Wegwijzer voor de startende ondernemer

 Wegwijzer voor de startende ondernemer

Vragen over ondernemen?

Welke zijn de opzegmogelijkheden van mijn verhuurder?  Ben ik verplicht om openingsuren uit te hangen?  Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik iemand moet ontslaan?  Kan een zonevreemde bedrijfssituatie nog rechtgezet worden?  Moet ik een voedselvergunning hebben en hoe kan ik mij in regel stellen?  Kan er zich zomaar een concurrent naast mij komen vestigen?  Valt daar iets tegen te doen?  Waarvoor kan ik subsidies krijgen via de KMO-portefeuille?

 

Met deze en oneindig veel meer vragen wordt elke Limburgse ondernemer dagelijks geconfronteerd.  Natuurlijk kan u de antwoorden allemaal zelf opzoeken.  Maar dat kost veel tijd, geld en energie.

 

Het Unizo-Limburg Service Center geeft u binnen de 24u een antwoord op al uw eerstelijnsvragen over uw onderneming en ondernemen.  Heeft u vragen?  Blijf er niet mee zitten!  Neem contact op met het Unizo-Limburg Service Center tel. 011 26 30 00 of michel.neesen@unizo-lim.be (gratis voor Unizo-leden).

 

Voor gesprecialiseerd tweedelijnsadvies kan het Unizo-Limburg Service Center u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een boekhouder, advocaat of fiscalist.  Een vraag na kantooruren?  Het Service Center is 24/24u. en 7/7d. bereikbaar via tel. 078 35 39 39.

 

Ambitie om zelfstandig ondernemer te worden?

Denk je eraan om je eigen zaak te starten?  Dan moet je eerst uitgebreid informeren.  En daarvoor zit je nergens beter dan bij UNIZO.  Zowel onine als op papier stellen we je de ruimste databank ter beschikking met alles wat je moet weten over het zelfstandig ondernemen.  Daarnaast kan je bij UNIZO terecht voor infosessies, cursussen en evenementen die je helpen om perfect voorbereid aan de start te komen.  www.startersservice.be

 

Voor je je zelfstandig ondernemer mag noemen, moet je eerst administratieve formaliteiten vervullen.  Door in zee te gaan met Zenito, partner van UNIZO, kies je de snelste en makkelijkste weg om je zaak administratief in orde te brengen.  www.zenito.be

 

Meer weten?

UNIZO-Limburg

Maastrichtersteenweg 245 bus 3

3500 Hasselt

tel. 011 26 30 18

www.unizo.be/limburg

info@unizo-lim.be

 

Informatie over het UNIZO-lidmaatschap vindt u op www.unizo.be/allesoverlidworden.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley