Inschrijven in Tongerse scholen

Schooljaar 2018-2019

Als uw kind volgend schooljaar voor het eerst naar school gaat of de overstap naar het secundair onderwijs maakt, dan kunt u best nu al op zoek gaan naar een geschikte school. Dit geldt ook als u van school wil veranderen. De Tongerse scholen maken samen werk van gelijke inschrijvingskansen. U kunt uw kind alleen inschrijven tijdens bepaalde periodes. Tijdens sommige periodes heeft u recht op voorrang. Details over het onderwijsaanbod en inschrijfperiodes vindt u in de brochures.


Klik hier voor meer info betreffende het inschrijven in een secundaire school.

Is je kindje geboren in 2016? Kies dan nu al de school voor uw kind. Klik  hier voor meer info.


Instapdatum voor kleuters berekenen 

Het Ministerie van Onderwijs en Vorming publiceerde een online tool om te berekenen op welke datum een kind voor het eerst naar school mag.

 

Van zodra een kind 2,5 jaar is, kan het op de eerstvolgende instapdatum naar school gaan. Er zijn zeven vastgelegde instapdata: telkens de eerste schooldag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie, Hemelvaartsdag en op de eerste schooldag van februari. Om te berekenen wanneer een kind kan instappen, heb je enkel zijn geboortedatum nodig. De online tool berekent dan wat de vroegste instapdatum is.

 

Via deze tool kan u berekenen wanneer uw kind voor het eerst in een kleuterschool kan instappen.

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley