Streekproducten

Website Lucie

ZET JE TANDEN IN LIMBURG

 

 

Geen wonder dat de Italianen zich zo thuis voelden in onze contreien. Ons rijke landschap herinnerde hen aan de glooiende panorama’s in hun thuisland. Smaakvolle kwaliteitsproducten die recht van het veld kwamen, proefden naar de cucina van la mama. En ook de kunst van het genieten van onze (Keltische) voorouders voelde ongetwijfeld vertrouwd aan.

 

 

Na al die jaren zit die levenskunst nog altijd ingebakken in de oudste stad van het land. Dat voel je hier overal. En vooral, dat proef je. In de sterrenrestaurants, de brasseries, cafétjes en in de lokale producten.

 

 

 

 

 

Tongerse waterkers

 

In de waterskwekerij Sint-Lucie staat de derde generatie waterkerstelers aan het roer. Deze vergeten groente werd als streekproduct erkend. Bij het eerste daglicht wordt de waterkers geoogst om vervolgens naar de Brusselse vroegmarkt te vertrekken. Het La Cress biertje wordt op basis van de zaadjes van de waterkersplant gebrouwen.

 

www.sint-lucie.be 

 

www.lacress.be 

 

Caëderkükske

 

Het Tongerse Caëderkükske is een smakelijk kokoszanddeegkoekje in de vorm van de ‘Dodecaëder’. Dit Romeinse voorwerp vind je in het Gallo-Romeins Museum terug.

 

 

Ambiorixchocolade

 

Deze gevulde melk- en fondantchocolaatjes hebben de vorm van Ambiorix. Ze

 

zijn per twintig verpakt in een stijlvolle doos.

 

 

Caesaar’ke

 

Het Caesaar’ke is een smakelijke brandewijn met gerstemout en rogge. Ook wel

 

bekend als het ‘Tongers witteke’.

 

 

Tungri bier

 

In de gloednieuwe Amburon Belgian Craftbrewery worden de Tungri bieren gebrouwen: Tungri blond, Tungri Bitter en Tungri Dubbel. Het is een ‘levend’ bier met enkel natuurlijke ingrediënten. Je kan de brouwerij in groep bezoeken en van een degustatie genieten in het proeflokaal.

 

www.tungri.eu

 

 

Streekproductenwinkel Toerisme Tongeren

 

Toerisme Tongeren herbergt een streekproductenwinkel met lekkernijen uit Tongeren en Haspengouw. Ideaal om als zoete herinnering mee naar huis te nemen of om cadeau te geven aan je geliefden.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley