Startactiviteit MoMeNT 2018: CWXRM

Met een diep respect voor de 600.000 slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem vielen, brengt het project ComingWorldRememberMe (CWXRM) een universele boodschap van hoop en verbondenheid. Ook in Tongeren geven we deze krachtige boodschap letterlijk gestalte.

 

De provincie West-Vlaanderen gaf de opdracht om het project ComingWorldRememberMe uit te voeren. Jan Moeyaert (vzw Kunst) en kunstenaar Koen Vanmechelen zetten er hun schouders onder.

Tijdens de herdenkingsperiode 2014-2018 kunnen mensen workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes vormen in de loop van dit jaar de ‘land art’-installatie ComingWorldRememberMe in het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Van donderdag 22 maart tot en met maandag 2 april kan iedereen op aanvraag terecht in het mobiel atelier in het Gallo-Romeins Museum. De deelnemers worden begeleid tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden peter of meter van dit waardevolle project.

 

Meer info en tijdstippen: moment.tongeren.be en http://www.comingworldrememberme.be/

Om deel te nemen, stuurt u een mail met datum en uur van uw voorkeur naar lutgart.voets@stadtongeren.be

 

MOMENT ZOEKT…

Vrijwilligers

Cultuurfestival MoMeNT zoekt enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers om een handje te helpen tijdens ons festival in de zomer.

MoMeNT biedt: een vrijwilligersvergoeding en culturele beleving. Aanmelden via moment@stadtongeren.be  

Meer info via Mona Vanschoenwinkel: 012 800 043.

 

Repetitieruimte

MoMeNT is op zoek naar geschikte repetitieruimtes voor  artiesten. Kent u een plaats waar ongestoord en zonder geluidsoverlast gewerkt kan worden? Suggesties zijn welkom via moment@stadtongeren.be .

 

CWXRM

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley