Vuurwerk tijdens de eindejaarsfeesten

Het nieuwe jaar komt stilaan in zicht en dat betekent voor vele mensen een groot feest, zowel tijdens de kerstdagen als tijdens oudejaarsnacht. Deze feesten vormen voor velen een aangepaste afsluiter van een jaar lang hard werken.

 

Samen feest vieren met familie en vrienden is een leuke aangelegenheid. En tijdens de eindejaarsfeesten hoort daar voor sommigen ook het nodige vuurwerk bij. Dit is echter niet voor iedereen even aangenaam. Vooral dieren kunnen hier bijzonder veel last van ondervinden. Tijdens oudejaarsnacht wordt jaarlijks geconstateerd dat vele dieren de talrijke licht- en geluidsprikkels niet meer aan kunnen en uitbreken, weglopen, en soms zelfs... ongevallen veroorzaken en sterven. Dit mag uiteraard niet de bedoeling zijn.

 

Vuurwerk afsteken is in Tongeren enkel toegestaan tijdens oudejaarsnacht. Zoals bepaald in het stedelijk GAS-reglement (artikel 15).

Wij vragen u echter rekening te houden met het feit dat (huis)dieren veelal slecht reageren op vuurwerk met vaak nefaste gevolgen.

 

Wij wensen alle Tongenaren en hun (huis)dieren een aangenaam en veilig eindejaar toe.

 

In de brochure krijg je meer info over: de grote lijnen van de wetgeving; elementaire veiligheidsmaatregelen, praktische informatie en aanbevelingen,...

 

Meer info: www.economie.fgov.be

 

feestvuurwerk 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley