Activiteiten

De activiteiten uit het sportpromotieprogramma vormen één van de belangrijkste speerpunten van het Tongers sportbeleid.

 

Met dit bruisende programma trachten we de totale Tongerse bevolking aan te zetten tot bewegen en sporten. Iedereen kan hier zeker en vast zijn brok energie wel kwijt. Van kleuter tot senior, van schoolsport tot individuele deelnemer, van permanente activiteit tot ééndaagse activiteit. Er is voor ieder wat wils.

 

De sportkampen zijn alom gekende alternatieve activiteiten voor een actieve schoolvakantie en kennismaking met diverse sporttakken en sportclubs.

 

 

Tevens zijn er diverse permanente activiteiten voor zowel de jeugd (m.n. de bewegingsschool en de sportacademie), senioren als voor dames.

 

Ook staan er jaarlijks tal van ééndaagse activiteiten op stapel m.n. de Tungri-run, de estafetteloop, de Memorial Frans Schoubben W-Cup Classic,

Specifiek naar de scholengemeenschap worden er tal van toffe schoolsportorganisaties op stapel gezet. Hierbij denken we aan de scholenveldloop, de sportbeurs, de sport- en spelintsuif,….

 

Regelmatig laten we via allerlei initiaties de jeugd kennismaken met nieuwe sporten voor Tongeren zoals schermen, rugby, karate, nordic walking.

 

 

zwemles  

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley