Tungrirun

Dinsdag 1 mei 2018 is weer een sportieve hoogdag. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de Tungrirun. De loopwedstrijd is dit jaar aan haar 29ste editie toe. Het is een gezellig en sfeervol evenement voor lopers en toeschouwers. We doen alvast een warme oproep om deel te nemen. Of om keihard te supporteren voor vrienden en familie.

 

Voor alle wedstrijden liggen start en aankomst in het sportpark De Motten. Het middenterrein van de atletiekpiste is de centrale ontmoetingsplaats. Hier kunt u terecht voor onder meer inschrijvingen, opwarming, massage, een hapje en een drankje. In het park staat bovendien een feesttent en er is doorlopend randanimatie.

 

Wie inschrijft, loopt mee voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de zorgboerderij 'Hoge Dries' in Koninksem. Ook het Rotary-project 'End Polio Now' krijgt steun.

Afstanden en starturen
13.30 uur: 1 km
14.00 uur: 2 km
14.30 uur: 400 m - kabouterloop
14.45 uur: 3 km - Ladies Run

15.30 uur: 5 km (met o.m. een bedrijvenloop)
16.30 uur: 10 km (onderdeel van de 'Victors Cup')

Inschrijven
Vooraf inschrijven via de website (www.tungrirun.be) of ter plaatse tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

 

Parcours

Start: stadion De Motten, Kastanjewal, Dijk, Leopoldwal (wandelweg), Julianus, Maastrichterstraat, 18de Oogstwal, 11de Novemberwal (Hooggraaf), Schuttersgang, Maastrichterstraat, Hemelingenstraat, Eeuwfeestwal, Sint-Truiderstraat, Grote Markt, Stadhuisplein, Hondsstraat, Putstraat, Plein, Stadhuisplein, Vrijthof, Vlasmarkt, Wijngaardstraat, Piepelpoel, Vrijthof, Groendreef, Kielenstraat, Predikherenstraat, Moerenstraat, Kastanjewal (wandelweg) en zo terug naar het stadion.

 

Parkeerverbod
In de straten van het parcours geldt vanaf 11.00 uur een parkeerverbod. Het parcours in de binnenstad is verkeersvrij vanaf 13.00 tot 18.30 uur. De ring blijft open voor alle verkeer. Parkeer uw auto bij voorkeur buiten het stadscentrum.

Bereikbaarheid Q-Parkings:

-   Q Centrum: continu bereikbaar via normale route

-   Q Julianus: continu bereikbaar via normale route, men moet wel het parcours kruisen, maar dit met behulp van een seingever t.h.v. Clarissenstraat x Leopoldwal.

-   Q Grote Markt: niet bereikbaar tussen 13.00 en 18.30 uur, men kan de parking wel altijd verlaten via de normale route (Hondsstraat en Elisabethwal)


Tungrirun is een initiatief van Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en stad Tongeren.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley