Gewijzigde dienstregeling De Lijn

De dienstregeling van De Lijn wordt aangepast vanaf 1 januari 2018. Hieronder vindt u een beknopt overzicht. Meer info via www.delijn.be

 

Vanaf 1 januari
•Lijn 39b (Tongeren – Visé – Voeren)
De rit met vertrek om 15.10 uur aan de halte Tongeren - Legioenenlaan vertrekt tijdens de schoolperiode 5 minuten later. Dat is dus om 15.15 uur. Zo kunnen de leerlingen van het VIIO makkelijker de bus halen.
•Lijn 23a (Sint-Truiden – Tongeren)
Om beter in te spelen op de noden van de Tongerse leerlingen zijn er enkele wijzigingen op de ritten tussen Tongeren en Sint-Truiden.
De rit met vertrek om 15.21 uur aan Tongeren - Station rijdt voortaan onder een ander lijnnummer: 23a (Tongeren – Sint-Truiden bediening Wellen). De bus vertrekt om 15.15 uur aan Tongeren - Station en rijdt via Piringen, Overrepen, Jesseren, Kerniel, Vrolingen, Wellen, Ulbeek en Zepperen naar Sint-Truiden. Aankomst aan Sint-Truiden – Station om 16.16 uur. De haltes in Bommershoven, Borgloon, Gotem, Hoepertingen, Rijkel, Brustem en enkele haltes in Sint-Truiden (Veiling, Vlierboomstraat en Kattenstraat) worden niet meer bediend.
Alternatief kan je gebruikmaken van de rit met vertrek om 15.30 uur aan Tongeren - Station. Deze legt exact dezelfde reisweg af als de aangepaste rit en er is nog voldoende plaats op de bus.
•Lijn 39 (Tongeren – Val-Meer – Kanne – Vroenhoven)
Er is veel vraag bij Tongerse leerlingen om Herderen te bedienen. Daarom krijgt lijn 39 voortaan een nieuwe rit tussen Tongeren en Riemst via Herderen. Die rit vertrekt om 15.15 uur aan de halte Tongeren – Legioenenlaan. In Herderen kan je op- en afstappen aan de haltes Daalstraat, Sint-Jansstraat, Heiligestraat en Maastrichterstraat. Deze rit bedient de halte Herderen – Kruisherenstraat niet. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.
•Lijn 61 (Tongeren – Vroenhoven – Maaseik)
De rit met vertrek om 15.20 uur aan Tongeren - TIO en aankomst om 15.43 uur aan Riemst - Busstation rijdt niet meer. Alternatief kan je de andere rit van 15.20 richting Eisden – Bloemenlaan nemen. Deze rit volgt precies dezelfde reisweg tussen TIO en Riemst – Busstation en er is nog voldoende plaats op de bus.
Reizigers naar Herderen kunnen rekenen op een nieuwe rit van lijn 39.

 

Vanaf 8 januari
•Lijn T9 Avondlijn
De avondlijn volgt voortaan een aangepast traject. Tongeren - Hospitaal wordt de eerste halte in de ophaallus. De bus volgt dan haar traject verder via het station en haltes Bilzerpoort, Sint-Truiderpoort, Luikerpoort en Moerenpoort. Daarna word je afgezet aan de halte van jouw keuze op het hele T-net.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley