenis en de Winhofstraat. Er komen nieuwe stoepen in betonstraatstenen en nieuwe borduren. De werken worden uitgevoerd door aannemer Crommen uit Hoeselt.
 • Workshops voor Tongerse handelaars
  workshops Tongerse handelaars
  De stad Tongeren, Syntra-bedrijfsopleidingen en Syntra Vlaanderen organiseren 3 workshops tegen de voordelige prijs van 20 euro (incl. BTW) per workshop. De volgende workshop vindt plaats op dinsdag 2 juni 2015.
 • Gemeenschapswachten helpen bij opsporingsacties
  gemeenschapswachten
  De gemeenschapswachten van de stad Tongeren zullen vanaf nu affiches en vignetten verspreiden bij de opsporingsacties van Child Focus. Ze zijn tijdens hun patrouilles voortdurend aanwezig in het straatbeeld en vormen een belangrijke meerwaarde in de zoektocht naar vermiste kinderen.
 • Oproep: kandidaten voor uitbating horeca toeristisch paviljoen en openlucht zwembad Pliniuspark
  Plinius klein
  NV Plinius zoekt kandidaten voor de uitbating van de horeca in het toeristisch paviljoen en het openlucht zwembad
  op het Pliniuspark te Tongeren. Voor de geïnteresseerden wordt er een informatiesessie met plaats bezoek georganiseerd op vrijdag 19 juni 2015 om 10u00 op de site, Fonteindreef 1 te 3700 Tongeren.
 • Eerste twee weekwinnaars van Ambi.pas zijn gekend
  Christine Van Mulder
  Christine Van Mulder en Denis Noville wonnen met de Ambi.pas dankzij hun aankopen bij parfumerie Steenmans (Grote Markt) en herenboetiek Lui (Maastrichterstraat). Het levert hun elk 10.000 extra punten of 1.000 euro op.
 • SOS-polsbandjes voor een zorgeloze uitstap
  polsbandjes - klein
  De Tongerse gemeenschapswacht deelt de volgende maanden gratis SOS-polsbandjes uit op speelterreinen en tijdens evenementen. Op de polsbandjes noteert u - met een gewone pen - de nodige identificatie- en contactgegevens.
 • Peter en de Wolf in cc De Velinx op vrijdag 22 mei
  Peter en de Wolf - klein
  Vrijdag 22 mei 2015 om 19.00 uur Oxalys/Het Gevolg i.s.m. Klara - Peter en de Wolf (5+)
  'Peter en de Wolf' wordt hertaald door de bedreven toneelschrijver en regisseur Stefan Perceval.
 • Stadsdiensten gesloten op donderdag 14 en vrijdag 15 mei
  praetorium
  Op donderdag 14 mei 'Onze-Heer Hemelvaart' en op vrijdag 15 mei 2015 'brugdag' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is beide dagen open van 9u30 tot 17u00.
 • Avondmarkt op woensdag 13 mei - winkels open tot 20 uur
  Avondmarkt - klein
  Tijdens de avondmarkt op woensdag 13 mei 2015 openen de handelaars van het centrum hun deuren tot 20 uur. De avondmarkt start om 18 uur en duurt tot 22 uur.
 • Conferentieavond Kroningsfeesten 'Beeld van Geluk' op 21 mei
  Kroningsfeesten
  Op donderdag 21 mei 2015 vindt de conferentieavond 'Beeld van Geluk' plaats in zaal Concordia en is gratis toegankelijk. Marc Desmet komt naar Tongeren.
 • Viviane Vanloffeld wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Viviane Vanloffeld-klein
  Viviane Vanloffeld (57) uit Nerem is de laatste weekwinnaar van de actie 'Vijgen na Pasen'. Het levert haar 10.000 extra punten of 1.000 euro op. Viviane wint dankzij haar aankopen bij Grand Café de Casque (Grote Markt).
 • Steun slachtoffers van de aardbeving in Nepal
  Nepal - klein
  Op zaterdag 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7.8 op de schaal van Richter. Het stadsbestuur van Tongeren roept op tot solidariteit voor alle slachtoffers en hulpverleners.
 • Handelaars verwennen alle moeders op zaterdag 9 mei
  bloemen moederdag
  Zaterdag 9 mei 2015 van 10.00 uur tot 18.00 uur verwennen de handelaars van de Maastrichterstraat hun klanten op het Hospitaalplein. Er is ook een stand met kindergrime aanwezig.
 • Military 2015 - van 8 tot 10 mei
  Military
  De Military van Tongeren is het sportieve topevenement van het jaar voor vele paardenliefhebbers. De Fifty-One-Club Tongeren organiseert de Military in het weekend van 8 mei 2015 voor de 30ste keer op de Galgenberg.
 • Verteluurtje in de bib op zaterdag
  verteluurtje in de bib - klein
  De bibliotheek is gestart met tweewekelijkse verteluurtjes op zaterdag. Noteer alvast de volgende data in uw agenda: 9 en 23 mei, 6 en 20 juni 2015 - telkens van 10.00 tot 10.45 uur.
 • Versterk uw veerkracht: filmnamiddag voor 55-plussers
  gezonde gemeente
  Op vrijdag 8 mei 2015 om 13.30 uur organiseren de stad Tongeren en het dienstencentrum De Piepel een boeiende filmnamiddag ('The Best Exotic Marigold Hotel') met aansluitend een praatcafé met de medewerkers van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg.
 • Fietstunnel onder Bilzersteenweg
  Fietstunnel onder Bilzersteenweg - klein
  Er komt een fietstunnel onder de Bilzersteenweg. Deze wordt gelijktijdig met de herinrichting van de Nieuwe Steenweg aangelegd. Een fietstunnel biedt veel voordelen. Fietsers kunnen op de meest veilige manier de Bilzersteenweg dwarsen.

 • Verdien punten met overschot bordeaux huisvuilzakken
  tegoedzakken.jpg
  Heeft u nog huisvuilzakken over? We ruilen uw overschot van 1 volledige grote rol of 2 volledige kleine rollen om voor punten in uw e-portemonnee van 7 tot en met 13 mei en van 8 tot en met 12 juni 2015, tijdens de kantooruren in het AC Praetorium.
 • Met Belgerinkel naar de Winkel: elke dag winnen
  Met Belgerinkel naar de Winkel
  Nog tot 30 mei 2015 doet heel Tongeren mee met de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. U toch ook? Door uw deelname maakt u elke dag kans op diverse cadeaus, met als hoofdprijs de prachtige Belgerinkelfiets.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op vrijdag 1 mei 2015 'Dag van de Arbeid' zijn alle stadsdiensten gesloten (Praetorium, bibliotheek en containerpark). De dienst toerisme is open van 9u30 tot 17u00.
 • Evermarusfeesten op 1 mei
  Evermarus foto 3
  Elk jaar op 1 mei wordt in Rutten het in ons land enige nog bewaarde mysteriespel ter ere van de heilige Evermarus opgevoerd. Die dag zakken duizenden bedevaarders en toeristen naar Rutten af. Alle deelnemers aan het spel zijn inwoners van Rutten of afkomstig uit Rutten.
 • Wandeldriedaagse Haspengouw
  Wandeldriedaagse Haspengouw
  Lekker lang wandelen in Tongeren op 1,2 en 3 mei 2015. Bij de lancering van de lange afstandswandeling 'Streek-GR Haspengouw' organiseert het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren dit wandelweekend in Tongeren.
 • Ciao Tongeren: zondag 3 mei
  Ciao Tongeren
  Op zondag 3 mei 2015 organiseert de stad Tongeren voor de vijfde maal de Italiaanse dag ‘Ciao Tongeren’. De winkels zijn dan open van 13u00 tot 17u00. Het succes van de voorgaande edities indachtig, mogen we nu alvast uitkijken naar een stralende lentedag. Een enthousiaste en gepassioneerde bende Italiaanse standhouders, een arsenaal aan Italiaanse topproducten en sfeervolle muziek zorgen voor een onvergetelijke ambiance.
 • Infohut en vlonder in natuurgebied de Kevie
  Infohut en vlonder in Kevie - klein
  Er wordt in de Kevie een vlonder aangelegd op de Jeker met hiernaast een infohut. Er wordt een meetpunt uitgebouwd om de waterkwaliteit permanent op te volgen. Ook scholen kunnen hier terecht voor wateronderzoek.
 • Sigrid Simons wint 1.000 euro met Ambi.pas
  Sigrid Simons
  Sigrid Simons (37) uit Mal wint 1.000 euro dankzij het gebruik van haar Ambi.pas bij lingeriezaak Silhouette (Maastrichterstraat). De voorbije twee weken wonnen ook Ludy Lux (62) uit Vreren en Brigitte Pirard (55) uit Piringen elk 1.000 euro.
 • Sporteldag
  seniorensportdag klein.jpg
  Vrijdag 24 april 2015 organiseert de sportdienst haar jaarlijkse sporteldag. Alle Tongerse senioren (50+) kunnen die dag genieten van een heerlijk sportief menu. Inschrijven kan via de sportdienst, prijs: 8 euro.
 • Laat u testen op dikkedarmkanker
  dikkedarmkanker
  Het centrum voor kankeropsporing en de Vlaamse overheid organiseren tweejaarlijkse bevolkingsonderzoeken om dikkedarmkanker in een vroeg stadium op te sporen. Hoe vroeger dikkedarmkanker behandelt wordt, hoe groter de kans op genezing.
 • 60-plus? Laat weten wat u wil!
  logo seniorenraad
  De seniorenvereniging en het dienstencentrum De Piepel willen graag weten wat de senioren interesseert. Daarom organiseren ze een kleine bevraging.
 • Schrijf nu in voor de Kroning 2016
  Kroningsfeesten
  Wil je ook deelnemen aan de Kroningsfeesten van 2016? Schrijf je dan nu al in. De besturen van de groepen zijn al druk in de weer met het samenstellen van de processiegroepen.
 • Elke woensdag buurtsport
  buurtsport - klein
  Vanaf 22 april 2015 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. dit jaar wordt ook in het sportpark De Motten 'Buurtsport' georganiseerd. Elke woensdag -tot het einde van het schooljaar- staat de sportdienst op die buurtpleinen klaar met telkens andere materialen om jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar een sportieve namiddag te bezorgen.
 • Ruimte voor tien nieuwe bedrijven op Prinsenpark
  Prinsenpark
  Projectontwikkelaar Futurn start met de derde fase van de bouw van het nieuwe bedrijvenpark 'Prinsen', gelegen op het industrieterrein Overhaem. Hier zal ruimte gecreëerd worden voor een tiental nieuwe bedrijven. Dit project biedt een antwoord op de vraag naar kleinere bedrijfsruimtes voor Limburgse kmo's. De werken gaan dit voorjaar van start.
 • Politiezone Tongeren-Herstappe verkoopt 2 voertuigen
  politie logo
  De politiezone Tongeren-Herstappe verkoopt 2 voertuigen: een Ford Transit Signa en een Renault Megane Scenic. Een bod uitbrengen kan tot 26 mei 2015.
 • Fleur uw huisgevel op
  straatgeveltuinen
  Wil jij ook kleur en een aangenaam levendig straatbeeld? Kom dan zeker naar de gratis workshop 'Straatgeveltuintjes' die plaatsvindt op woensdag 22 april van 17 uur tot 19 uur in het Praetorium.
 • Uitbreiding Tongeren-Oost
  Uitbreiding Tongeren-Oost
  De uitbreiding van de industriezone Tongeren-Oost met 50 hectaren werd weerhouden als SALK-project voor Limburg. Het AGB van de Stad Tongeren zal samen met LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, instaan voor de realisatie van deze uitbreiding. Hiervoor wordt er een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen gesloten.
 • Nicole Vanderbeuken wint 1.000 euro
  Nicole Vanderbeuken
  Nicole Vanderbeuken (64) uit Tongeren is dankzij het gebruik van de Ambi.pas de eerste weekwinnaar van de actie 'Vijgen na Pasen'. Het levert haar 10.000 extra punten of 1.000 euro op. Nicole wint dankzij haar aankopen bij kledingzaak Gerry Weber (Maastrichterstraat).
 • Ondernemersclub Tongeren bezoekt Evapco
  OCT bezoekt Evapco
  Evapco Europe was op 19 maart de ontmoetingsplaats van Ondernemersclub Tongeren. Evapco maakt koeltorens voor ovens, machines en hele gebouwen. Met een sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling, hoogstaande en milieuvriendelijke technologie is Evapco uitgegroeid tot een wereldleider op het vlak van verdampingsproducten voor industriële koeling, proceskoeling en airconditioning.
 • Openbaar onderzoek 'Project MER ZO- Omleidingsweg Tongeren'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van 7 april tot en met 6 mei 2015 en ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening & Huisvesting (2de verdieping Praetorium). Het dossier kan geraadpleegd worden via de website van de dienst MER.
 • Begeleiderspas
  begeleiderspas
  Als u een handicap heeft, kunt u bij de provincie Limburg een begeleiderspas aanvragen. Uw begeleider mag dan gratis mee als u deelneemt aan bepaalde activiteiten in Limburg (zoals concerten, sportwedstrijden, theatervoorstellingen en tentoonstellingen). Tal van organisaties aanvaarden de begeleiderspas intussen.
 • Veilige overwegen
  Veiligheid aan overwegen
  Op 7 februari 2015 organiseerde Infrabel een bewustmakingsactie in de winkelstraten van vijf grote steden in België. Met een mobiele slagboom en de boodschap “Je leven is het wachten waard” probeerden wij voorbijgangers bewust te maken van het belang om de signalisatie aan overwegen te respecteren. In 2014 vielen er immers 11 doden op onze Belgische overwegen, voornamelijk mensen die het belsignaal, de lichten of de slagbomen niet respecteerden.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op maandag 6 april 2015, paasmaandag, zijn alle stadsdiensten gesloten. Uitgezonderd de dienst toerisme, deze is geopend van 9u30 tot 17u00.
 • Nieuwe speeltuin De Motten wordt vernieuwd
  speeltuin De Motten
  De speeltuin De Motten wordt vernieuwd. Er komt onder meer een nieuwe glijbaantoren. Tegen de zomervakantie zou de speeltuin kaar moeten zijn. De stad heeft voor deze vernieuwing een budget van 100.000 euro voorzien.
 • Vereniging gestrikt voor de wereld?
  Laat je strikken - klein
  Laat je strikken voor de wereld is een gemakkelijke (kant-en-klare) en toffe manier om de leden van uw vereniging te sensibiliseren en te informeren rond een meer duurzame manier van leven. De eerste 5 inschrijvers kunnen gratis een workshop aanvragen.
 • Mia Neyens wint als laatste een gouden paasei
  Mia Neyens (Tongeren-vandaag)
  In maart staat de ambi.pasactie in het teken van Pasen. Elke week kunnen ambi.pasgebruikers het 'gouden paasei' winnen. Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • 20 jaar fietsparadijs Limburg, ook Tongeren viert mee!
  Ondertekening Kwaliteitscharter
  Het knooppuntfietsen – en dus ook het Fietsparadijs Limburg – bestaan 20 jaar. Tijdens de viering hiervan ondertekende de stad Tongeren samen met de overige Limburgse gemeenten het kwaliteitscharter toeristisch fietsroutenetwerk Limburg. Met de ondertekening van het charter gaat de stad Tongeren akkoord om in de toekomst te blijven investeren in haar fietsroutenetwerk.
 • Elke Debusschere wint als derde een gouden paasei
  Elke Debusschere
  Elke Debusschere (30) uit Rutten is de derde weekwinnaar van maart. Zij wint een gouden paasei dankzij haar aankopen bij Jeansstation (Maastrichterstraat).Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • Hoogdagen voor het drafrennen in Tongeren
  drafrennen
  Maandag 6 april, hoedendag 'Ascot aan de Jeker' en zaterdag 11 april 'Premium Koersen' zijn hoogdagen voor het drafrennen in Tongeren.
 • Infoavond borstkanker
  AZ Vesalius
  Donderdag 26 maart om 20u vindt in cc de VELINX een gratis infoavond over borstkanker plaats. Iedereen is welkom, ook zorgverleners. Vanaf 19 uur is er een beurs met stands van diverse zorg- en vrijwilligersorganisaties (Huis Erika Thijs, pruikenmakers, vullingen voor bh's, enzovoort).
 • Gratis boek voor startende kleuters
  de eerste schooldag van Milan
  Mag je peuter voor het eerst naar school na de paasvakantie? Kom dan naar het verteluur in de bibliotheek van Tongeren. Het eerste verteluur gaat door op 28 maart 2015 van 10u tot 11u.
 • Dansfeest in cc de VELINX op 2 april
  Dansfeest
  Onder de noemer Bar Sanseveria en Bar Americana brengt een swingend dansorkest zowel Nederlandstalig repertoire als de mooiste liedjes uit de Amerikaanse hitparade van de jaren '50 en '60. Het feest wordt afgesloten met de meest swingende plaatjes van DJ Johnny van Tooren.
 • Freek de Jonge in de VELINX
  Freek de Jonge
  Donderdag 19 maart 2015 om 20.30 uur
  'Als Je Me Nu Nog Niet Kent' is de nieuwste show van de Nederlandse topcabaretier. Afgaande op de vele lovende recensies behoort deze nieuwe show tot het allerbeste dat Freek ooit gemaakt heeft. Niet te missen dus!
 • Infomarkt: Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Centrum’ en Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan.
  plannen
  Op donderdag 19 maart organiseert de stad Tongeren, samen met de Provincie Limburg een infomarkt in de foyer van het administratief centrum Praetorium. Van 16 tot 20 uur krijgen geïnteresseerden meer uitleg over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Centrum’ en het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Deskundigen staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
 • Gezocht: Tongerse kunstenaars en muzikaal talent
  zangers of zangeressen
  Op 11 juli 2015, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap organiseert de cultuurraad in de galerij van de VELINX een ééndaagse tentoonstelling 'Tongerse kunst in woord een beeld' en een muzikale happening. Wil u graag deelnemen? Neem dan contact op met de cultuurraad.
 • Reuze ontbijtpicknick
  inzamelactie recupel
  We gaan er voor! Wil u dat we deze zomer in Tongeren met z'n allen naar een gratis reuze ontbijtpicknick gaan? Breng dan van 20 tot 28 maart uw afgedankte elektro-apparaten naar één van de vele inzamelpunten.
 • Voorleesouders gezocht
  de eerste schooldag van Milan
  Voor 'De eerste schooldag van Milan' en met het oog op vaste verteluurtjes, zijn we op zoek naar enthousiaste voorleesouders. De bibliotheek zorgt voor de nodige begeleiding en last voor geïnteresseerde vrijwilligers een voorleesworkshop in op vrijdag 27 maart om 17 uur.
 • Doe het licht maar uit op 28 maart
  Earth hour
  Doe zaterdag 28 maart van 20u30 tot 21u30 - samen met uw stad - het licht uit! Zo maakt u er een gezellige en sfeervolle avond van. Tegelijk neemt u actief deel aan Earth Hour.
 • Jean-Louis Krawinckel wint als tweede een 'gouden paasei'
  Jean-Louis Krawinckel
  Jean-Louis Krawinckel (57) uit Tongeren wint als tweede een 'gouden paasei' dankzij zijn aankopen bij Ben's Café (Grote Markt). Dit paasei is 1000 euro waard, oftewel 10.000 ambi.punten.
 • 95.147 bezoekers voor Vikingen!
  Vikingen! - klein.jpg
  De tijdelijke tentoonstelling 'Vikingen' was een groot succes. Zo'n 135.000 bezoekers zakten de voorbije maanden af naar Tongeren om kennis te maken met de fascinerende leefwereld van de Vikingen. Van 18 oktober 2014 tot 15 maart 2015 palmden ze niet enkel het museum maar ook de hele stad in.
 • Herdenkingsproject provincie Limburg WOI
  helm
  Tongeren is één van de Limburgse gemeenten die meedoet aan een participatief project van de Provincie Limburg dat kadert in de herdenking van WOI. Op dinsdag 17 maart om 15u zal de kunstenaar aan de helm, aan de Velinx, meer uitleg verschaffen.
 • Openbaar onderzoek PRUP ' Afbakening kleinstedelijk gebied Tongeren met inbegrip van de herbestemming van agrarisch gebied'
  plannen
  Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Huisvesting van maandag 9 maart tot en met donderdag 7 mei 2015. Op donderdag 19 maart 2015 vindt er tussen 16u en 20u een infomarkt plaats in het Administratief Centrum.


 • Diensten telefonisch niet bereikbaar op dinsdag 10 maart vanaf 12u30
  praetorium
  Wegens omschakeling naar een nieuw systeem zijn alle gemeentelijke diensten, scholen, Kinderparadijs, cc de VELINX, de bibliotheek, politie en brandweer telefonisch niet bereikbaar op dinsdag 10 maart vanaf 12u30. De interventie zal 4 à 6 uur duren.
 • Voorstelling nieuwe website 'Het geheugen van Tongeren'
  Geheugen van Tongeren - klein
  Op maandag 16 maart 2015 wordt de nieuwe website www.geheugenvantongeren.be gepresenteerd in het cc de VELINX om 19u30. De toegang is gratis. Deze website bundelt tal van informatie over het verleden van Tongeren.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  VDS_3148
  Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 maart kunt u in de dorpsrestaurants opnieuw genieten van een menu die volledig samengesteld is met fairtradeproducten. Er is bovendien een leuke quiz, waarbij u een mooie geschenkmand met streekproducten kunt winnen.
 • 244 - Help Een Hond actie: fotoshoot met uw huisdier
  Fotoshoot huisdier - klein
  Nog tot minstens eind maart 2015 loopt de actie fotoschoot met uw huisdier: voor 20 euro kan men op de foto met zijn of haar huisdier voor het goede doel. Deze actie eindigt uiteindelijk in een foto-expo die aantoont hoezeer mensen gehecht zijn aan hun huisdier.
 • Openbaar onderzoek RUP 'Centrum'
  plannen
  Het openbaar onderzoek loopt van 4 maart tot en met 2 mei 2015. Wie meer uitleg over de plannen wil, kan terecht in het Praetorium op donderdag 19 maart van 16u-20u.
 • Marina Loyens wint het 'Carnavalesk' budget van 1.111 euro met ambi.pas
  marina loyens
  Marina Loyens uit Vlijtingen wint als vierde een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 1.111 euro aan punten op de ambi.pas dankzij haar aankopen bij Dany Blue, Maastricherstraat 84.
 • Betaling GFT-stickers
  bancontact
  Op donderdag 26 februari 2015 startte de bedeling van huisvuilzakken en de verkoop van GFT-stickers in Julianus. Bewoners die de stickers al kochten melden ons dat er op de rekeningafschriften niet stad Tongeren vermeld wordt als begunstigde maar een handelszaak uit Wambeek.
 • Bouw van toeristisch paviljoen en openluchtzwembad in het Pliniuspark gestart
  zwembad (klein)
  Eind december gunde de raad van bestuur van NV Plinius de bouw van het toeristisch paviljoen en van het openluchtzwembad aan de Tijdelijke Handelsvennootschap Cordeel-Kumpen. De bouwvergunning werd in september door de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar afgeleverd.
 • Theater - De groote oorlog in schouwburg Casino
  De soldaat-facteur (klein)
  De Soldaat-facteur en Rachel in schouwburg Casino op vrijdag 6 maart om 20.30 uur. In 'De Soldaat-facteur en Rachel' vertellen twee personages - los van elkaar - hun verhaal na de oorlog.
 • Dans - AH/HA in cc de VELINX
  AH-HA (klein)
  Op woensdag 4 maart om 20.30 uur brengt Lisbeth Gruwez met 'AH/HA' haar eerste groepschoreografie in het cc de VELINX. Na de kracht van het woord volgt bij Lisbeth Gruwez de roes van de lach.
 • Bedeeldagen tegoedzakken
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Van donderdag 26 februari 2015 tot en met zaterdag 7 maart 2015 opent de stad Tongeren een afhaalpunt in Julianus Shopping, Via Julianus 18. Elke Tongenaar kan tijdens deze periode zijn tegoedzakken komen afhalen en zijn GFT-sticker kopen.
 • Ginette Barée wint 1011 euro met ambi.pas
  Ginette Barée - klein
  Ginette Barée (54) uit Lauw wint als derde een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 1011 euro aan punten op haar ambi.pas dankzij haar aankopen bij kleding Vossen (T-Forum).
 • Oproep Beauty & Style
  Beauty Style - klein
  Oproep aan alle kapsters, nagelstylistes, schoonheidscentra,...
  Op zondag 12 april organiseert de stad Tongeren, tijdens de koopzondag een Beauty & Style namiddag, dan kunnen alle vrouwen zich in de binnenstad laten verwennen.
 • Megalomaan - William Boeva in cc de VELINX
  Tom Bertels - klein
  zaterdag 28 februari 2015 om 20.30 uur
  Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen komt hij naar de VELINX!
 • Evenement 'Keunsem Vrugger'
  Keunsem vrugger - klein
  Het College van Burgemeester en Schepenen en de Heemkundige Kring Keunsem Vrugger nodigen u uit op het evenement 'Keunsem Vrugger' op zondag 1 maart 2015 vanaf 14u in de parochiezaal van Koninksem, Kerkstraat.
 • Kom jij ook bloedgeven?
  Bloedgeven.jpg
  Ook jij kan iemand zijn leven redden. Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en in goede gezondheid, aarzel dan niet om bloedgever te worden!
 • Investeren in verkeersveiligheid: veilige fietsoversteekplaats in Overrepen
  Veilige oversteekplaats in Overrepen - klein
  Het kruispunt van de Hasseltsesteenweg, Lerestraat en Sint-Laurensstraat in Overrepen wordt dit jaar heringericht. De werkzaamheden starten na het bouwverlof.
 • Elke Hubrechts wint 911 euro
  Elke Hubrechts
  Elke Hubrechts (33) uit Lauw wint als tweede een 'Carnavalesk' budget. Zij wint 911 euro aan punten op haar ambi.pas dankzij haar aankopen bij Brasserie Intermezzo.
 • Kopen in Tongeren = gratis parkeren
  ambi.pas - klein.jpg
  Goed nieuws voor ambi.pasgebruikers,vanaf vandaag (16 februari 2015) krijgen de gebruikers van de Tongerse pas bij elke aankoop een gratis parkeerticket voor één uur. De tickets zijn cumuleerbaar, een hele dag gratis ondergronds parkeren kan dus voortaan.
 • UiTdatabank: Wie invoert haalt er veel UiT
  UiT databank
  Surf naar www.UiTdatabank.be en maak je activiteit gratis bekend. Op 5 minuten is je activiteit ingevoerd en wordt ze automatisch gepubliceerd op tal van communicatiekanalen.
 • Infosessie: 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De stad Tongeren doet mee aan de nieuwe campagne rond energiebesparing 'De Stroomlijners' die de Provincie Limburg organiseert. Interesse? Kom dan zeker naar de infosessie op woensdag 25 februari 2015 om 19u30 in het AC Praetorium.
 • Voorstelling DNA-onderzoek Tongenaren
  DNA-onderzoek
  Einde 2012 werden van tientallen Tongenaren en van mensen afkomstig uit Tongeren DNA-stalen genomen. De resultaten van dit onderzoek worden 24 februari 2015 gepresenteerd door het team van dr. Larmuseau in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum. • Tongeren en Sint-Truiden promoten samen Haspengouw
  Tongeren en Sint-Truiden - klein
  Toerisme Tongeren (oudste stad van België) en toerisme Sint-Truiden (grootste monumentenstad van Limburg) promoten samen Haspengouw. Het doel is beide steden op de Euregionale toeristische kaart plaatsen als dé ideale bestemming voor een kort meerdaags verblijf.
 • Tongeren wint FairtradeLimburg-toffee
  Uitreiking - klein
  De fairtrade trekkersgroep van de stad Tongeren heeft de FairtradeLimburg-toffee in de categorie fairtradegemeente, trekkersgroepen gewonnen. De uitreiking vond afgelopen maandag plaats in de Hotelschool van Hasselt.
 • 20 jaar Laïs
  LAìS -  klein
  zaterdag 14 februari 2015 om 20.30 uur in CC de VELINX
  Laïs bestaat twintig jaar! Jorunn, Nathalie en Annelies brengen een overzicht van hun beste songs.


 • Nieuw: budgetspel vanaf nu uit te lenen in het Sociaal huis De Semper
  Budgetspel-klein
  Scholen en welzijnsorganisaties willen jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op zelfstandig leven. Het budgetspel richt zich op leerlingen uit het 5de, 6de en 7de jaar secundair onderwijs en kan gratis uitgeleend worden bij het Sociaal huis De Semper alsook bij de opvoedingswinkel.
 • Lieve Gielen wint carnavalesk budget
  Lieve Gielen
  De eerste weekwinnaar van een 'Carnavalesk' budget is bekend. Mevrouw Lieve Gielen (52) uit Tongeren wint een bedrag van 811 euro dankzij haar aankopen bij Maroquinerie CD (Maastrichterstraat).
 • Jeff’s Bloemen en Plantenshop wint etalagewedstrijd ‘Vikingen’
  Winnaar Vikingen etalagewedstrijd - klein
  De winnaar van de etalagewedstrijd is bekend. De stad organiseerde deze wedstrijd naar aanleiding van het Vikingfestival dat plaatsvond van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari 2015. De etalages van de deelnemende handelaars werden versierd met diverse elementen van de Vikingen.
 • Galaconcert - Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht
  Galaconcert - klein
  Op donderdag 12 februari 2015 om 20u kun je in de VELINX genieten van het Galaconcert van de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht onder leiding van Kapitein Kapelmeester Matty Cilissen. De muziekkapel krijgt het gezelschap van jong talent, de dwarsfluitiste Loes Leemans en het Pentagoon Jazzcombo.
 • Nieuwe actie ambi.pas: win carnavaleske bedragen
  Carnaval - klein
  De ambi.pasactie voor februari staat in het teken van carnaval. Elke week kunnen ambi.pasgebruikers knotsgekke bedragen winnen, de ene keer 999 euro, een andere keer 1111 euro. Nieuw bij deze actie is dat de winnaar het bedrag uitbetaald krijgt in ambi-punten.
 • Attends, attends, attends,... in de VELINX
  Attends attends attends - klein
  Zaterdag 7 februari om 20.30 uur
  Jan Fabre laat zich graag inspireren door zijn 'krijgers van de schoonheid'. Dit vertaalde zich in een reeks soloprojecten, zowel danssolo's als theatermonologen. Deze solovoorstellingen zijn in de eerste plaats bedoeld als een ode aan de performer.
 • Sofie Daerden wint soldenbudget
  Sofie Daerden - klein
  Sofie Daerden (23) uit Rijkhoven is de vierde weekwinnaar van de actie 'Win uw soldenbudget met de ambi.pas'. Zij wint een bedrag van 750 euro.
 • Happy Eco Baby blijft in Tongeren
  Happy Eco-baby- klein
  In 2014 werd de wedstrijd 'Win je winkel' uitgeschreven. Vicky Jossa kwam met het meest originele idee. Met haar Happy Eco Baby, een speciaalzaak in ecologische babyproducten, wist ze een nieuw publiek aan te spreken. • Erosiewerken in Sluizen
  erosiewerken Sluizen-klein.jpg
  In de Diepenstraat in Sluizen worden 2 waterbufferende drempels geplaatst. Deze drempels moeten het water (en de modder) dat tijdens hevige regenbuien van de akkers via de Diepenstraat naar de Millerweg stroomt opvangen.
 • Busrit in Tongeren kost vanaf februari 1 euro
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 februari 2015 kost een tienrittenkaart van De Lijn voor verplaatsingen binnen Tongeren 10 euro. U betaalt dus 1 euro per rit. Het stadsbestuur past het verschil bij.
 • Zwerfvuilactie 'Straat.net' 2015
  Zwerfvuil in de vuilbak
  De intercommunale Limburg.net organiseert in samenwerking met OVAM en de stad Tongeren van 20-22 maart 2015 weer de grote zwerfvuilopruimactie Straat.net. Scholen, sport-, jeugd-, buurt- en andere verenigingen worden uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken.
 • Door het venster van den tram - de VELINX
  Door het venster van den tram - klein
  Een schone ode aan Wannes Van de Velde door Lucas Van den Eynde en Tiny Bertels op vrijdag 30 januari 2015 om 20.30 uur in het CC de VELINX.
 • Belettering van de bibliotheek
  bibliotheek - klein
  Aan de voorzijde van de bibliotheek (Albertwal) werd een grote belettering aangebracht zodat voor iedereen duidelijk is dat niet enkel het cultureel centrum maar ook de bibliotheek gevestigd zijn in de VELINX.
 • Michèle Dochez wint als derde een soldenbudget van 750 euro
  Michèle Dochez
  Michèle Dochez (40) is de derde weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget'. Zij won dankzij haar aankopen bij Grand Café de Casque (Grote Markt) en mocht een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Tongers 'Hotel Caelus VII' valt in de prijzen
  Caëlus 2
  Deze maand maakte Tripadvisor, de wereldwijde reiswebsite, zijn winnaars binnen de diverse categorieën bekend. De broers Laurent & Corné Meertens, die Boutique Hotel Caelus VII 3 jaar geleden opstartten, naast hun Brasserie Bazilik in Tongeren vielen dit jaar in maar liefst 3 categorieën in de prijzen.
 • Nieuwe bomen voor Sint-Antoniusveld
  Bomen Sint-Antoniusveld - klein
  Midden deze week worden er nieuwe bomen geplant in de woonwijk Sint-Antoniusveld (Armand Meesenlaan en Jules Frèrelaan). Onlangs werden de hoogstambomen geveld om plaats te maken voor een kleinere boomsoort.
 • De Frivole Framboos – Delicatissimo
  De frivole framboos - klein
  Op donderdag 5 februari 2015 om 20.30 uur is 'De Frivole Framboos' terug in het CC de VELINX met een nieuwe Nederlandstalige voorstelling. Vorig seizoen waren ze voor het eerst te zien in de VELINX, een passage die beloond werd met een staande ovatie.
 • Drie nieuwe combi's voor politie
  combi's politie - klein
  Sinds vrijdag 23 januari 2015 heeft de politiezone Tongeren – Herstappe drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Het betreft hier drie voertuigen van het type Volkswagen Transporter Combi-kort.
 • Dienst Burgerzaken uitzonderlijk gesloten van 13u tot 14u op maandag 26 januari 2015
  praetorium
  De dienst Burgerzaken is op maandag 26 januari uitzonderlijk gesloten van 13u tot 14u wegens opleiding.
 • Wat moet u weten over het afval in 2015
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Limburg.net staat in voor het afvalbeheer in onze stad. Van donderdag 26 februari tot en met zaterdag 7 maart 2015 opent de stad Tongeren een afhaalpunt in Julianus Shopping, Via Julianus 18. Elke Tongenaar kan tijdens deze periode zijn tegoedzakken komen afhalen en zijn GFT-sticker kopen.
 • Nieuwe toestellen voor skatepark De Motten
  skatetoestellen
  Skaters en boarders kunnen in het skatepark van De Motten hun hart weer ophalen. Er werden zeven nieuwe toestellen geplaatst.
 • An Noelmans wint als tweede een soldenbudget van 750 euro
  An Noelmans
  An Noelmans (35) is de tweede weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget'. Zij won dankzij haar aankopen bij speelgoedhandel Intertoys (Maaastrichterstraat) en mocht een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Herinrichting Nieuwe Steenweg
  Nieuwe Steenweg
  De Nieuwe Steenweg wordt heringericht. Er komen vrijliggende fietspaden, nieuwe riolering en een rijweg in asfalt. Vorige week werden de plannen voorgelegd aan de buurtbewoners.
 • Waterlek in Henis en Riksingen is opgelost
  watergroep
  De watergroep meldt dat de waterproblemen in Henis en Riksingen opgelost zijn. Wie nog hinder ondervindt, neemt best contact op met De Watergroep. Het betreft dan vermoedelijk een probleem met de huisaansluiting. Doordat iedereen nu water gebruikt, kan de waterdruk nog enige tijd niet optimaal zijn.
 • Nico Schoefs wint soldenbudget
  Nico Schoefs
  De eerste weekwinnaar van de actie 'Win met je Ambi.pas een soldenbudget' is gekend. Nico Schoefs (45) uit Tongeren mocht bij Herenmode Hauben (Viséweg in Mal) een pakket t.w.v. 750 euro aan Tongerse aankoopcheques in ontvangst nemen.
 • Zet je woning op energiedieet
  duwolim-lening (klein)
  Investeren in isolatie, nieuwe ramen of een zuinige verwarming brengt snel extra budget op. Heb je niet de reserves voor dakisolatie, beglazing of een verwarmingsketel? Met de Duwolim-lening kan het wel.Je leent aan een rentevoet van 2 %. Sommige mensen lenen zelfs aan 0%. Zonder verborgen kosten. En mét gratis deskundig advies. Voor alle Limburgse eigenaars.
 • Elektrische fietsen voor stadspersoneel
  fietsen - klein
  De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen aangekocht. De fietsen zijn uitgerust met een dubbele draagtas en voorzien van het logo van de stad Tongeren. Het stadspersoneel kan deze fietsen gebruiken voor iets verdere dienstverplaatsingen.
 • Win 750 euro met de Ambi.pas
  Ambi.pas - klein
  Wie in de maand januari in Tongeren winkelt met zijn ambi.pas maakt kans op een extra aankoopcheque ter waarde van 750 euro. Wekelijks wordt op maandag één winnaar geloot.
 • Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen - Gratis bouwadvies aan huis
  EHBDB - klein
  Gaat u bouwen, verbouwen, renoveren of uw woning verbeteren? Wil u uw woon- en leefcomfort verhogen en tegelijk uw portemonnee sparen? Dan heeft Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen de oplossing. U krijgt gratis, objectief en onafhankelijk advies van een bouwspecialist die -bij renovatie- zelfs aan huis komt.
 • Tongerse wijk Offelken piloot voor collectieve renovatie
  Limburg renoveert
  De wijk Offelken is geselecteerd voor het pilootproject 'Collectieve Renovatie' en is hiermee één van de vijf pilootprojecten van de Provincie Limburg. Het project heeft als doel gezamenlijk energiebesparende renovaties uit te voeren.
 • Tegoedzakken en GFT-sticker 2015
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Van 26 februari tot en met 7 maart 2015 kunt u uw tegoedzakken (voor het jaar 2015) voor restafval afhalen. U kunt die dagen ook de GFT-sticker voor 2015 kopen. Deze sticker moet uiterlijk op 7 april 2015 op het deksel van de GFT-container gekleefd zijn.
 • Limburg zoekt Stroomtrainers voor 'De Stroomlijners'
  De Stroomlijners (klein)
  De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Vind je energiebesparing belangrijk en wil je meehelpen om anderen daarvan te overtuigen? Dan is dit zeker wat voor jou!
 • Doe jij het al zonder pesticiden?
  zonder is gezonder - klein
  Vanaf 1 januari 2015 geldt er een verbod op het gebruik van pesticiden. Zij vormen immers een bedreiging voor het milieu, de waterkwaliteit en het behoud van duurzame waterreserves. We moeten ook onze gezondheid beter beschermen tegen de gevaren ervan.
 • Bijeenkomst éénoudergezinnen
  Eénoudergezinnen
  Iedere eerste donderdag van de maand van 18u tot 20u in dienstencentrum De Piepel kun je in groep stil staan bij vragen en ervaringen van alleenstaande ouders.
 • Infosessies 'Duurzaam bouwen en wonen'
  Warm Limburg - klein
  De stad Tongeren organiseert tijdens de maanden oktober en november infosessies over duurzaam bouwen en wonen. De eerste infosessie 'Dakisolatie voor doe-het-zelvers' vindt plaats op dinsdag 7 oktober 2014.
 • Bewegingsschool
  bewegingsschool - klein
  Een sportieve mentaliteit brengt u uw jonge spruit best al op jonge leeftijd bij. De bewegingsschool is de ideale start voor uw kind om zijn of haar sportieve interesse op te wekken. Elke tweede en vierde zondag van 10u tot 11.20u vindt in sporthal Eburons Dome de bewegingsschool plaats.
 • Straattheaterfestival - koopzondag
  Straattheaterfestival
  Op zondag 7 juni 2015 zal de Tongerse binnenstad weerom bruisen van de activiteit tijdens het straattheaterfestival. Jong en oud kan een hele namiddag terecht in de Tongerse winkelstraten voor een pittige brok (straat)theater, muziek, humor en shoppen!
 • Tongeren heeft eigen 'P' mobile-site
  parkeersite - klein
  Naar aanleiding van het nieuwe parkeerplan werd een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld waarop u alle info kan terugvinden over: kort parkeren (snel shoppen), lang parkeren (uitgebreid genieten), bewonersparkeren en parkeren voor werknemers.
 • Bekendmaking van openbaar onderzoek
  ruimtelijk structuurplan
  Het plan-mer voor het provinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Tongeren, inclusief het locatieonderzoek naar de inplanting van circa 50 ha bijkomend regionaal bedrijventerrein' ligt ter inzage van 2 juli 2012 tot en met 31 juli 2012.
 • Babbelschatten: ontmoetingsmomenten voor ouders en jonge kinderen
  babbelschatten
  Wilt u er even tussenuit samen met uw baby, peuter of kleuter? Zoekt u een plek om samen te spelen? Praat u graag met andere ouders over de opvoeding van uw kind? De opvoedingswinkel houdt tweewekelijks een ontmoetingsmoment voor ouders en kinderen tot 3 jaar.
 • Tweedaagse antiekmarkt op 6 en 7 juni
  tweedaagse antiekmarkt - klein
  Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015 is er een tweedaagse antiekmarkt. Op zaterdag van 19u tot 23u en op zondag van 7u tot 13u.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley