Activiteiten

ACTIVITEITEN

 

Enkele sfeerbeelden van afgelopen activiteiten

 

 

Guido Brepoels motiveert Ondernemersclub Tongeren voor 2013

 

Het bestuur van Ondernemersclub Tongeren ontving haar leden in het Museumkafee voor wat alweer de 3de feestelijke nieuwjaarsreceptie van OCT was. OCT begon het nieuwe jaar vol dynamiek onder impuls van Guido Brepoels, de meester-motivator en immer enthousiaste coach van STVV.

In zijn nieuwjaarsspeech wees voorzitter Peter Vavedin (Ambiorix) op de ambitie om dit jaar een beleidsnota uit te brengen. Deze beleidsvisie zal stof tot nadenken bieden en de Tongerse bedrijven, politici en ambtenaren inspireren.

Bestuurslid Hans Vanderperre (SKF) overliep de vele realisaties van OCT, maar wees tegelijk op de vele beleidsmatige uitdagingen die er de komende jaren nog op de plank liggen.

 

 

 

Bedrijfsbezoek Lambrechts NV - 7 november 2012

Na een deugddoende zomerbreak vatte Ondernemersclub Tongeren het nieuwe werkingsjaar aan.  Voor de gelegenheid streken we neer bij één van de oudste (familie)bedrijven in Tongeren.  Lambrechts NV startte immers haar activiteiten in 1922 op in het centrum van Tongeren, alvorens in 1960 te verhuizen naar de huidige locatie op industrieterrein Overhaem. 

Lambrechts NV is vandaag de leverancier van meer dan 350 buurtsupermarkten en superettes (o.a. Supra, Spar) in België.  Recent werden de vernieuwde gebouwen onder massale belangstelling ingehuldigd.

Op woensdag 7 november 2012 kreeg Ondernemersclub Tongeren de kans om een bezoek te brengen aan de vernieuwde distributiecentrale. 

 

 

OCT en @hoc verbroederen in De Bottelarij

Het werkingsjaar van de ondernemersclub van Tongeren (OCT) en Haspengouw (@hoc) loopt alweer op haar laatste benen.  Onder het motto 'beter een goede buur dan een verre vriend' besloten beide clubs om over de (gemeente) grenzen te kijken.

De leden van beide ondernemersclubs ontmoetten elkaar pal in het midden, in het schilderachtige decor van De Bottelarij in Ulbeek, respectievelijk 10,7 kilometer van Sint-Truiden en 17.6 kilometer van Tongeren.  Tijdens deze lenteavond genoten ondernemend Haspengouw en Tongeren samen van een multicultureel walking dinner en een geleid netwerkmoment.
 

 

 

 
OCT @ 1 
 

 

 

 

Bedrijfsbezoek Metrotile - 29 maart 2012

Voor het eerste bedrijfsbezoek van 2012 sloeg Ondernemersclub Tongeren de tenten op bij Metrotile. Metrotile produceert metalen dakpannen en toebehoren voor de Europese en Afrikaanse markt. Liefst 98% van de jaarlijkse omzet van dit Tongerse bedrijf komt uit export. Vader Sergio en zijn jarige dochter Tamara Canini ontvingen hun buren in de prille lentezon, gevolgd door een rondleiding in hun bedrijf

 

Bezoek metrotile  

 

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs - 27 oktober 2011

 

Ondernemersclub Tongeren loopt op eieren ...

 

Ondernemersclub Tongeren bracht een bezoek aan Lecoque Eggs, meteen de eerste activiteit van het nieuwe werkingsjaar.  Lecoque Eggs behoort tot de Europese marktleiders in de sector van de eierproducten, met een capaciteit van maar liefst 50.000 eieren per uur.  Zaakvoerders Jean-Marie Lecoque en Jeannine Vanvinckenroye mochten meer dan 50 Tongerse collega-ondernemers begroeten.

 

Bestuurslid Hans Vander Perre (SKF) maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezige leden te briefen over het 'actieplan belangenbehartiging', dat vanuit de ondernemersclub opgevolgd wordt.  Meerbepaald stond Hans stil bij de bereikbaarheid van de industriezones, bewegwijzering, informatiedoorstroming, dialoog met gemeentelijke diensten (bv. onderhoud en netheid industrieterreinen) en het mogelijk opzetten van collectieve initiatieven.

 

Naderhand werd er uitgebreid nagekaart tijdens een receptie met hapjes op basis van ... eieren.  De volgende activiteit is de nieuwjaarsreceptie die doorgaat op 17 januari in het Museumkaffee.

 

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs 1   

Gastvrouw Jeannine Vanvinckenroye loodst ons enthousiast door het productieproces

 

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs 2  

 Voorzitter Peter Vavedin (Ambiorix) samen met de gastheer en -vrouw (Lecoque Eggs)

 

bedrijfsbezoek Lecoque Eggs 3  

Jean-Marie Lecoque neemt de groep op sleeptouw

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs 5  

De receptie, met hapjes op basis van ... ei

 

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs 6  

Bestuurslid Hans Vander Perre (SKF) licht de verwezenlijkingen 'belangenbehartiging' toe

 

 

Politiek debat - 26 mei 2011

 

Politiek Debat 1  Politiek Debat 2  

 

Politiek Debat 4  Politiek Debat 3  

 

 

Bedrijfsbezoek Ambiorix - 14 oktober 2010

 

Ambiorix 1  Ambiorix 2  

 

Ambiorix 3  Ambiorix 4  

 

 

Kick-off - 15 juni 2010

 

Kick Off 1  Kick Off 2  

 

 

Kick Off 3  Kick Off 4 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley